28 Ekim 2017 Cumartesi

Blogger Takipçiler Widgetinde '502 that's an error' hatası


TEŞEKKÜR : Bugün (31.10.2017) itibari ile Blogger Takipçi (İzleyici) widget'i (gadget'i) düzelmiş durumda..Katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım.. :)
(Son güncelleme 31.10.2017)

NOT: Sorunu olanlar okusun derim..Ayrıca bugün (29.10.2017) ben de kendi bilgilerimi verdim ve bazı yanlış gönderimleri düzeltmek için aşağıdaki yazıları okuyun lütfen..

Blogger bloglarında Takipçiler/İzleyiciler widgetinde aşağı yukarı 24-25 ekim'den beri resimde görüldüğü gibi "502.That's an error." hatası vermeye başladı.. Adeta takipçilerimiz yok olmuş.. Bu sorun sanmıyorsam Google sunucuları ile alakalı bir sorun. Çünkü hemen hemen tüm dünyada şu an itibari ile bile ciddi bir sorun haline gelmiş. Blogger yardım forumlarında bile bu konuda ciddi tartışmalar yaşanıyor şu an.. BAK1  BAK2

Sorun ciddi bir boyuta geldiği için Blogger yönetimi bu sorunu çözmek için Blogger mühendislerine havale etmiş. Nasıl çözüleceğini ise muamma.. Çünkü sorun bir kaç gündür halen bile devam ediyor gibi..

Bu arada blogger yönetimi sanmıyorsam bu konuda sorun yaşayanların adreslerini BURADAKİ Google foruma bildirmelerini istemiş. Bilgileri bırakırken şu şekilde bilgi bırakmak gerekiyormuş;

Örnek;
-----------
Blog URL : https://ertugrul-yildirim.blogspot.com.tr/
Location (Yer): Turkey
Web Browser (Web Tarayıcısı): Chrome,Mozilla, Explorer (hangisini kullanıyorsanız onu ekleyin)
Date/time Issue Detected (Tespit Edilen Tarih / Zaman Sayı) : 25 Ekim 2017, saat 10 civarında
Error(s) displayed in Web Browser (Web Tarayıcısında görüntülenen hatalar) :  "502.That's an error."

ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar yukarıda verdiğim bilgiyi bırakırken,parantez içindekileri silin,o şekilde verin. Bazı arkadaşlarımız kopyala yapıştır ile hepsini aynı şekilde verenler olmuş. :)) Gerçi bu şekilde de zararı yok ama bari kelimeleri ingilizceye çevirerek verilseydi çok daha iyi olurdu..  :)

Yada şu şekilde de verebilirsiniz..Size kalmış bişey..

1. https://ertugrul-yildirim.blogspot.com.tr/
2. Turkey
3. Chrome,Mozilla, Explorer
4. 25 Oct 2017,pm 10 ~
5. "502.That's an error." Follower widget..

Ben şahsen dünya genelinde bir sorun olduğu ve birazda gerek görmediğim için henüz vermedim. (ama bugün verdim,aşağıda okuyabilirsin) Blogger mühendislerinin sorun üzerinde çalıştıklarına göre ilerde düzelir diye umut ediyorum.. Ama isteyen olursa tabii ki yukarıda belirrtiğim şekilde verebilir,link bilgilerini blogger yardım forumuna..Link bilgilerini verirken,parantez içinde açılan Türkçe kelimeleri kaldırmanız gerekebilir..

NOT 2: Ben de şu an itibari (29.10.2017) ile kendi bilgilerimi de verdim. Zamanla düzeleceğini tahmin ettiğim için vermeyi pek gerek görmemiştim..Ama bilgilerini veren arkadaşları yalnız bırakmamak :) ve Google-Blogger yönetiminin Türkiye'de de "aynı sorunun genel olarak yaşandığını" bilmesi adına bilgilerimi bugün vermiş durumdayım..Daha çok bilgi,bu sorunun genel olduğunu yöneticilere gösterebilir..Saygılarımla..E.Y.

NOT 3: Az önce mail adresime "blogger yardım forumu grubu"ndan bir mail geldi. Soruların %85'ini ortalama 24 saat içerisinde cevaplandırdıklarını dile getiren bir bilgi vardı..Eminim bilgilerini gönderenlere aynı mesajlar gelmiş olmalıdır..Mail kutunuzu kontrol edebilirsiniz..

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

21 yorum:

  1. Bende de var aynı sorun.
    Ayrıca hani birkaç ay önce başıma gelmişti, yine geldi, izlediğim bloglar arasında 3 tane "GİZLİ blog" gözüküyordu, tıklayınca bir blog çıkmıyor, üçünü de sildim. Ne iş anlamadım.
    Çok teşekkürler emeğine sağlık. Ben de o formu doldurayım.
    Güzel bir hafta sonu dilerim. :)

    YanıtlaSil
  2. Tam bu durumdan iyice rahatsız olmuşken yazını görmek mutlu etti. :) Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler, ben de yakında düzelir umuduyla form göndermeyi düşünmüyorum. Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet, dün akşam aynı sorunu paylaştığım bir yazı yazmıştım ben de bloğumda.
    Genel bir sorun olduğunu öğrenince rahatladım açıkcası:)
    Bu güzel bilgilendirme ve destek için çok teşekkür ederim gerçekten.Ben de formu doldurmayı düşünüyorum..
    İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  4. aynen ya bende kaç gundur göremiyorum sorun sadece bende diye dusunmeye başlamıştım :(

    YanıtlaSil
  5. Bir kaç gundur bende sizler gibi aynı problemi yaşıyorum. inşallah çabuk düzelir. Bilmeyenlerin faydalanması adına müsaadenle paylaşıyorum. Tesekkurler. Vesselam...

    YanıtlaSil
  6. Hiç gerek duymadim tembellikten uğrasamicam ama tabi birileri yazar gönderirse benimde isime yararsa cok sevinirim 😁

    Acikcasi ben düzelecegine eminim. Düzelmezse bir çok blogger için heves kaçırıcı bir durum olabilir bu. Google amcanın bu riski göze alacagini sanmiyorum. Yakindir tedavi olmasi su an muayene aşamasinda :)

    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. Bir çok söylenti meydana gelecektir her zamanki gibi daha evvel de yaşandı bir widget için bu kadar tepkiyi neden göze alıyor Blogger anlamış değilim amatör de değiller gerçekten anlam veremiyorum ben yine de bugün biliyorsunuz izleyiciler eklentisi olmadan da nasıl takip edileceğini anlatmaya çalıştım dilerim düzelir enerjimizi buna harcatmasınlar✌

    YanıtlaSil
  8. heey sabah görmüştüm annesinin prensesinde senin notunuu, sonra bana da söledin sağol. ben de şimdi yazdım blogumda. gugula da bildirdim. bücürük de bildirmiş gördüm. daha önce de böyle bir sorun olmuştu, bildirmiştik, birbuçuk ay sonra çözülmüştü bakalım nolcak :)

    YanıtlaSil
  9. Zamanla düzelecektir diye endişeye kapılmadım. Bekliyorum, ne zaman düzelecek ?

    YanıtlaSil
  10. En son fark edenlerden biriyim sanırım.Benim de izleyici butonu sorunlu :)

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler. Genel bir sorundu bilgilendirmen iyi oldu. İnş düzelir :)

    YanıtlaSil
  12. Sizde İzleyiciler bölümünü dolu görününce sevindim. En azından genel bir sorun değil gibi. Umutlandım :)

    Bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Bilgilendirme için teşekkürler, faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Google güncellemeleri bende zaman zaman sorun yaşatıyordu, bu mesele de google güncellemesiyle ilgili olabilir belki de müyendisler güncelleme yaparken bir şeyleri gözden kaçırdılar. Blogspot da sızlanmaya başladı bende hemen hemen aynı zamanlardan beri, ilişiği vardır mutlaka diye düşünüyorum. Ayrıca kayıtta sorun yaşanıyor, kaydet tıklandıktan sonra bekliyor ve kayıt yapamadığı için hata veriyor, tekrar başlatıyorsun arkasından aynı uyarı derken keyfi çatarsa kaydedip yayınlıyor. Müyendisler görmüş müdür acaba bunu da. :)

    YanıtlaSil
  15. Bence de endişelenmeye gerek yok, zamanla düzelir :)

    YanıtlaSil
  16. Aynı sorun bende de var.Açıkçası önemsememiştim.Ama takip etmek lazım.
    Önemli bir konu.
    Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler bildirdim. Benim ayrıca yorumlar kısmında da hata veriyor, yenilemek zorunda kalıyorum.

    YanıtlaSil
  18. bizim blogda da var aynı sorun ya geçen de bir blog takip etmeye çalıştım error verip durdu senin dediğin yöntemi ddeneyeceğim bilgiler için teşekkürler yazın aydalı oldu :)

    YanıtlaSil
  19. Çok şükür artık düzeldi :) Bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Tam da takibe alacakken GFC kullanılamaz hale gelmişti. :)
    Artık takipteyim. İyi günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  21. e annat bakalım, neler oldu :) hoşgeldiin :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..