14 Ocak 2021 Perşembe

Var mı ülen bu hanım efendilere yan bakan? (WWE Amerikan Güreşinden)

                WWE Amerikan Grüesi - Kadınlardan gövde gösterisi.. Pics (1-4)

Amerikan güreşi olarak da bilinen WWE grüeşleri, özellikle de ABD'de çok popüler..Aslında bu döğüş sahnlerinin birer tiyatro gösterisi olduğunu biliyor  muydunuız? Sadece eğlence amaçlı yapılıyor ancak ölümler de olmuyor değil..Dikkatli bir şekilde uygulamazsanız ölümler de olabiliyor..O yüzden denemeye kalmayın sakı bu tür sporları, çok daha profesyonel sporcular yapabiliyor..Bizden sölemesi..

İşte size wwe amerikan güreşi..Videoları eğelnce amaçlı izleyebilirsiniz..Zaten bu tür gözteriler eğlence amaçlı birer tiyatro gösterisi..Öyle deniyor,vikipedide..Hadi size iyi seyirler..

NOT 1 : Sondaki videoya dikkat edin. İlk defa bir gösteride ONLİNE SEYİRCİLİ bir ring izledik..Dövüşü izlerken arkadaki online seyircilere dikkat edin..

NOT 2 : Çeviri hataları olabilir.Gerçeğini öğrenmek için kaynağına gidip okuyabilirsiniz..

"WWE : WWE (World Wrestling Entertainment Inc. "Dünya Güreş Federasyonu Şirketi"), öncelikli olarak profesyonel güreşle tanınan bir Amerikan entegre medya ve eğlence şirketidir. WWE ayrıca filmler, futbol ve diğer çeşitli ticari girişimler dahil olmak üzere başka alanlara da yayılmıştır. WWE adı ayrıca 1950'lerde Capitol Wrestling Corporation (Başkent güreş şirketi) olarak kurulan profesyonel güreş promosyonunu da ifade eder. Yılda 450'den fazla canlı etkinlik düzenleyen ve dünya çapında seyahat eden üç markaya bölünmüş kadro ile dünyanın en büyük güreş promosyonudur ve dünya çapında 28 dilde 800 milyon evde kullanılabilir. Şirketin küresel merkezi Connecticut, Stamford'da bulunmaktadır ve New York, Los Angeles, Londra, Mexico City, Mumbai, Şangay, Singapur, Dubai, Münih ve Tokyo'da ofisleri bulunmaktadır.

"Diğer profesyonel güreş promosyonlarında olduğu gibi WWE şovları meşru yarışmalar değil, hikayeye dayalı senaryolu ve kısmen koreografili maçlar içeren tamamen eğlence temelli performans tiyatrosudur, ancak maçlar genellikle doğru yapılmazsa eğer oyuncuları yaralanma hatta ölüm riskine sokabilecek hareketler içerir."

Bu ilk olarak 1989'da WWE'nin sahibi Vince McMahon tarafından atletik komisyonlardan alınan vergilerden kaçınmak için kamuoyuna açıklandı. 1980'lerden beri WWE, ürünün rekabetçi spor ve dramatik tiyatrodaki köklerini kabul ederek ürününü spor eğlencesi olarak kamuya açıkladı. Şirketin çoğunluk sahibi, şirketin olağanüstü hisselerinin% 42'sine ve oylama gücünün% 70,5'ine sahip olan, üçüncü nesil güreş organizatörü olan, başkanı ve CEO'su Vince McMahon'dur. 21 Şubat 1980'de kurulan mevcut varlık, daha önce aynı yıl Massachusetts, South Yarmouth'da kurulan Titan Sports, Inc. olarak biliniyordu. 1982'de Dünya Güreş Federasyonu'nun holding şirketi olan Capitol Wrestling Corporation Ltd.'yi satın aldı. Titan, 1998'de World Wrestling Federation, Inc., ardından 1999'da World Wrestling Federation Entertainment, Inc. ve son olarak 2002'de mevcut World Wrestling Entertainment, Inc. olarak yeniden adlandırıldı. 2011'den bu yana, şirket resmi olarak kendisini yalnızca WWE olarak markaladı. şirketin yasal adı değiştirilmedi. (....)" (6)

"WWE Güreşçisi Aslında Ringde 15 Kez Birbirlerine Zarar Verdi.
Birini kasıtlı olarak incitmek için WWE etkinliğindeki maçtan daha iyi ne olabilir? Şaşırtıcı bir şekilde, bu yaraların hepsi gerçekti. Profesyonel güreşin tüm amacı, iki rakibin hareketlerini gerçekleştirirken aslında birbirlerine zarar vermemeleridir. Pek çok kişi WWE gibi şirketlerle "sahte" ve yazılı bir ürün piyasaya sürdükleri için alay ederken: üzücü gerçek şu ki, profesyonel güreşçiler birbirlerine veya kendilerini kazara yaralayacaklar, çünkü bir hamle yaparken birine zarar verme potansiyeli hala var. Profesyonel bir güreşçinin, aslında rakibine zarar vermek için dışarıda olduklarını gizlemek için bir maçın cephesini kullandığı zamanlar olmuştur. Profesyonel bir güreşçinin öfkesini yitirdiği ve saldırganlığını rakibinden çıkarmaya karar verdiği zamanlar da olmuştur. Bugün, profesyonel güreşçilerin ringdeki rakiplerine kasıtlı olarak fiziksel zarar verdiklerini kabul ettikleri veya kasıtlı olarak suçlandıkları zamanlara bakmak için buradayız. Royal Rumble'daki son makbuzdan bir saldırıyı gizlice gizleyen ECW kavgasına kadar, işte WWE Güreşçilerinin Ringde Birbirlerine Gerçekten Zarar Verdiği 15 Defa! (.....)" (5)







Kaynaklar
-----------
(1) Randy Orton RKOs Nia Jax after she dominates the Men's Royal Rumble Match: Royal Rumble 2019
https://www.youtube.com/watch?v=v2CSlCKm_A8
ET:14.01.2021
(2) Nia Jax attacks Dean Ambrose: Raw, Jan. 28, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=tELhi977HHo
ET:14.01.2021
(3) FULL MATCH - Ronda Rousey & Natalya vs. Nia Jax & Tamina: Raw, Dec. 31, 2018
https://www.youtube.com/watch?v=EhfRkpllrfk
ET:14.01.2021
(4) Asuka vs. Lana – Raw Women’s Championship Match: Raw, Nov. 23, 2020
https://www.youtube.com/watch?v=zACltgjN-xI
(5) 15 Times WWE Wrestlers Actually Harmed Each Other In The Ring.
BY SCOTT BAIRD,FEB 07, 2018
https://screenrant.com/wwe-wrestlers-actually-harmed-in-ring-fight/
ET:11.01.2021
(6) WWE
https://en.wikipedia.org/wiki/WWE
ET:11.01.2021

UYARI : Unutmayın wwe amerikan güreşlerinde sporcular eğitimli profesyonellerden oluşmaktadır ve ringlerde yapmış oldukları dövüş hareketlerinde gerçekte tam olarak birbirlerine vurmamaktadırlar. (Vursalar dahi bu vuruşlar sandığınızdan çok daha hafif darbeler şeklinde olabiliyor.İnsanı yaralayan ve zarar veren sert ve şiddetli darbeler olmayabiliyor. bazen de dozu kaçırıldığından dolayı karşı rakipde ciddi zararlar hatta ölümler dahi olabiliyor. Bu nedenle bu tür sporları daha çok eğitimli profesyonel sporcular sergilemektedir..) Bu spor güreşi, her ne kadar şiddet öğeleri içerse de meşru olarak görülmemektedir ve sadece eğitimli profesyonel sporcular tarafından gerçekleştirilen eğlence amaçlı bir performans tiyatrosudur. Yapılması son derece zor olan bu tür güreşler, sıradan kişiler için tehlikeli olabilir. Bu sporun ülkemizde yasal olup olmadığını da bilmiyoruz. Yasal dahi olsa WWE amerikan güreşinin uzmanlarından yeterince bir eğitim görmeden bu tür sporları yapmaya kalkışmayın,kendinize yada başkalarına ciddi zararlar verebilirsiniz..

NOT : Efendime söleyim, yazımızla ilgili farklı görüşler,düşünceler olabileceğinden dolayı yorumlara cevap vermekten vazgeçtik..Herkes,"hakaret,tehtid" vb gibi ağır sözler dışında hemen hemen herşeyi söyleyebilir..Please okey...

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

9 yorum:

  1. ya evet erturul bey bunlar çok ilginç aslında,nasıl yapıyorlar diye merak ediyordum,tiyatro olduğunu ilk defa sizden öğrenmiş oldum,bizim ülkemizde böyle cesaret eden yoktur herhalde..:)

    YanıtlaSil
  2. Demek tiyatro yapıyorlar ve bunu yaparken dozu fazla kaçırıp ölümle bile sonuçlanabiliyor..
    Evet bu güneşin Amerikada çok popüler olduğunu ben de duymuştum..
    Detaylı bilgiler için teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
  3. Eskiden Flash Tv de çok çıkardı izlerdik :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle bu kısa yazı için tüm okuyucularınız adına ben teşekkür etmek isterim. :)

    Amerikan Güreşleri'nin tiyatro olduğunu biliyordum zaten de neden insanlar böyle saçma şeyler izlerler onu anlayamıyordum yıllardır. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Tiyatro gösterisinden ringlere taşınan bu güreş tipinden zevk alanlar ve zevkle seyredenler hakkında hiç iyi düşünmüyorum. Güreş dediğiniz zaman ata sporumuz olan yağlı ve serbest Türk güreşi, ardından Grekoromen güreşidir. Amerikan güreşi, Smo güreşi vs bunlar sporculara zarar veren spor dallarıdır. Bunlara spor bile denmez. Ringlerde yapılan ve karşılıklı sporculara zarar veren tüm spor dalları, spor değildir. Horoz dövüştürmek yasaktır. Ama insan dövüştürmek serbesttir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?..
    Hele bu tür güreşler, boks ve nasıl yazıldığını bile bilmediğim kick boks, kadınlara göre hiç değildir. Halter bile doğru değil. Ama jimnastik, koşu, yüksek atlama vs sporlar olabilir. Erkeklerin bile yapmasını istemediğim bu tür spor dallarında kadınları görmeye hiç dayanamıyorum.
    Paylaşımınız için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Bunlar benim görüşlerim olup, sadece beni bağlar, aksi görüşü olanlara da saygı duyarım. Çünkü dünyada kabul görmüş ve onaylanmış bir spor dalına bir ben karşı çıkmışım ne yazar. Ben sadece tarafımı belli ediyorum, aynı ateşte yanan Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Bu tür sporları izlemeyi hiç tercih etmem zaten...

    YanıtlaSil
  7. tv de gördüydüm bunu yaaa, eğlenceli şov aslında, erkekler de yapıyo, o kadar akrobasi yapınca bazen bi yerleri kırılıyor olmalı tabii :) bi de çamur güreşi var o da komikli, eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  8. Şov yapıyorlar sıkıntı yok :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..