8 Nisan 2021 Perşembe

Yeni Blogger arayüzü tam bir felaket,kasıyor,hantal ve yavaş..Çok şikayet var ama biz kurtulduk darısı size..😊

                                                          New Blogger Interface (yeni blogger arayüzü),pic-google

"Bu sorundan sadece biz mi dertliyiz!" diye düşünüyorduk,dert yanıyorduk kendi kendimize..İnterneti biraz araştırdık,Türkçe olarak bir tane dahi bir sorun göremedik. Ayret Türkler çok mu sevdiler bunu yoksa hiç tıklamıyorlar mı? Ama İngilizce olarak arattığımız da çok sayıda yabancı blogger kullanıcılarının bundan muzdarip olduğunu gördük.. Yabancılar hiç affetmiyor,Türkler ise nedense sorunlar konusunda çok affedici herhalde..😊

Eski blogger kullanıcılarından, blogger'ı terk etmeyi düşünenler bile vardı..😮

Google'a "New Blogger interface, New blogger interface is slow" gibi (yani "yeni blogger arayüzü yavaş,kasıyor,hantal") gibi bunları ingilizce olarak aratın, zaten çok sayıda bilgi çıkıyor. Gerçektende çok şikayet varmış,sadece bu sorunu Google Blogger Topluluğunda şikayet eden değil, kendi site ve bloglarında bunu dile getirenler de olmuş.. Aşağıda bunlardan bazılarını sıraya dizip verdik,kaynaklarına gidip okuyabilirsiniz..

Yeni Blogger arayüzü hakkındaki bazı şikayetler..
------------------------------------------------
Yeni blogger arayüzü hatalı ve yavaştır.
https://support.google.com/blogger/thread/68257572?hl=en
Yeni blogger arayüzü bir felaket! 
https://support.google.com/blogger/thread/71530602?hl=en
Yeni Blogger arayüzü hayatımı mahvedecek
https://support.google.com/blogger/thread/68921333?hl=en
Yeni Blogger gerçekten kötü 
https://support.google.com/blogger/thread/72016583?hl=en
Google, kimse yeni bir Blogger arayüzü istemedi
http://tenfourfox.blogspot.com/2020/08/google-nobody-asked-for-new-blogger.html
Blogun Sonu: Yeni Blogger Arayüzü Bozuk
https://www.sevarg.net/2020/10/10/end-of-blog-new-blogger-interface-is/
Yeni Blogger arayüzü berbat
https://defense-and-freedom.blogspot.com/2012/04/new-blogger-interface-sucks.html
Yeni Blogger Arayüzünü Neden Beğenmiyorum
http://mercurie.blogspot.com/2020/09/why-i-dont-like-new-blogger-interface.html
YENİ BLOGGER ARAYÜZÜ BULLSHIT VE BUNDAN NEFRET EDİYORUM
http://internetisinamerica.blogspot.com/2020/08/the-new-blogger-interface-is-bullshit.html
Yeni Blogger Arayüzü 2020'de 12 Hata Tespit Edildi
https://www.trendinggyan.in/2020/09/12-faults-detected-in-new-blogger-interface-problems.html
Yeni Blogger arayüzü: Düşünmek için çok korkunç
https://blog.dynamoo.com/2012/04/new-blogger-interface-its-all-too.html
Gönderi Düzenleyici Yavaş - Yeni bir gönderi yüklemek ve oluşturmak veya eski bir gönderiyi düzenlemek sonsuza kadar sürüyor
https://support.google.com/blogger/thread/3524590?hl=en
Post Önizleme Artık İnternetteki Diğer İçerik Yönetim Sistemlerinden DAHA YAVAŞ. Düzeltmek ???
https://support.google.com/blogger/thread/72108077?hl=en
Google'ın YENİ Blogger arayüzü düzgün çalışmıyor!
https://makingamark.blogspot.com/2020/06/googles-new-almost-default-blogger-work.html
Düşük Bant Genişliğine Sahip Kullanıcılar için Google Blogger Arayüzü?
https://blog.tomw.net.au/2012/09/google-blogger-interface-for-low.html
----------------------------------------

Bu şikayetlerin birisinde 15 senelik bir blogger kullanıcısının  "Blogger'ın bu hantallığından,kasmasından vb'den dolayı doğru düzgün bir işlem yapamadıklarını ve bu nedenle blogger platformundaki tüm yazılarını başka blog sitelerine taşımayı düşündüklerini" dile getirmeye başlamıştı.. İnanın aynı şeyi bizlerde düşünmüyor değiliz hani. Gerçekten bu sorun çok sinir bozucu. Bu gidişle, Bloggerdan sadece eski blogger kullanıcılarının ayrılması ile kalınmaz, bloggera yeni geçmek isteyen yeni blog kullanıcılarının da soğumasına ve ayrılmasına da neden olunabilir..Öyle gözüküyor..

Blogger'da nerede problemler var?

Blogger kullanıcıların hem Google Blogger Platformunda hem de kendi sitelerinde belirtmiş oldukları "Yeni blogger arayüzü" ile ilgili sorunlarda, çeşitli sorunları dile getirmişler. Çok farklı farklı görüşler,sorunlar vardı ama bunların bize göre en önemli 2 nedeni ise şöyleydi;

1) Yeni blogger arayüzündeki hantallık, yani kasması,yavaşlaması..

                                                          Bloggerin yen ana arayüzü kasıyor..

Bu sorundan şikayetçi olanların büyük çoğunluğunun bu sorundan muzdarip olduğunu okuduk. Örneğin ilk başta Blogger'ın yeni arayüzüne ilk girişte başlayan bir kasma (yavaşlama,hantallaşma) sorunu var.Bu sorun tam olarak nereden kaynaklanıyor,onu tam bilemiyoruz. Ama bazı kullanıcılar, "Bizim 4k ekranımız,mönitörümüz yok! Hızlı internetmiz yok!" gibi birşeyler sölemişti. Bu da bizim aklımıza "Acaba bloggerin yen ana arayüzü, bu yüksek teknoloji ve internet hızı gerektiren özelliklere göre mi dizayn edilmiş?" diye bir sorunun gelmesine neden olmuştur. Olabilir mi acaba,yeni blogger arayüzü, bu yüksek teknoloji ve yüksek hız gerektiren internet hızlarına göre mi dizayn edilmiş? Bilemiyoruz,yakında bunu öğrenebiliriz herhalde. O da belki..

                                                             Yeni Blogger yazı düzenleme panelinde otomatik güncelleme sorunu, bloggerı kasıyor..

Neyse bu kasma sorunu sadece ana kısımda değil yazı düzenleme panelinde de var bu sorun buradada devam ediyor. Yazı düzenleme panelinin sağ tarafında bulut gibi bir simge var. Yazı vb yazarken,düzenlerken bu bulut simgesine dikkatlice bakarsanız,bulut simgesinin sürekli "dönüyor" imajı veren bir simgeye dönüştüğünü görebilirsiniz. Bu durum, panelin sürekli kendi kendine güncelleme yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Ve bu durumda blog yazı düzenleme panelinde ciddi bir kasmaya sebep oluyor. Bu kasma nedeniye doğru düzgün bir yazı yazamıyor,resim ve video vs paylaşamıyorsunuz. Özellikle de yazı yazarken ve düzenlerken ciddi bir kasılma,hantallaşma söz konusu. Bu kasılmanın sadece uzun yazılarda böyle olduğunu düşünüyorduk ama kısa yazılarda da bu sorun ciddi anlamda bulunuyor. Bu konuda çok şikayet var. 

Blogger yazı düzenleme panelindeki kasılma büyük olasılıkla , panelin otomatik olarak sürekli kendi kendini güncellemesi olabilir. Çünkü ne zaman kendi kendine güncelleme yapsa, panel hemen kasıveriyor. ve o anda ne yazı yazabiliyorsunuz nede başka birşey yapabiliyorsunuz.. Hiçbir şey yapamıyorsunuz. 

Bu yazı düzenleme panelindeki "otomatik güncelleme" özelliği ya kaldırılsın yada isteğe bağlı hale getirilsin,büyük olasılıkla sorun halledilebilir. Tabii sorun gerçekten de bundan kaynaklanıyorsa.. Biz sorunun bundan kaynaklanıyor olabileceğini tahmin ediyoruz..

2) Blogger yazı düzenleme panelindeki sorunlar..


                                                Yeni Blogger yazı düzenleme panelinde default "paragraf" sorunu, 

Bu sorunların ilki kasmaydı. Buradaki "otomatik güncelleme"nin bir an önce ortadan kaldırılması yada kullancıların kendi isteiğine bağlı hale getirilmesi gerekiyor. Gerçekten bu çok sinir bozucu..

Yazı düzenleme panelinde tespit edebildiğimiz diğer 2 sorundan biri, yazı formatının "default" olarak "paragraf" formatında otomatik seçilmesidir. Bu da çok sinir bozucu. Bu paragraf yazı formatının 3 temel sorunu var;

a) Yazı yayınlandığında ,normal yazı formatına göre biraz daha küçük olduğundan dolayı, özellikle de gözlarinde sorunlar olanlar için yazıyı okumak biraz zorlaşabiliyor. Normal yazı formatı ise biraz daha büyük olduğu için bu problem olmayabiliyor.. 

b) Yazıları direkt panelde yazdığınızda, yazılarda satır aralıkları oluşuyor ancak bu satır aralıklarına, imleç girmiyor. Kendiniz bir satır aralığı bıraktığınızda ise çok büyük bir satır aralığı bırakıyor. Yazıyı not defteri, yeni zengin belgesi gibi yerlerden aktardığınız da ise ilk paragraf halini alıyor. Hepsini seçip, yazı formatını "normal" yaptığınızda ise yazıların hepsi birleşik oluyor,bunları da satır satır tek tek ayırmak zorunda kalıyorsunuz. Yazı formatını bazen "normal" yaptığınızda ise yazı formatı tekrar eski haline yani "paragraf" haline dönüyor. Tüm bu olasılık probemleri de çok can sıkıcı.

Yazı düzenleme panelinde "default" yazı formatının "normal" yazı formatı olması, belkisorunu biraz olsun düzeltebilir..

c)  Bazı blogger kullanıcıların şikayetlerinden biri olarak da, yazı boyutunun ya çok büyük yada çok küçük olarak yazıya eklenmesi ve bunun düzeltilememesidir. Bu durumda çok sinir bozucu bir durum. Aslında bu durum büyük ihtimalle yine yazı formatı kısmından kaynaklanıyor olabilir. Biz şahsen bu yazı formatını sadece ilk kullanımda, "normal" yapıyor ve bir daha bu formata dokunmuyoruz. Çünkü, bu format değişikliğinde yazı düzenleme paneli adeta çıldırıyor,yazıları blogger kullanıcılarının dediği gibi ya çok küçük yada çok büyük gösteriyor şekline getiriyor. 

Bir de aynı sorunlar, panel araç çubuğunun sağ tarafındaki("özel karakter ekle"den sonraki sağındaki) , özellikle de "girintiyi azalt,girintiyi artır,madde işaretli liste,numaralı liste,metin alıntı olarak biçimlendir,soldan sağa düzen,sağdan sola düzen) araç çubuğu komutlarında da bulunuyor. Bunlara bir kere dokundunuz mu, işiniz bitti demektir. Yazıları hem biçimsel hem de formatsal olarak karışık çorbaya dönüştürdükleri gibi bunları doğru düzgün de düzeltemiyorsunuz. Öylecene kalıyor ve yaptıkları tek şey sinir bozmak..🙂

BİR ÖNERİ : Blogger kullanıcılarına tavsiyemiz, "Büyük başlık, Başlık, Alt Başlık, Küçük Başlık, Paragraf ve Normal" yazan "yazı formatlama" kısmı ile yukarda sıraladığımız panel araç çubuklarına hiç dokunmamalarıdır. Çünkü nedense bunlara bir sefer dokundunuzmu herşeyi adeta bozuyorlar. Tabii şu şekilde yapabilirsiniz;

* Sadece panelde hiçbir işlem yapmadan önce "yazı formatlama" kısmını ilk başta "normal" seçerek işlemler bu şekilde devam edilebilir..

* Yada eğer bu olmuyorsa yazı yazmadan /yazıyı eklemeden ve yazı formatını "normal" seçmeden önce, klavyenin "ENTER" tuşu ile birkaç tane "boşluk" bırakılıp-"CTRL+A" denilerek tüm boşluk seçilir ve bu esnada yazı formatı "normal" olarak seçilir ve ekran imleci ( ı ), metin yazma alanının en başına getirilerek, yazılar bu şekilde eklenebilir. Bu şekilde sorunun düzeleceğini tahmin ediyoruz. Biz bunları denediğimizden ve bir sorunla henüz karşılaşmadığımızdan bunları tavsiye ediyoruz. Ancak halen sorun devam ediyorsa, orasını artık bilemicez.  

* Yazılarını büyütme ve küçültme kısmı ise , "yazı formatlama" kısmının solundaki, "yazı tipi boyutu"nda yapılabilir. Bunda da pek sorun bulamadık ama tabii diğer blogger kullanıcılarında sorun olabilir..Bizim aklımıza gelenler bunlar. Daha iyisini bilenler varsa söyleyebilirler..

Yazı düzenleme paneli içerisinde , Video önizlemenin olmaması.. 

Bu da gerçekten çok sinir bozucu. Çünkü video sahibi pek çok youtube kullanıcısı, videolarının başka platformalarda ,bloglarda yayınlanmamasını seçebiliyor. Bu da, bloggera video eklemek isteyen blogger kullanıcılarını çok zor durumda bırakabiliyor. 

Bir öneri olarak, eğer bir youtube videosu başka platformlarda yayınlanması engellenmişse, bu videonun altında ve paylaşım kısmında bu belirtilmelidir. Böyle olursa bu videoyu kullanmak isteyen blogger kullanıcılarına bir nevzi olsun kolaylık sağlanmış olunur. 

Bir diğeri de yazı düzenleme panelinde bir video önizlemesinin oluşturulmasıdır..Ayrı bir önizlemede bir işe yaramıyor. yazı düzenleme paneli içinde bunun olması gerekiyor.. Bu da blogger kullanıcıları için güzel bir kolaylık olabilir..

Şimdilik bizim aklımıza gelen sorunlar bu kadar. Eminiz bu yeni blogger arayüzü ve yazı paneli hakkında daha çok sayıda problemler oluyor olabilir.. Bunlardan sizlerinde sorunlar yaşadığınız olursa, sizlerde burada yada Google Blogger topluluğunda belirtebilirsiniz..

Biz bu sorundan biraz kurtulduk,darısı sizin başınıza diyelim..😊

                                                 Yeni blogger yazı düzenleme paneline uyumlu,basit HTML metin editörü (WYSIWYG HTML Text Editor)

Şimdi,bilindiği gibi yukarıda da durumu anlattık,bloggerin yeni arayüzünde ve özellikle de "yazı düzenleme panelinde" ciddi kasılmalar vb sorunlar var. Bu nedenden dolayı da, blogger da yazı vb düzenlemek adeta bir işkeceye dönüşüyor. Bu nedenden dolayı insanların bu platformdan soğuması kaçınılmaz hale gelebiliyor.. 

Şimdi durum böyle olunca, bizde düşündük ve kendimize yeni bir HTML editor yapalım dedik. Normalde Microsoft'un normal "text editor(not defteri), zengin metin belgesi gibi yazı düzenleme uyglamalarında yazılarımızı yazabiliyoruz ama yazılara verdiğimiz biçimleri, direkt olarak bloggerin yazı düzenleme paneline aktaramıyoruz. Biçim ve format verdiğimiz yazılarımız, biçimsiz,formatsız olarak, blogger yazı düzenleme paneline ekleniyor.. Tabii durum böyle olunca, onca emek verip biçimlediğiniz ve formatladığüınız yazılarınızı, bu panelde yeniden biçimlendirip-formatlamak zorunda kalıyorsunuz. Tabii bu yukarıda anlattığımız sorunlardan dolayı o kadar kolay birşey değil. Kasmadan dolayı YAZAMIYORSUNUZ Kİ,nasıl düzenleyeceksiniz,nasıl biçimlendirecek ve formatlaycaksınız?

İşte bu kasma probleminden dolayı, bloggerin yazı yazma paneline uyum sağlayan ayrı bir HTML text editor (HTML metin düzenleyici) bulmamız gerekiyordu. İnterneti araştırdığımızda, "WYSIWYG HTML Text Editor" diye bir kavramla karşılaştık. Bunu biraz araştırdığımızda ise, Mozilla'nın kendi sitesinde geliştiriciler bölümünde yer alan yapımı ve kullanımı çok basit bir WYSIWYG HTML Text Editor ile karşılaşştık;

Mozilla'da Zengin Metin Düzenleme
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/HTML/Editable_content/Rich-Text_Editing_in_Mozilla

Bu siteye girdiğimizde, en altta "Example: a simple but complete Rich Text Editor (Örnek: basit ama eksiksiz bir Zengin Metin Düzenleyicisi) diye bir başlık altında, bazı kısa basit kodlar gördük. Bu kodları almak ve kullanmak hatta düzenlemek serbest olduğu için, biz bu kodları aldık, not defterine yapıştırdık ve buradan direkt olarak .html uzantısı olarak kaydettik. bu uzantıyı açtığımızda ise karşımıza , herhangi bir tarayıcıda açılabilen bir "basit  HTML yazı düzenleyici" uygulaması çıkmış oldu. HTML metin düzenleyicinin araç çubuğundaki komut resimleri ve yazıları  ingilizceydi, biz bunları önce Türkçeye çevirdik..

Ve bazı resimleri başka resimlerle değiştirdik. Bu resimleri, bu html editörü offline olarak da kullanabilmemiz için, bir klasör oluşturup,içine koyduk ve koldardaki resim adreslerini buradan ekledik..Kodlardaki resim adresleri her ne kadar şifreleme özellikli site kaynaklarından alınıyor olunsa da biz pek güvenemedik ve kendi kaynağımızı oluşturduk. 

Sadece biçilenmiş yazılar değil,resim ve videoda izleyebiliyor ve ekleyebiliyorsunuz..

Bir de metinin yazılacağı alan da küçüktü, onu da büyüttük ve resimde gördüğünüz gibi büyük bir alan açtık. Şimdi yazıları rahat bir şekilde yazabiliyor,resimleri ve videoları rahat bir şekilde ekleyip-izleyebiliyoruz.. Tabii youtube videosunu eklerken, youtube videsondaki "html paylaşım kodunu" , alarak , buradaki "HTML Göster"i seçtikten sonra bu kodu ekliyorsunuz. Direkt link olarak eklenmiyor,yani..

Böylece hem güvenli hem de kullanımı kolay ve basit olabilen güzel bir yazı düzenleme ediörüne sahip olmuş olduk. Bu yazı editörünün en büyük özelliği, burada düzenleyip,biçimlendirdiğiniz ve formatladığınız yazılarınızın , bloggerin yeni yazı düzenleme paneli ile uyumlu olmasıdır..HTML editörde hızlı bir şekilde düzenlediğiniz yazılarınızı hatta varsa resim ve videolarınızı dahi, kopyala yapıştır şeklinde kopyalayarak, bloggerin yazı düzenleme panelinize aynı biçimlerde ve formatlarda yapıştırabiliyorsunuz.. Bu basit html editörde youtube videosunu da ekleyebiliyor ve izleyebiliyorsunuz..Bu açılardan gayet iyi bir deneyim. 

Yanlız bu HTML editöründe eksik yanları da var.. 

Yapıştırma butonu çalışmıyor mesela,gerçi bu o kdar önemli bir sorun değil ama yine de çalışsaydı iyi olurdu. Ama asıl sorun yazıların şablon (taslak) olarak kaydetme özelliği olmaması. Özellikle de uzun yazılarınız düzenledikten sonra ,aynı şekilde geri getrebilmek ve kalınan yerden devam edebilmek için, bu biçimlendirilen yazıların bir şablon(taslak) şeklinde kaydedilmesi güzel olurdu.  O yüzden bu ciddi bir sorun. yaızılarınızn aniden silinmesi ,ortadan kaybbolması, herşeyinizi mahvedebilir..

Aslında bu soruna kısa bir çözümde bulduk sayılır. Kaydetme özelliği yok ama şablon(taslak) olarak, CTRL+S diyerek ,bulunulan ortamı biçimlendirilen  yazılarıyla birlkte , "Web sayfası,Tek dosya" şeklinde kaydererek de bu işi halledebiliyoruz. Geri çağırma işleminde bu dosyayı açtığımızda,biçimlendirdiğimiz yazıalrımızın aynı şekliyle geldiğini görüyoruz ama tabii başka bir sayfa da ve tabii ki html düzenlyiici bozulmuş olarak geliyor..Bunun çözümü ise 2.yeni bir html pencerisi açarak, bu biçimlenmiş yazıyı buraya eklememiz. Hepsi bu..

Tabii bu sizin gözünüzü biraz korkutabilir ama bizim gibi uzun yazılar yazanlar için pratik,kolay bir durum olabilir.. Biz kullanıyoruz gayet güzel çalışıyor, tabii daha iyisi de olabilir.. HTML kodlamaları ile haşır neşir olanlar, bu HTML editörü daha kullanışlı bir hale getişrebilir.. Bizim elimizden gelen bu.  Eğer sizlerde bunu kullanmak isterseniz, adresini verdik gidip kullanabilirsiniz. Eğer biraz kod düzenlemelerden anlıyorsanız,kodlardaki içerikleri Türçeye çevirebilirsiniz. O kadar usta olmaya gerek yok... 

UYARI: Eğer bu HTML koldarı alıp-sizlerde uygulamak istiyorsanız,bu sizin vereceğiniz bir karar olacaktır. Biz sadece bir öneri veriyoruz ve başımızdan geçenleri anlatıyoruz. Kodlamalar, sizin bilgisayarınızda çalışmayabilr /çalışabilir yada bilgisayarınızı bozabilir vs vs çeşitli sorunlar çıkartabilir.. O yüzden tüm bu riskleri göz önüne alarak bunları kullanmanızda fayda vardır. Mozilla firması dünyaca tanınan bir firma ve bunun geliştirici kısmında bu basit html editör kodlamasından bir zarar gelebileceğini düşünmediğimiz için biz bunu kullandık ve şimdilik sıkıntı yok diyebiliriz ama bu sizde de aynı şeylerin olacağını göstermez. Tüm kullanım riskleri, kullanan kişilere aittir..

Not: Sorunların Blogger /Google platformunda belirtilmesi konusunda bazı bilgiler vardı ama 2020 yılından beri sorunlar buralarda belirtilmesine rağmen, bu sorunların çözümü konsuunda hiçbirşey yapılmadığını görebiliyoruZ,maalsef. Umarız Google/Blogger artık kim ilgileniyorsa, bir an önce bloggerin bu yeni arayüzü ile ilgili ciddi prolemlerin çözülmesine karşı briaz daha duyarlı olur ve tez zamanda çözümlerler..Haydi sağlıcvaklı kalın..😊

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

17 yorum:

  1. ben de şikayetçiyim Ertuğrul Bey ama denemeye korkuyorum açıkçası:))

    YanıtlaSil
  2. Ben de puntoların kendiliğinden büyümesinden şikayetçiyim, bir yazı yazıyorum, ORTA büyüklük olsun diye işaretliyorum ama bakıyorum kimisi kocaman olmuş, kimisi orta kalmış düzeltiyorum yine kendiliğinden büyüyor fenalık geldi. :( Eskiden böyle bir sorun yoktu.
    Elinize sağlık ben de inşallah sizin yazdıklarınıza bakarak düzeltebilirim. :)
    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Her güncelleme de daha da kötüye gidiyor

    YanıtlaSil
  4. Blogger ben kullanalıberi 2 defa arayüz degiştirdi hepsi de daha kötüye gitti! Blog arkadaşlarımın yüzde 60'ı falan topluca wordpress'e filan geçse ben de geçerim valla. Sırf alışkanlıktan buradayım anlayacağınız.
    Ve evet. Türkler olarak gayet geniş ve aksaklıkları hemen kabullenen bir yapımız var:(

    YanıtlaSil
  5. bu şikayetleri ilk kez duydum, pek keyifle kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım daha ama benim yazılar kısa, genellikle kısa beş altı paragrafı geçmem ve tek bir foto kullanıyorum her bir yazımda. video hiç kullanmadım daha veya başka şeyler, anketler veya benzeri şeyler ama sorun olanlar vardır tabii, sıkıntı duyanlara sölerim senin yazını, blogumdaki her şeyden çok memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarken sorunum yok, yazılarım genelde 500 kelimeyi geçmez, bir tek foto koyuyom, yani sorun olmuyodur ondan belki :)

      Sil
    2. laptop word de yazıyorum bütün yazılarımı, çok bazen de telefon not defteri ama çok nadir oluyor telden, kısa yazılar zaten düzenlencek bişi olmuyor, video resim filan da yok, belki ondandır evet :)

      Sil
    3. Ben de hiç sorun yaşamadım hantallık vs. ile ilgili. Sürekli de draft.blogger üzerinden ilerleyen biri oldum bugüne kadar.

      Sil
  6. Ben de yazı boyutundan şikayetçiyim bir türlü istediğim gibi olmuyor ya çok büyük ya çok küçük..Evet video ön izleme de yok..
    Eski hali daha güzeldi .
    Kapsamlı anlatmışsınız saolun:) düzeltebilirim inşallah ben de

    YanıtlaSil
  7. Emeğinize sağlık Ertuğrul Bey.

    YanıtlaSil
  8. uzun zaman olmuş gimeyeli :) şimdi kontrol edeyim bakim bende havalar nasıl

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok detaylı bir yazı hazırlamışsın. Emeğine sağlık. Ben çok uzun süredir yeni yazı yazamamıştım. Yazmak için niyetlendiğimde gördüm ki bir çok şey değişmiş. Açıkçası eski hali bence çok güzel ve kullanışlıydı. Ben eski halini özledim (: Ama yeni haline de alışmalıyız sanırım. Bu detaylı yazın için tekrardan teşekkür ederim. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
  10. Google amca idi, şimdi teyzeleşti mi? Allah iyiliğini versin Ertuğrul 😊
    Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım. Zaten anlamazdım hep.
    Sen faalsin anladığım kadarıyla. Yalnız sana bir soru sormuştum. Evinizin istimlakı konusunda. Çok merak ediyorum o mevzu ne oldu?

    YanıtlaSil
  11. Yavaşlık ile ilgili bir sorun yaşamadım. Yalnızca önceden okuma listesinde blogger arkadaşların yazılarında koydukları fotoğraf kareleri artık gözükmüyor. Ama bu bir sorun değil bence. :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar Ertuğrul Bey.
    Blogger'in arayüzünün kasması bir tarafa, doğru dürüst çalışmayan widgetlere ne demeli? Örnek "İzleyiciler Eklentisi" Blogger'in eski widgetleri ve arayüzü bunlardan çok daha iyi ve sağlıklı çalışıyorlardı. Güya yenilik yapıyorlar...
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam, saygı ve dua ile.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..