3 Temmuz 2021 Cumartesi

Microsoft,Windows 11'i resmen tanıtmaya başladı..İşte tüm detaylar..

                                                     Windows 11 geliyor..source,microsoft

Microsoft,Windows 11'i resmen tanıtmaya başladı.Windows 10 bilgisayarların windows 11'e yükseltme işlemi tahmini olarak 2021 yılının son aylarında başlayacak ve 2022'de devam edeceği öngörülmektedir.Windows 11'in 5G özellikliğininde olması bekleniyor ancak,bunun çalışabilmesi için 5G özellikli modemlerin kullanıcılarda olması gerekli görülüyor.

Windows 11'in doğru çalışabilmesi için windows 11 işletim sistemine uygun (uyumlu) bilgisayarların olmasının gerektiği izah ediliyor ancak şu an windows 10 işletim sistemi yüklü pek çok bilgisayarların, bu windows 11 işletim sistemini çalıştırabileceği ancak bazı özelliklerinin çalışıp-çalışmayacağı konusunda ise henüz tam net bir bilgi yok..Verilen bir diğer bilgide ise Windows 10'un Ekim 2025 yılına kadar destekleneceği,bu tarihten itibaren ise Microsoftun bu desteği kesebileceği söyleniyor..Ayrıca;

Windows 11 özelliklerine özgü gereksinimler

Windows 11 işletim sisteminin bazı özellikleri, yukarıdaki minimum gereksinimler kısmında belirtilenlerden yüksek gereksinimlere sahiptir. Aşağıda önemli özelliklerin gereksinimleri hakkında ek bilgiler verilmiştir:

*5G desteği için 5G özellikli bir modem gerekir.
*Otomatik HDR için bir HDR monitör gerekir.
*BitLocker to Go için bir USB flash sürücü gerekir (Windows Pro ve üstü sürümlerde kullanılabilir).
*Client Hyper-V için ikinci düzey adres çevirisi (SLAT) özelliklerine sahip bir işlemci gerekir (Windows *Pro ve üstü sürümlerde kullanılabilir).
*Cortana için bir mikrofon ve hoparlör gerekir. Bu hizmet Windows 11 işletim sistemiyle birlikte *Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Meksika, İspanya, *Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir.
*DirectStorage için oyunları depolamak ve çalıştırmak üzere "Standart NVM Express Denetleyicisi" sürücüsünü kullanan 1 TB veya üstü NVMe SSD ve DirectX 12 Ultimate GPU gerekir.
*DirectX 12 Ultimate desteklenen oyunlarla ve grafik yongalarıyla kullanılabilir.
*İletişim durumu için insanların cihazdan uzaklığını veya cihazla etkileşim kurma niyetini algılayabilen bir algılayıcı gerekir.
*Akıllı Görüntülü Konferans için video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerekir.
*Birden Çok Sesli Yardımcı (MVA) için mikrofon ve hoparlör gerekir.
*Yerleştirme ile üç sütunlu düzenler için en az 1920 etkin piksel genişliğinde bir ekran gerekir.
*Görev Çubuğundan Sesi Kapat/Sesi Aç için video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerekir. *Uygulama, sistem genelinde ses kapatmayı/açmayı etkinleştiren özellikle uyumlu olmalıdır.
*Uzamsal Ses için destekleyen donanım ve yazılım gerekir.
*Teams için kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerekir.
*Dokunmatik için çok noktalı dokunmayı destekleyen bir ekran veya monitör gerekir.
*İki Öğeli Kimlik Doğrulama için PIN, biyometrik (parmak izi okuyucusu veya aydınlatmalı kızılötesi kamera) ya da Wi-Fi veya Bluetooth özelliğine sahip bir telefon kullanılması gerekir.
*Sesle Yazma için mikrofonlu bir bilgisayar gerekir.
*Sesle Uyandırma için Modern Bekleme Durumu güç modeli ve mikrofon gerekir.
*Wi-Fi 6E için yeni WLAN IHV donanımı ve sürücüsü ile Wi-Fi 6E özellikli bir AP/yönlendirici gerekir.
*Windows Hello işlevinde yakın kızılötesi (IR) görüntüleme için yapılandırılmış bir kamera veya biyometrik kimlik doğrulaması için parmak izi okuyucusu gerekir. Biyometrik algılayıcısı olmayan cihazlarda PIN veya taşınabilir bir Microsoft uyumlu güvenlik anahtarı ile Windows Hello kullanılabilir.
*Windows Yansıtma için Windows Ekran Sürücüsü Modeli (WDDM) 2.0'ı destekleyen bir görüntü bağdaştırıcısı ve Wi-Fi Direct'i destekleyen bir Wi-Fi bağdaştırıcısı gerekir.
*Xbox (uygulama) için bir Xbox Live hesabı (tüm bölgelerde kullanılamamaktadır) gerekir. En güncel kullanılabilirlik bilgileri için Xbox Live Ülke ve Bölgeleri sayfasını inceleyin. Xbox uygulamasındaki bazı özellikler için aktif bir Xbox Game Pass aboneliği gerekir. Pass hakkında daha fazla bilgi edinin.

DAHA FAZLA DETAY İÇİN; BURADA

Windows 11 hakkında sık sorulan sorular

*Windows 10 ile Windows 11 arasındaki fark nedir?
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini, yeniden tasarlanmış ve tazelenmiş bir görünümle sunar. Ayrıca yeni araçlarla, seslerle ve uygulamalarla birlikte gelir. Her ayrıntı düşünüldü. İşte bunların hepsi, bilgisayarınızda size ferahlatıcı bir deneyim sunmak için bir araya geliyor.

*Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bir bilgisayarı ne zaman satın alabilirim?
Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bilgisayarlar bu yılın ilerleyen aylarında satışa çıkacak.

*Windows 11 yüklü bir bilgisayarın fiyatı nedir?
Değişir! Birçok farklı üretici, Windows 11 işletim sistemini çalıştırabilecek farklı cihazları farklı fiyat aralıklarında sunar.

*Windows 11 yüklü bir bilgisayarı nereden satın alabilirim?
Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklü olduğu bilgisayarlar, bu yılın ilerleyen aylarında çok sayıda satıcıda satılmaya başlayacak. Ayrıntılar çok yakında.

*Aksesuarlarım Windows 11 ile çalışacak mı?
Windows 10 ile çalışan ve Windows 11 gereksinimlerini karşılayan aksesuarlarınız Windows 11 ile de çalışacaktır. Emin olmak istiyorsanız lütfen aksesuarınızın üreticisine danışın.

*Şu anda bilgisayar satın alırsam daha sonra Windows 11 yükleyebilir miyim?
Şu anda satılan Windows 10 bilgisayarların büyük çoğunluğu Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilecektir. Bilgisayarın Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilmesi için minimum donanım gereksinimlerini karşılaması ve bazı özellikler için belirli donanımlara sahip olması gerekir. Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte 2021 yılının son aylarında başlayacağı ve 2022 yılında da devam edeceği öngörülmektedir. Zamanlama, cihaza göre değişiklik gösterir.

*Yeni bir Windows 10 bilgisayarın minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını nasıl anlarım?
Öğrenmenin birkaç yolu vardır. Şu anda yeni bir bilgisayar satın alacaksanız bilgi etiketinde "Ücretsiz Windows 11 yükseltmesi" ibaresini arayın. Teyit etmek için satış görevlisine de sorabilirsiniz.

*Windows 10 cihazımda Windows 11 yükseltmesini ne zaman yapabilirim?
Mevcut Windows 10 bilgisayarınız Windows 10'un en güncel sürümünü çalıştırıyorsa ve minimum donanım gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilecektir. Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte günümüzde kullanılmakta olan cihazların çoğu için 2022 yılının ilk aylarında hazır olacağını öngörmekteyiz. Yükseltme seçeneği, Windows 11 yükseltmesine uygun olan Windows 10 bilgisayarların tümüne aynı anda sunulmayacaktır. Bilgisayarınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını görmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirin ve çalıştırın. Yükseltmeler kademeli olarak sunulmaya başladığında, Ayarlar/Windows Update bölümüne giderek cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyebilirsiniz.

*Windows 11 için minimum donanım gereksinimleri nelerdir?
Minimum donanım gereksinimlerini burada bulabilirsiniz.

*Mevcut Windows 10 bilgisayarımın Windows 11 donanım gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını nasıl anlarım?
Mevcut bilgisayarınızın minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını görmek istiyorsanız Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirin ve çalıştırın.

*Bilgisayarım minimum donanım belirtimlerini karşılamıyorsa ne yapabilirim? Windows 10'da kalabilir miyim?
Evet! Windows 10, Windows'un harika bir sürümü olarak kalmaya devam ediyor. Windows 10'u 14 Ekim 2025'e kadar destekleyeceğiz.

*Windows 10 bilgisayarım için yükseltme kullanılabilir olduğunda bundan nasıl haberdar olabilirim?
Windows 11 yükseltmeleri 2021 yılının son aylarında başlayarak kademeli olarak sunulacak ve 2022 yılında da devam edecektir. Bu süre zarfında, arka planda bilgisayarınıza özel testler ve doğrulamalar yapacağız. Bilgisayarınız uygunsa Windows Update size bildirimde bulunacaktır. Ayarlar/Windows Update bölümüne giderek denetleyebilirsiniz.

DAHA FAZLASI İÇİN.. BURADA

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

9 yorum:

  1. Ben çok geride kaldım. Hala windows 7 var bende (:
    Emeğine sağlık. Sayende windows 11 in özelliklerini seninle keşfetmiş olduk.
    Teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  2. Windows 11’e geçişte bilgisayarımda problem çıkmaz umarım.

    YanıtlaSil
  3. Windows 11 güncelleme gelmesi iyi haber. Ben hala 8 i kullanıyorum. Büyük ihtimalle bana teklif yapmazlar. Ama yaparlarsa bu kez inat etmeyip yüklemeye izin vereceğim. 🙂 Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Ertuğrul Bey.
    Bilgisayar işletme yazılım devine yetişmek imkansız. Ben hep bir tık geride olan işletme yazılımlarını kullanabiliyorum. Şimdi Windows11 için, bilgisayarın da performansını yükseltmek gerekiyor. İnsanlar şu anda kullandıkları donanımlarla Windows11'i belki kullanamayacaklar, ya da çok hantal çalışacaktır.
    Windows11 işletme yazılımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. windows 7 var bende hala, bi şikayetim olmadı, ama bu 11 ile ilgili sölediklerin iyimiş, evet yüklenebilir, belki de yeni laptop alınabilir bu bahane ile, zaten şimdi bu 11 yüzünden o zaman bir dolu laptop çöp olur, herkes yeni almak zorunda kalır, laptoplar da çok pahalı artık bu türk lirası düşmesi ve pandemiden dolayı beş on bin liraya çıktı laptoplar. yine de yenilik iyidir, o zaman şimdi olmasa da yeni yılda 11 kullanabiliriz :)

    YanıtlaSil
  6. Win 11 ilginç bir olay. Özellikle 5 g olayı biraz karışık.

    YanıtlaSil
  7. Ben de bu windows 11 i merak ediyordum,epey özelliği varmış:)
    Sayenizde öğrendik saolun.,Benim bilgisayar eski yenilerde pahalı,belki ilerde alıp windows 11 yükleyebilirim :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Ertuğrul Yıldırım.
    Windows11 için tekrar geldim. Ben daha elimdeki hurda yığını bir dizüstü ile Windows10'u kovalamaya çalışırken, Windows11'i görmem imkansız gibi görünüyor.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..