1 Mart 2018 Perşembe

Aşkım aşkım,seferberlik çıktı napçaz?! (Aslında Eleştiri Yazısı)

                                            Ee böyle başlığa böyle bir resim olurdu.. (1) MarilynMonroe

Savaş çıksa,ülke işgal edilse ve seferberlik çıksa cepheye gider misiniz? Eminim gidersiniz..
Peki ya savaş yoksa,ülke işgal falan edilmemişse? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sefer görev emri olanlar hazır olsun ama şu anda ihtiyaç yok!" dedi,(1) herkes e-devlet'e hücum etti,dayanır mı e-devlet hooop çöküverdi..İyi mi,işi gücü bıraktık şimdi e-devletten sefer görev emri arar durduk..

Daha henüz ben bakmadım ancak büyük ihtimalle benim de olması lazım..Asker terhisinde hemen elime sıkıştırmışlardı o kısa adı "SGE" olan Sefer Görev Emri kağıdını..

Ne bu komutanım? 
Senin SGE'n
? Anlamadım..O da ne komutanım?
Sefer Görev Emrin..
O da ne komutanım?
??????????

Yok düşündüğünüz gibi böyle muhabbet olmadı.. Hemencecik elime sıkıştırmışlardı SGE'yi..Ama tabi ben nedir bu falan hiç oralı bile olmamıştım..Eve geldiğimde bir sefer bakmıştım,sonra bir yerlere falan koydum ama aradan seneler geçti,unuttum gitti,şimdi ara ara yok,kimbilir şimdi nerede? 

Yani anlıcanız kayıp? Ama kabahat biz de değil,siyasetçilerde..Bir ara yanlış hatırlamıyorsam "bu zamanda SGE'mi olur" diye "SGE'leri falan kaldırmışlardı./rafa mı koymuşlardı bu kararı neydi,öyle bir durum olmuştu.. Yani anlıcanız herhalde bu nedenle hiç oralı bile olmamıştık..Şimdi ise kayıp sanmıyorsam..

Her neyse belki bir yerlere falan saklanmıştır kerata,belki buluruz onu.. O da belki..Yine her neyse biz kaldığımız yerden devam edelim..

ABD ile savaşa mı giriyoruz?

Erdoğan'ın seferberlik çağrısı yetmemiş olacak ki hemen ana muhalefet partisi de "gönüllü olanlar askere alınsın" diyerek meclise kanun teklifi vermiş..(2)   (Detaylı konuyu aşağıda ÖNEMLİ NOT kısmında yazdım..Bakabilirsiniz..)

Güler misin ağlar mısın halimize? 
Ne kadar savaş meraklısıyız? İnanılmaz bişi..

Bu ne şimdi?
Ne bu savaş naraları?

ABD ülkeyi işgal etti de biz mi bilmiyoruz? 
Yoksa ABD ile cidden savaşa mı giriyoruz? 

Yoksa TSK çok zor bir durumda mı? 
Bir avuç çapulcuyla başa mı çıkamadı? 

Durup dururken ne bu seferberlik çağrıları,gönüllü askerlik teklifleri..

Afrin dediğiniz yer Suriye topraklarında bir yer..Kiminle çatışıyorsunuz? Teröristlerle..Yani bir avuç çapulcuyla..Öyle değil mi? Peki koskoca Türk ordusunun bu çapulcularla başa çıkabilecek gücü mü yok? Nedir bu seferberlik çağrıları,gönüllü askerlik teklifleri? Koskoca Türk ordusu bu kadar mı çaresiz ve aciz durumda? Yazık gerçekten..

Savaş çıksa,ülke işgal edilse ve seferberlik çıksa cepheye gider misiniz? 

Peki ya savaş yoksa? Savaş mavaş yok,ülke işgal edilmemiş..Buna rağmen Zeytin dalı harekatı nedeniyle seferberlik çıkarsa,sizi cepheye gönderirlerse yine de gider misiniz?

Bir kere şunu düşünmemiz gerekiyor; "Zeytin dalı harekatı nedeniyle seferberlik ilan edilmesi ne kadar doğru?" 

Dünyanın en güçlü ordularından biri olan TSK,gerçekten çok mu çaresiz ve aciz bir durumda? ABD,ülkeyi işgal mi edecek? Nedir bu savaş naraları?

Hadi gerçekten ülke işgal edilse /edilmeye çalışılsa o zaman tabii ki bu ülke de yaşayan ve vatanını seven her vatandaş,sefer görev emrine bile ihtiyaç duymadan,düşmanla savaşmak için cepheye seve seve gidecektir..

Seferberlik ilan edilmesi TSK'yı küçük ve aciz bir duruma düşürebilir..

Ama şimdi buna ne gerek var ki? Savaş yok,fol yok yumurta yok...Afrin'de bir avuç çapulcuyla çatışan kahraman Mehmetçiğimiz ve ÖSO dedikleri Özgür Suriye Ordusu var..Yani düşünün bir kere..Koskoca Türk ordusu ile birlikte binlerce ÖSO kuvvetleri de orada çapulcularla çatışıyor..Yetmiyor mu? Galiba yetmiyor olacak ki "seferberlik çağrıları ile gönüllü askerlik teklifleri" yapılıyor..

Yazık gerçekten..Gönüllü askerliğe bir şey demem de yukarıda belirttiğimiz durum söz konusu olduğu halde "Seferberlik ilan edilmesi",koskoca Türk ordusunun "itibarının yerler altına alınması ve küçük düşürülmesianlamına da gelebilir bu durum..

Bu "seferberlikten kaçtığımız" anlamına gelmemelidir..Seferberlik çıkarsa mecburuz gidicez..Ama barış zamanında olduğumuz için "isteksiz" bir şekilde gideriz,o ayrı bir durum..Ona da gelicez şimdi..

Savaş değil Çatışma içindeyiz..

Afrin'deki durumu şahsen ben savaş olarak görmüyorum.."Kahraman Mehmetçiğimizin terörist çapulcularla çatışması" diyorum buna..Savaş da ne ki? Savaş dediğiniz olgu,iki ülke arasında olur..Teröristlerle yapılan şey savaş değil çatışmadır..Buna siz "savaş derseniz eğer terör örgütlerini de meşrulaştırmış olursunuz.." Bu durum hiç mi akıllarına gelmez?

Barış zamanında seferberlik ilan edilmesi,milyonlarca insanı perişan etmek demektir..

Bu durum bir nevi zor durumda olan aileleri de parçalamak anlamına da gelir..

Bir de üstüne üstlü her ne kadar çatışmalar içerisinde olsak da bu ülke barış zamanındadır. Barış zamanında olan bir ülkenin "seferberlik ilan etmesi",insanları yerlerinden yurtlarından etmek de demektir..Milyonlarca insanı perişan da etmek anlamına da gelir..Bunun "vatanla matanla" hiç alakası bile yoktur..

Barış zamanında "seferberlik ilan edilirse",mecburen gitmek zorundayız..Çünkü gitmeyenler ağır bir şekilde cezalandırılıyor..Yetmedi bir de "vatan haini" bile ilan edilme olasılığınız da var..Düşünün bir kere..Aileler perişan olmuş,parçalanmış kimsenin umrunda bile değil..

Gerçekten bu ülke işgal edilse /edilmeye çalışılsa,o zaman hep beraber seve sevee cepheye gideriz..Niye kaçalım,bu uğurda şehit olmak varken,kaçmak da neyin nesi?

Ama işte dediğimiz gibi şimdi barış zamanındayız ve böyle ülkenin işgal edilmesi gibi bir olasılık da yok..En azından şimdilik diyelim..Çünkü Afrin harekatı ile yavaş yavaş iyice bataklığın içine doğru sürükleniyoruz..Bu görülüyor..Ancak daha sonra ne olur,orasını Allah bilir artık?

Herneyse..Ne demiştik,barış zamanında "seferberlik ilan edilmesi,milyonlarca insanı perişan etmek" demektir,demiştik..Bu doğru..Milyonlarca insan kendi işini ,düzenini kurmuş,ülkeye ve ailesine her bakımdan katkı sağlıyor..Aralarında milyonlarca fakir ve yoksul olan kesim de var mesela..Şimdi bunlar da düzenlerini kurmuşlar..Savaş yok,yumurta yok,fol yok..

Şimdi sen kalkıp barış zamanında seferberlik ilan edersen,bu aile düzenleri perişan olmaz mı,aileler parçalanmaya doğru gitmez mi? Kendimi örnek vereyim isterseniz..

Hiç MİM yapmamıştım,bari şöyle küçük bir mim yapayım..Biraz kendimden bahsedeyim.. 

Benim okuma yazma dahi bilmeyen yaşlı bir annem ve iki tane de özürlü kardeşim var..Bir tanesi zaten bakıma muhtaç biri..Yaşlı annem ilaçların nasıl verilceğini bilmez mesel,ilaçlarını her gün düzenli bir şekilde ben veriyorum..Tabii ki bu benim görevim..O sadece kızıyla anne-kız öyle anlaşıyolar mesela..Ayda bir sefer sağlık ocağına ve hastaneye gidiyoruz..Kan veriyor,ilaçlar yazılıyor,terapiye falan götürüyoz,üniversite hastanesinde TRSM'lerde terapistler veriliyor,toplantılar yapılıyor mesela..Okuma yazma bilmeyen,yol bimeyen yaşlı annem nasıl götürsün kızını hastanelere? Büyük abim var mesela o da özürlü..Aslında küçükken menenjit falan mı ne geçirmiş şimdi onun kalıntıları var beyninde,hasar oluşmuş..O da ,diğer kardeşim de sürekli psikiyatr ilaçlarını kullanmak zorundalar..Bir ilaç var ki,kesilmesi ölüme dahi götürebiliyormuş..İşte bu durumda beni endişelendiriyor..

Herneyse dahası da var ama şimdilik bu kadar diyelim,gerekirse diğerlerini daha sonra da açıklarım..Dediğim gibi kardeşlerimin ve annemin durumu bu şekilde..Şimdi bana bir seferberlik çıksa,inanın bunlar gerçekten çok zor durumda kalacaktır.. "Aile bakanlığı bakar,"diyorsanız ne gerek var? Zaten barış zamanında değil miyiz?  Aile bakanlığı zaten bizim durumumuzu biliyor..Biliyor da seferberlik konusunda ne yapar orasını bilemem artık..

Yukarıda dediğim gibi ben seferberlikten kaçtığım falan yok..Eğer çıkarsa mecburen gidicez..Ama işte anlattığım gibi durumumuz buna müsait değil.. Çok zor durumda kalacakları çok belli..Belki de hayatları kararacak,belki de ölümle burun buruna gelecekler..Devlet bu durumda olanları ne kadar düşünür,bilemem? Ama bu konuda bir şeyler yapmaları gerekir diye düşünüyorum kanımca..Sadece kendim için değil ülkemizde aynı durumda olan milyonlarca ailenin olduğunu tahmin ediyorum..Onlar için de bir nevzi yardımı olur herhalde bu çözüm..

Barış zamanında olduğumuz için bu seferberlik olayının çıkması gerçekten hem mantıksız hem de çok acımasız bir durum..Gönüllü olarak gidecekler varsa,buyursunlar onları alsınlar..Ama lütfen barış zamanında seferberlik çıkartıp da,milyonlarca insanı perişan etmesinler,aileleri parçalamaya çalışmasınlar..İnsanları işlerinden güçlerinden etmesinler..

Hem üstelik bu ülkenin göz bebeği olan TSK'nın bir avuç çapulcuyla çatışması devam ederken seferberlik ilan edilmesi,yukarıda da dediğimiz gibi TSK'nın çok çaresiz ve aciz bir duruma düşürülmesi anlamına da gelebilir bu durum..Bunu da hesaba katmaları gerekir kanımca..Başka şeyler aklıma gelmiyor..Eğer gelirse onu da iler de başka yazılarda yazarım artık..Şimdilik bu kadar diyelim..Haydi sağlıcakla kalın..E.Y.

ÖNEMLİ NOT : Ana muhalefet partisinin "gönüllü olanlar askere alınsın" teklifi/önerisinin ,"seferberlik ilamına" karşılık yapılan bir öneri olduğunu daha yeni öğrendim,bunu öğrendiğim iyi oldu..Medya'da şuursuzca öyle çok savaş naraları atılıyor ki (bunu özellikle ulusalcı geçinen bir takım kesimlerin de yapması inanılır gibi değil) "seferberlik ilamı"na karşılık bir de "gönüllü askerlik" çağrıları yapılınca ister istemez ben de buna sert çıkıp kızmış ve bu nedenle bu eleştiri yazısını yazmıştım..

Bu savaş naralarının aslında bir avuç çapulcuyla çatışan kahraman Mehmetçiğimize destek vermek ve onların moralini pozitif yönünde olumlu tutmak amacıyla yapıldığının farkındayım..Ancak bunu bu milletin dini ve milli duygularını kaşıyacak şekilde bilerek yapanların da olabileceğini tahmin ediyorum..

Şöyle ki ,yukarıda anlattığımız gibi ülkemizde zor durumda olan milyonlarca aile var..Kimin ne durumda olduğu kimsenin umurunda bile değil sanki..Çoğu insanlarımız da belli düzenlerini kurmuşlar..Ülkelerine, milletine ve ailelerine sosyal ve ekonomik açıdan destek veriyorlar..Tüm bunlar göz önüne alınınca,milyonlarca aileyi yerlerinden yurtlarından etmek,milyonlarca aileleri perişan etmeye ve onları parçalamaya çalışmak doğru bir şey değildir..

İşte bu vb nedenlerle söz konusu olan bu savaş naralarının düzeysiz bir şekilde atılmasını,"bu milletin de çileden çıkmasına ve yanlış bir yola girmesine neden olabileceği  ve tabii ki milyonlarca ailenin perişan olması ihtimali" üzerine bu çıkışları pek doğru bulmadığımı belirtmek isterim..Umarım bu yönde ciddi adımlar atılır..Umarım savaş falan olmaz..Saygılarımla..E.Y.

KAYNAKLAR;
----------
(1) Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getirdi, 'sefer görev emri' sorgulamaları başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de partisinin il kongrelerinde yaptığı konuşmalarda "Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar ama şimdilik ihtiyaç yok" açıklaması, meraklılarını harekete geçirdi.Cumhurbaşkanının konuşmanın ardından vatandaşlar internet üzerinden "Sefer görev emri nasıl, nereden sorgulanır?" gibi araştırmalara başladı.
http://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-gundeme-getirdi-sefer-gorev-emri-sorgulamalari-basladi-352485.html
ET:01.03.2018

(2) CHP’den gönüllü askerlik teklifi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gönüllü olarak askere gitmek isteyenler için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa, gönüllü olduğunu askerlik şubesine bildirenler, silah altına alınacak ve 6 ay askerlik yapacak. Bu kapsamda askere alınanlara, görev süreleri sonunda ‘’TSK Gönüllü Hizmet Nişanı’’ da verilecek. Gürer, "Son zamanlarda parti toplantılarında ‘Afrin’e gitmek istiyoruz’ diye slogan atanlar var, onlara da hizmet sağlıyoruz" dedi.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpden-gonullu-askerlik-teklifi-2252142/
ET:01.03.2018

Diğer konular;
----------------
Seferberlik olsa cepheye gönüllü olarak gider misiniz?
https://www.kizlarsoruyor.com/spor/q1162724-seferberlik-olsa-cepheye-gonullu-olarak-gider
ET:01.03.2018
Sefer görev emri
http://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/sefer-gorev-emri-2253292/
ET:01.03.2018
Hükümet'ten sefer görev emri açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sefer görev emri açıklaması ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'da konuyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Bozdağ, "sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç bulunmamaktadır" dedi.
https://www.yenisafak.com/gundem/hukumetten-sefer-gorev-emri-aciklamasi-3164101
ET:01.03.2018
Resim
(1) MarilynMonroe
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Marilyn_Monroe_photo_pose_Seven_Year_Itch.jpg
ET:01.03.2018

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

18 yorum:

  1. Aile soy bildirim sorgulamasında da aynı şey olmadı mı? Millet olarak sürü halinde hareket etmeyi çok seviyoruz çokkk. Biri bir şey desin. Hemen yapalım.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım öncelikle annen ve iki kardeşinin sağlık durumlarına gerçekten çok çok üzüldüm. :( Bu tür hastalıkları çok iyi bildiğim için seni çok iyi anlıyorum. Sen olmazsan onlar için felaket olur - Allah göstermesin - o yüzden sanırım durumunu belge getirip kanıtlarsın ve inşallah böyle bir şey olmaz senin için. Allah yardımcın olsun :(


    Suriye'de hep yazıyorum, hep diyorum Türk askerinin işi yok. Terörist pkk/ pyd filan BAHANE. Koca bir bahane. ABD istemese orada olmayız bile. Herkesi kandırıyorlar, üçkağıt yapıyorlar. Bu üçkağıdın KURBANI da askerlerimiz oluyor. :(

    Ne zaman MAN adası belgeleri ve Zarrab'ın "Tayyip'e verdiği milyon dolar rüşvet" ortaya çıktı, Suriye'ye girdik.

    Her başı sıkıştığında ortalığı ateşe verecek bir şey yapıyor, yeter ki, onunla ilgili şeyler unutulsun, konuşulmasın, gündem değişsin.

    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ucuz seçim numaraları bunlar bana göre. "Rehberi karga olanın burnu boktan kurtulmaz" diye bir söz var bizde çok kullanılan.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle ailenize çok üzüldüm ama sizi gayet iyi anlıyorum benim kardeşim var 35yasinda zihinsel engelli o yüzden sizi o kadar çok anlıyorum ki😞 Rabbim sizede sağlık güç kuvvet versin inşallah ailenize de rabbim şifalar versin inşallah ... Son zamanlarda gerçekten ülke olarak nereye gidiyoruz ben bile anlamakta güçlük çekiyorum rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah ...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ertuğrul Bey öncelikle ailenizle ilgili Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor yaşayan bilir.Devlet sge ile insanları çağırırsa artık bilmiyorum da her şey bitmiş demektir.Allah korusun zaten böyle bir şey olduktan sonra hepimizi millet olarak karanlık günler bekliyor demektir,savaş demektir.Olumsuz düşünmek istemiyorum,dileğim inşallah böyle bir şey olmasın..

    YanıtlaSil
  6. "gönüllü olanlar askere alınsın " ifadesi "Seferberlik ilanı"na karşı verilmiş bir öneridir bence ve ben zaten hep muhalefetten yanayım. O KÖTÜ, BU KÖTÜ DERSEK SORARLAR ADAMA. KİM İYİ O ZAMAN DİYE. Mesela ben derim ki" Tam iyi , tam kötü yok denir denmesine de, Ama şimdiki ahvalde kötü diye bildiğimiz( bizim gibi düşünenlerin) sadece kötü değil, hem de daha onlara koyacak sıfat belirlenemez, o kadar kötü yani" derim. İyi demek için de tam iyi olması gerekmez, düşüncelerime ve görüşlerime uyuyorsa, "kötü görünen yanları da oluversin, melek değiller ki sonunda!" derim. "Haydi askere " diyene "KOLAYSA SEN VE AVANEN GİTSİN" DERİM. sİNİRİM BOZULDU BAK. iYİ Kİ ERKEK FALAN OLMAMIŞIM... Bu büyük harfli olanlar tesadüfen oldu, silip yeni baştan yazamadım, kusura bakma Ertuğrul. Her gün değişen gündem, artık midemi bulandırdı. Emeklerine sağlık. Bir yığın çaba sarf etmişsin. Hepsine katıldım. Ama ana muhalefetin ardında olmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Amaaan, oraya gelmeden yoruma başlayınca, aşağıyı tekrar okumaya dönmemişim. Üstteki yorumdan gördüm şimdi ve inan şok oldum. Demek kardeşlerin var ve durumlar bu... Ateşler düştükleri yerleri yakar da kimsenin haberi olmaz. Üzüldüm tabii. En hassas olduğum konu, gerçekten ÇOK üzüldüm. Tabii bunlar göz önünde bulundurulmalı da, bu idare ölenlere bile acımıyor, ne kadar kale alırlar bilmem? Halkını bu denli aşağılayan bir idareyi ben bu yaşıma kadar görmedim. Allah yardımcınız olsun kardeşim :((

    YanıtlaSil
  8. Kardeşlerinizin durumuna gerçekten üzüldüm yani onlar için de sizin icin de zor tabii.Sizin üzerinizdeki sorumluluk fazla doğal olarak.Allah yardımcınız olsun .
    Dilerim hepimiz hep barış içinde yaşarız..

    YanıtlaSil
  9. Savaşa nerede ve ne zaman cevabı artık absürt kaçıyor:).

    YanıtlaSil
  10. Herkes bol kepçeden konuşuyor ve yorum yapıyor işte.Mesela sizin durumunuzda olan insanlar akıllarına bile gelmiyor kimsenin.Empati yoksunuyuz millet olarak.Geniş açılardan değil 5 yaşındaki çocuk gibi değerlendiriyoruz olayları.Büyük manzarayı ülkeyi yönetenler bile kaçırıyorlar.
    Çok geçmiş olsun sana.Kolaylıkla diliyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. heeey önümüzdeki aylarda gerçekten de amerika ile aramızın çok açılması olasılığı var mı yaaa yoksa bunlar bir danışıklı dövüş müüü. amerika, tayyibi tutuyo mu tutmuyo muuu :)

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle kardeşlerinize acil şifalar dilerim. Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah. Çok zor bir durum gerçekten.
    Dileğimiz savaş falan çıkmaz inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Böyle açıklayınca alınan kararların ucunun nerelere uzandığını daha iyi anlıyoruz. Bu hükümetin aldığı kararları yıllardır tasvip etmiyorum. Hep bir teyakkuz hali, halk hep diken üstünde. Bir huzur sağlansa artık.

    YanıtlaSil
  14. Aileniz için acil şifalar dilerim.Hakkımızda hayırlısı olsun.Ülkemiz için hep dua ediyorum valla :(

    YanıtlaSil
  15. Allah kolaylik versin. Anlamli bir yazi olmus. Savas, hele de dünya genelinde bir savas insan olarak en endise duydugum durumlardan biri. Gecmisten hic mi ders alinmaz? Milyonlarca insan bosuna mi öldü? Gercekten nedir bu savas meraki?

    YanıtlaSil
  16. Seferberlik ilan edilirse, çürük raporlu, babadan torpilli olanların da gitmelerini istiyorum askere. Kimi kastettiğim malumunuz olduğu üzere ben de bu naraların seçim boyası olduğunu düşünüyorum. Yıllardır yapılan hatalardan ötürü kaç askerimiz, vatandaşımız öldü ve hala da ölüyor...
    Bu arada Allah kolaylık versin size Ertuğrul Bey. Ailenize de acil şifalar ve kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil
  17. Mümkün değil tabii ki medyadan uzak kalmak. Haberler hep acı olsa da, insan merak ediyor acaba bugün kaç kişi şehit oldu ya da kaç kadın cinayete kaç çocuk tecavüze kurban gitti Sayılar kalıyor insanlardan, yaşamdan geriye. Birileri güç gösterisi yapsın diye, masumiyet kurban ediliyor her gün bu sisteme. Çıkarlar söz konusuysa, ilk halk harcanır her koşulda ama seferberlik çıkacağını düşünmüyorum. Ailenize şifa, dünyamıza barış dileklerimle...
    Seferberlik çıkacağını düşünmüyorum ben.

    YanıtlaSil
  18. Ah keşke bir savaş çıksa da kim dostumuz kim düşmanımız bilebilsek. Afrin harekatı öncesi dostluk mesajı veren Fransa, Afrin harekatı başlayınca endişeliyiz mesajları vermeye başladı. Tüm Avrupa ülkeleri şu anda aynı şeyi yapıyorlar. Ne için endişelisiniz? Türkiye teröristleri öldürüyor diye mi? Türkiyeyi bölme planlarınız suya düşüyor diye mi? Halbuki kendileri Afrikayı sömürdükçe sömürürler, demokrasi yalanları atıp yer altı kaynaklarını çalarlar. Bize geldiğinde de endişeliyiz derler. Seferberlik konusunda pek yazamadım ama seferberlik çıkacağını sanmıyorum, ordumuz dağ gibi maşallah, çıkarsa da genç yaşlı demeden gideriz tabi ki.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..