19 Mart 2020 Perşembe

Kadına şiddeti ve Koronayı bitirdiler. Bu kızlarla uğraşan yanıyor.

                                                 KungFu - Karate Girls(1;2),SOFIA SHKIDCHENKO(3)

Kadına şiddet ve Korona mı dediniz ? Bitti onlar bitti.. Bu kızlarla uğraşanlar yandı. Kunfucu kızlarla, karateci kızlarla uğraşmayın.. Hadi bayanlar siz de yapabilirsiniz.

Aslında bu videoları "kadına şiddet"in önüne geçebilmek amacıyla,bayanların da bu sporu öğrenmeleri ve hiç değilse bir nebzede olsa kendilerini koruyabilmeleri için güzel bir başlangıç olabilir düşüncesiyle verecektik..Ama işte ne zamandır vermeyi düşünüyorduk,kısmet Korona ile savaş zamanına denk geldi..Ne tesadüf?

Corona denen mutasyona uğramış Covid-19 virüsü ile savaş tabii ki bu şekilde olmayacaktır.Bu işin şaka yanı..Milletçe korona ile yatıp korkona ile kalktığımız için iyice milletçe paranoyak da olmaya başladık..Dışarda ne var ne yok her şeyi bitirdik,saf beyaz limon kolonyası ara bulabilirsen..Marketlerin rafları boştu önceki günlerde,şaka gibi yani..

Neyse işte bu gibi nedenlerden dolayı biraz ara verelim şu koronaya dedik ve youtubede kunfucu,karateci bayanlarla karşılaştık..Bu videoları izlerkende aklımıza bunlar geldi işte.. Aslında bayanlar,korumasız ve savunmasız kadınlar hatta yaşlılarımız ve çocuklarımız bile bu sporu rahat bir şekilde öğrenip,kendi hayatına katabilir ve şiddet olaylarında bir nebze olsun kendisine yardımcı olabilir diye de düşündük..

İyi mi etmişik bilmiyoz ama Corona ile savaş belki işe yaramayacaktır ama bu şiddet olayları için hiç değilse birazcık olsun işe yarayabilir herhalde..Biraz spor,biraz eğlence ve birazda savunma sanatları.. Ya tabii şimdi aklımıza da geliyo,"neden olmasın ki belki corna virüsü ile de savaş nezdinde de faydalı olabilir bu spor dalı?" Yani spor açısından "bağışıklık sistemini güçlendirmek" açısından sölüyoz yani..Olabiliiii neden olmasın ki..Profesörlere sormak da lazım olabilirii mi diye..

Neyse ama önemli tabii..Sizlerde eğer bu sporu yapmak isterseniz diye,size güzel bir heves olsun diye konuyla ilgili 2 güzel video ekliyoruz..Bu videolara bakın ve kendinizin de onlardan hiçbir farkınızın olmadığını anlayın istedik..YAPABİLİRSİNİZ..Neden olmasın ki?

Ama tabii bu işi tek başınıza,eğitimsiz şekilde yapmaya çalışmayın..Mutlaka eğitmenlerin gözetimi altında gerçekleştirin..Aksi taktirde üzücü hadiselerle karşılaşabilirsiniz..

Bu videolardan sonra da size güzel bir ukrayana parçası vericez..Ukraynalı SOFIA SHKIDCHENKO bilenler bilir herhalde..Ya o ne ses öyle? Bi acayip olduk emi..TV,de falan gösterilmiş bi ara..Yutubda yeniden görünce bunu da verelim deidk..Hadi dinleyin bakalım sizce nasıl?

Hadi szie iyi seyrler efenim..

Don't Mess With KungFu Girls (1)



Don't Mess With Karate Girls (2)



Awesome Ukrainian yodeler - SOFIA SHKIDCHENKO (3)



Kaynaklar
-----------
(1) Don't Mess With KungFu Girls | Best Female Martial Arts 2018
https://www.youtube.com/watch?v=i5iw7gVd0zU
ET:19.03.2020
(2) Don't Mess With Karate Girls | Best Female Martial Arts 2018
https://www.youtube.com/watch?v=2C07UuvyuTg
ET:19.03.2020
(3) Awesome Ukrainian yodeler - SOFIA SHKIDCHENKO (with English subtitles)
https://www.youtube.com/watch?v=CHspo7fphCI
ET:19.03.2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

8 yorum:

  1. Spora evet Ertuğrul bey, ama biz kadınlar olarak kendimizi savunmak durumunda kalmayacak bir toplumu yaratmak hepimizin sorumluluğu olmalı. Dolayısıyla eğitim ve bilim şiarımız olmazsa olmazımız olmalı. Esen kalınız.

    YanıtlaSil
  2. sofi pikiiii :) karateci kız filmleri var yaaaa iyidir onlar daaa :) korona kid hihihi :)

    YanıtlaSil
  3. Süper kızlarmış vallahi çok beğendim. :) Kadına şiddet uygulayan ruh hastalarını bunlara vereceksin ne süper oluur :) Özellikle döner tekmelere bayıldım. Çok havalı :) Aslında sadece kadına değil şiddetin her türlüsüne HAYIR diyoruz. Keyifli bir paylaşım olmuş yine. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni paylaşım yapmış mısınız diye geldim ama yapmamışsınız. Diğer bloğu yorumlara kapattınız galiba. Yorum yapacak kısım göremedim. Orayı seviyorum ben çok güzel unuttuğumuz şarkıları hatırlatıyorsunuz.:)

      Sil
  4. Kadına şiddete hayır. Savunmak değil de, insanca yaşamayı öğrenmek lazım kanımca.

    YanıtlaSil
  5. Kendilerini korumak adına bende öğrenmelerini destekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Bu bayan arkadaşlarla evlenenler umarım eşlerini çok sinirlendirmezler :) şiddete hayır spora evet güzel paylaşım için teşekkürler ama önce zihniyet değişmeli her iki taraf içinde saygılar.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..