15 Ekim 2020 Perşembe

Masum bir adamın idamı (Yeni Dijital Kurgusal Hikaye Kitabımız)

                                                    Masum bir adamın yargısız linç ve infazı - by E.Y.

Eveeeet,ilk defa yeni kurgusal bir hikaye yazdık. Aslında kitap değil de buna küçük dijital kitapçık da diyebiliriz.. Kitapçığımız talihsiz bir adamın başından geçen korkunç iftiralar,linçler ve en sonunda idam edilmesi ile ilgili.. Çok dramatik ve hüzünlü ama çok küçük bir hikaye.. 

Kitapçığımız sadece 34 sayfadan oluşuyor. 34 sayfa olduğuna bakmayın, her bir sayfa 1/2 küçük kısa paragraflardan oluşuyor. Hikaye bittikten sonra da olaylar, en ayrıntısına kadar irdelenmeye başlıyor. Talihsiz adam neden iftiraya uğradı,linç edildi ve mahkeme neden idam cezası verdi..İşte hepsi bu sadece 34 sayfalık küçük kısa kitapçığımızda.. 

Bu çalışma Google Slaytlar kullanılarak hazırlanıldı. Gerçekten çok harika oldu. Sizlerde böyle küçük kitapçıklar vs yapabilirsiniz. Aslında hareketli,sesli,müzikli de yapmayı düşünüyorduk,böyle özellikler de vardı ama şimdilik acemiyiz diye böyle yaptık,belki ilerde bunu da yapabiliriz..Çalışmayı bir kontrol edin,gerçekten biz çok beğendik. Alın size online bir kitapçık..

Ayrıca bu çalışmayı herkesin okumasını tavsiye ederiz. Özellikle de gazeteciler,yazarlar,hukukçular,polisler,savcılar,hakimler ve siyasiler..Bu kurgudan çok ders çıkarılır.. Tabii sadece bu kesimler değil,herkesin okumasını çok şiddetli fırtınalı bir şekilde tavsiye ederiz..

Çünkü,bu kurgusal hikayede anlatılan olaylar hemen hemen tüm dünyada yaşanılan bir vakalardır.. Şaka değil gerçekten buna ait benzer vahşetler yaşanıyor günümüz dünyasında.. Birgün sizler de /sevdiklerinizden biri de işte böyle aynı iftiraladan/yanlış anlaışlmalardan birinden muzdarip olabilir ve heran böyle kurban gidebilirsiniz.. Kurgusal hikayemizdeki kahramanımızın idam edilmesi hayal falan değil..Gerçekten bu tür YARGISIZ VE HAKSIZ linçler,infaz ve idamlar tüm dünyada yaşanıyor.. 

Daha bilmediğimiz o kadar çok şey var ki,bu konu üzerinde dünya çapında yaptığımız çok ciddi araştırmalarımızı önümüzdeki haftalarda yayınlamayı düşünüyoz. Gerçekten çok dehşeye mehşete düşebilirsiniz..Bu kurgusal hikayemiz bu araştırmamız için bir ön okuma,ön alıştırma olsun sizler için..

Nasıl okuayacaksınız?

Neyse çok konuştuk ,aşağıda Google Slaytlar (Google PowerPoint) kullanılarak hazırladığımız kitapçığımız var.

                                        Google Slaytlar Web Okuma Düzeni,ayarlar kısmı

İlerlemek için mouse ile resme tıklayarak ilerleyebilrsiniz..Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ,bu kısım, slaytın en SOL ALT kısmında yer alıyor. Mausu oraya getirdiğinizde görülüyor zaten. İleri,geri yapabilir,slayt nosu ile slayt atlayabilir,laze işaretçisi ile yerleri işaretyebilir,büyütme ile tam ekran yapabilirsiniz..Ayar kısmında ise bazı özel ayarlar vs var..Bakabilirsiniz..Ama şincilik bunlar yeterli sanırız..

Sizler de mi yapmak istiyorsunuz?

Google /Blogger hesabınıza giriş yaptıktan sonra, SAĞ üst köşedeki noktalı köşeye tıklayın,burada Google'nin çok sayıda uygulamalarını göreceksiniz..Google Salytlar burada sarı renkli "Slaytlar" diye geçiyor,buraya tıkladığınızda,sizi "slayt hazırlama" bölümüne götürüyor..Buradan "ekle" dediğinizde, sizin için yeni bir slayt ekliyor ve "slayt (powerpoint) düzenleyiciye" sizi yönlendiriyor..Burada istediğiniz gibi slaytınızı düzenleyebiliyorsunuz..Hareketli yani animasyonlu salaytlar da yapabilirsiniz..

Şincilik nasıl yapacağınızı gösteremiyoruz çok bu biraz zaman alan birşey,Google'dan "google slaytlar öğrennme" vb gibi aratırsanız,çok sayıda bilgi, video falan çıkıyor ,buralardan bakarak öğrenebilirsiniz..

NOTLAR : Hikayemizi okuduktan sonra yorum yapabilirsiniz..Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederiz..

"Lütfen okumadan yorum yapmayın..Ziraa zaten 34 sayfalık çok küçük kısa paragraflardan oluşuyor..Okuması da çok kolay ve hızlı.."

Hadi size iyi okumalar..Teşekkürler..


✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

18 yorum:

  1. gerçekten çok korkunçmuş ertuğrl bey,bizimde başımıza gelebilir.bunu yapmakla çok iyi yapmışsınız bence.ayrıca hayırlı olsun,ilk defa duydum bu uygulamayı.bol okuru olur dilerim.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık Ertuğrul Bey çok emek vermişsiniz harika bir çalışma, konu da gündeme tam uymuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Alexander resmen yanlış anlaşılmanın kurbanı oldu,kimse doğruyu anlamadan köpek seven adamı resmen linç ettiler ve ölümüne sebep oldular.Üstelik yeterli delil kanıt dna örneği olmadan..Acıklı bir hikayedi..
    Bu arada bu ilk kurgusal hikayenizden dolayı tebrik ederim Ertuğrul Bey :)Resimler yazıların akıcılığı.. kolay okunuyor, bu uygulamayı bilmiyordum.
    Başka hikayelerinizi de bekleriz:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık hocam. Liyakata göre atama olmazsa adam kayırma da olur, iş bilmemezlikten kaynaklı görevi tam yerine getirememe de. Sahadaki kolluk kuvvetlerinden başlayıp, adli tıpa kadar yönetimde liyakat esas alınmalı.

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi olmuş 🙂 Pat pat geçiyor ve okuması da kolay

    YanıtlaSil
  6. Naptın Alexanderrr yalnız uygulama iyiymiş aklımda olsun :D

    YanıtlaSil
  7. Tebrikler, bu fonksiyonu sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. yazık oldu alexander a ama oluyor demekki böyle durumlar, belirttiğine göre yani, yanlış yargı oldu tabii, CSI new york dizisinde oluyodu böyle şeyler, kamera ve dna filan artık suç işlemek de zorlaştı bu arada. powerpoint pek severim, çok kullanırım derslerde filan yani. önceki yazı ile uyumlu oldu evet. yıllar önce abd de bikaç zenci çocuk tecavüzden tutuklanmıştı, suçsuz oldukları 12 yıl sonra sapığın itirafı ile anlaşılmıştı, vicdanı sızlamış yıllar sonra, belgeselini yakınlarda izledimdi :)

    YanıtlaSil
  10. Offf off içim bir tuhaf oldu ,kaliteli kurgusal bir hikaye olmuş.Tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  11. çok güzel hazırlamışsınız, ellerinize sağlık. red kit'in bir macerasında kalabalık asılmaya götürülen adam için "önce idam edelim sonra yargılarız." diyordu, bu da o hesap.

    YanıtlaSil
  12. kalemine sağlık etkilendim açıkcası.

    YanıtlaSil
  13. Ertuğrul Bey ;iyisiniz inşallah. Bildiğim kadarıyla İzmir de yaşıyordunuz,herşey yolundadır umarım 🙇‍♀️

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık emeklerinizin karşılığını alırsınız umarım 🙂

    YanıtlaSil
  15. Hayırlı olsun. Adrese doğru gidiyorum:)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..