16 Haziran 2019 Pazar

At gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan kızlar (yeni moda mı)

                                                 At gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan kızlar. (1),(2),(3)

Dün interneti gezerken, at gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan/zıplayan kadın/kızların videolarına rastlamıştım..Gerçekten çok şaşırmıştım.. Öncelikle Ayla Kirstine isminde bir kızın "at gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan" bu şekildeki videosunu gördüm ve sandım ki, "bu kız herhalde doğuştan böyle!" diye düşünmüştüm..Ama yabancı siteleri gezince,olayın bu şekilde olmadığını anladım.. Meğersem, kızlar ve kadınlar arasında yayılan "yepyeni bir modaymış!" bu at gibi yürüme,koşma ve atlama hobisi..Şaşırdım ki ne şaşırdım..

Aslında bakarsanız bu videolar daha yeni..Yani 1/2 aylık filandı..Ve konu hakkındaki haberlerde yeniydi.. Ülkemiz de bu tür haberler var mı,diye baktım ama pek bulamadım doğrusu..O yüzden biz de bunu kendi blogumuz da haber yapalım dedik..

Özellikle de Ayla Kirstine ile ilgili haberler çok sayıda olduğu için,yabancı siteler de bunun hakkında bayağı haber vardı.. Şimdi MSN.com'dan bulduğum konuyla ilgili İngilizce haberin, Türkçeleşitirilmiş halini vereyim.. Google çeviri olduğu için eksiklikler olabilir..

*********************
Norveçli bir kadının videoları koşarken ve at gibi zıpladığından ne kadar iyi olduğu için viral hale geldi.

Çocukken, at gibi davranmış olabilirsiniz, ancak olasılıkla Ayla Kirstine'de hiçbir şeyiniz yok. Norveç'ten Kirstine, Alman Twitter'da viral olduktan sonra atçılık becerileriyle interneti hayrete düşürdü. Sadece vücudu bunun için yapılmış gibi bir tahta bankın üzerinden temiz bir şekilde atlamayı bile başardığı atla aynı biçimde olamaz. Kirstine yaklaşık üç hafta Instagram'da halka açık bir hesabına sahipti, ancak popülerliği Twitter kullanıcısı Salı günkü videolarından birini tweet attığından ve ona bir "Pferdemädchen" (at kadını) adını verdiğinden beri çok çekiş kazandı. Burada bazı ev yapımı atlayışlarla pratik yapıyor. Kirstine INSIDER'e “Dört yaşındayken köpekleri severdim ve kendim bir köpek olmak isterdim” dedi. “Yani atları sevdiğimi bildiğimde sadece öğrendiklerimi kullandım.”

Bileklerini nasıl incitmediği sorulduğunda “Gerçekten bilmiyorum ama vücudumda herhangi bir ağrı yok” dedi. Ancak herkes Kirstine'in sıradışı hobisini desteklemiyor. Dün Kirstine, bazı açık olmayan yorumlar aldığını düşünen bir başlık ile Instagram'da siyah bir kare yayınladı. "Instagram profilimi silmem gerekip gerekmediğini merak ediyorum." yazdı. “Bilmiyorum ve henüz yapma niyetinde değilim. Öyleyse sakin ol ve sakin ol.” Yorumların Norveççe veya İngilizce olması gerektiğini ya da silineceğini belirtti. Buna cevap olarak insanlar sayfasını ne kadar çok sevdiklerini ifade etti ve ondan kurtulmaması için ona yalvardı. "Neyi seviyorsan onu yap!" bir kişi yazdı “Dört ayak üzerinde koşma / atlama konusunda gerçekten iyisin, etkileyici! Bahse girerim harika bir antrenman.”

Bir diğeri: "Harika bir yeteneğin var!" dedi. Kirstine olumlu geribildirimi takdir etmiş olmalı çünkü insanlara yorumları için teşekkür ettikten hemen sonra yeni bir video yükledi. “Çok hassasım, kesinlikle her şeyden korkuyorum!” yazdı. “Cidden ben bir köstebekte kanser olduğunu düşünmüştüm, çünkü birisinin bende kanser bulabildiğini gösteren bir reklam gördüm.

Görünüşe göre Kirstine iç atlarıyla temasa geçebilecek tek kişi değil. "Jumping.like.a.horse" hesabı, altı yıl boyunca içinde olan bir kadını gösterir." (4)

Videolar çok sayıda..

Şimdi youtube'den bulduğum konu hakkındaki bir videoyu vericem..Aslına bakarsanız, bu gerçekten de bir hobi olmuş sanki.. Bu şekilde at gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan kız ve kadınların sayısı çok fazla..


                                                               Bir at gibi atlama modası,İngstagram (5)

İnstagram'da bunun için özel bir sayfa dahi açılmış.. BURADAN bakabilirsiniz..Çok sayıda kız ve kadının bu yeni moda ile ilgili becerileri sergilenmiş burada..Gerçekten çok ilginç bir modaymış..

Neyse şimdi Ayla Kirstine ile ilgili videoyu paylaşalım..Gerçekten çok şaşırtıcı? Önceleri "gerçek mi bu,nasıl olur?" falan diye düşünüyorduk ama işte işin aslı öyle değilmiş işte..

At gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan kız..



Eğer siz de bu ve buna benzer videoları izlemek istiyorsanız;

YOUTUBE : Youtube'nin arama kısmına "Ayla Kirstine" yazmanız yeterli..Konu hakkında videolar çıkıyor..Veya Ayla Kirstine yazısına da tıklayıp,direkt gidebilirsiniz..Sıralanan videolar da bu yeni modanın eğitimleri bile veriliyor.."At gibi nasıl yürünür,koşulur ve rampa/parkur atlanır?" diye..

Konu hakkında bilgi,video ve haberlere bakmak istiyorsanız;

GOOGLE : Google arama kısmına yine "Ayla Kirstine" yazmanız yeterlidir..Google,konuyla ilgili her türlü bilgileri sıralıyor.. Tabii, şimdilik diyelim..İlerde bu değişebilir..

Neyse,ülkemizde böyle bir bilgi/haber olmadığı için (/biz görmedik herhalde), bunu yayınalayalım dedik..Hadi size iyi hafta sonları dileriz..

ÖNEMLİ UYARI : Buradaki bilgi/haber, sadece bilgi vermek amaçlıdır. Bunları sizler de uygulamak istiyorsanız, size tavsiyemiz YAPMAMANIZDIR. Kesinlikle yapmayın diyoruz.. Yada illa da yapmak istiyorsanız, yaparken çok dikkatli olmanız ve konu hakkında deneyimli birinin gözetimi altında yapmanız da fayda vardır. Ayrıca bu hareketlerin yapılıp-yapılmaması için çevrenizdeki sağlık birimlerinden birine başvurmanız ve bir doktora danışmanız ve doktor onay verirse eğer yine doktor kontrolünde bu hareketleri yapmanız yerinde olur. .Çünkü, bu hareketler gördüğümüz kadarıyla hemen herkes (özellikle de küçük çocuklar,yaşlılar ve çok hassas kişiler) için çok riskler içeriyor..Bir yerinizi incitebilir,yaralayabilir hatta Allah göstermesin hayatınıza dahi mal olabilir..Çünkü, gerçekten çok riskli, öyle basit hareketler değil gibi gözüküyor bunlar.. O yüzden illa da yapmak istiyorsanız çok dikkatli olun ama hiç yapmasanız çok daha iyi olur..Sağlıcakla kalın..

NOT: Konu başlığımız "At kızlar : At gibi yürüyen,koşan ve parkur atlayan kızlar" şeklindeydi, ancak "At kızlar" kelimesi pek hoş olmadığı için, onu çıkardım, fakat diğerine dokunmadım.. Çünkü,zaten konu itibariyle bahsedilen görüntü ve haberlerin kendisi bu şekilde..İşin ilginç yanı bunu yapanlar da yine kadın/kızların kendisi.. Dolayısıyla medyada da bu şekilde haberler yapılmış,görüntüler de çok açık..Daha ne diyelim ki? Gerçek bu şekilde.. Garip,tuhaf ve ilginç bir durum..

NOT2 : Çok değerli sevgili blogdaşlarımız..Bu yazıyı olumlu ve olumsuz karşılayanların olabilmesi nedeniyle de, bu sayfadaki yazı yorumlarına cevap vermekten vazgeçtik.. Çünkü,her birine farklı cevaplar vererek, kafaların karışmasına ve kalplerin kırılmasına sebep olmamak adına, hiç cevap vermemek yerinde olacaktır, diye düşündük.. O nedenle önceden bazı yorumlara yaptığımız cevapları da sildik.. Umarız anlayışlı olursunuz. Saygılarımızla..E.Y.

KAYNAKLAR;
--------------------
(1)Equine Woman Running and Jumping Like Horse
https://www.youtube.com/watch?v=71hDy4Hhuso
ET:16.06.2019
(2)Girl Jumps Like Showhorse
https://www.youtube.com/watch?v=UFslJb-ZQ6A
ET:16.06.2019
(3)How to run and jump like a horse??
https://www.youtube.com/watch?v=o5jRMjPNcOE
ET:16.06.2019
(4) A Norwegian woman's videos have gone viral because of how good she is at running and jumping like a horse
https://www.msn.com/en-ca/news/world/a-norwegian-womans-videos-have-gone-viral-because-of-how-good-she-is-at-running-and-jumping-like-a-horse/ar-AABvbF3
ET:16.06.2019
(5) jumping.like.a.horse
https://www.instagram.com/__jumping.like.a.horse__/
ET:16.06.2019

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

19 yorum:

  1. Allah'ım insanlık nerelere geldi.

    YanıtlaSil
  2. Aaaa! İlk kez görüyorum. Yakında kedi versiyonu da çıkabilir. Hahahaha. Kas, iskelet sistemi için zararlı olabilir mi, olamaz mı doktorlara sormadan yapmasalar bari neticede vücutları deforme olabilir ve sonra çok çekerler...

    YanıtlaSil
  3. inanılmaz !!! Allah iki ayaklı yaratmış neyin özentisi dört ayak.Şaşkınlıkla izledim,hiç hoş değil..At gibi kadın lafı(iyi ya da kötü) kullanılır da bu şekilde gerçeğe çevirmeye çalışmak ,tuhaf.

    YanıtlaSil
  4. Bir yaşıma daha girdim...
    Gerçi geçen yıl damdan atlayan erkekler-kızlar(kazlar) modası vardı..Sanırım bu moda çoktan yerini at gibi koşma yurume parkur modasına bırakmış...
    Umarım uyarılarımız işe yarar...Gençlik neler ile uğraşıyor Allahım yardım et.

    YanıtlaSil
  5. 5-6 yaşında biz de böyle oyunlar oynadık ama bu kızların içlerindeki çocuk hiç ölmemiş demek ki :pppp

    YanıtlaSil
  6. İnsan oğlunu hiç birşey tatmin etmiyor.

    YanıtlaSil
  7. İşsizlikten mi böyle şeyler buluyorlar acaba? Şaşırdım. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. İzlemeye dayanamadım, ıyk :/

    YanıtlaSil
  9. ÇOK İLGİNÇ ŞEYLER BUNLAR. AMA NEYLERSİN İNSAN HALLERİ.

    YanıtlaSil
  10. senden duydum şimdi. komik yaa, millet eğleniyo işte. bizim ülke dertler içinde kıvranırken, dünya üzerinde en yüksek euro kuru bizdeyken nerde eğlenicez yaa hihihi :) keşke bizdee böyle eğlensek ah ah yaa :) nerde silinen yorumlar anlamadıım. yazının sonunda öyle demişsin yaaa. yoruma kapalı demişsiin :)

    YanıtlaSil
  11. he pardon cevap vermiyon hihihi :) eskilerden güzel bir şarkııı :) a horse with no name (america adlı grup) :)

    YanıtlaSil
  12. Sırf Youtube'de fenomen olmak için akıl almaz yollar deniyorlar.Ne diyelim Allah akıl fikir versin.O bel ne olur yaaa. Gençliklerine güveniyorlar işte.

    YanıtlaSil
  13. At gibi yürüyen koşan kızlar derken sanki atlara biraz saygısızlık edilmiş gibi :) At dediğin estetik yürüyen ve koşan bir hayvandır yahu yapmasınlar. :) Sosyal medyayı yalnızca takip ettiğin nitelikli birkaç sayfa onlar onlar için takip ediyorum. Valla iyce sapıttılar hiç çekilmiyorlar. Hale baksanıza ne rezillik ve çok gülünç :)

    YanıtlaSil
  14. Çok enteresan geldi, kendi spor dalını kendi yaratmış. Sanat yapılmış videolarda. Diğer spor sanatlarından hiç bir farkı yok.

    YanıtlaSil
  15. çok garip sanki sakat gibi bu gidişle sakatlanabilir de bence...

    YanıtlaSil
  16. Hayvanlara özenmemizde yatan sebep genetik kodlarımızda gizli olabilir mi bilmiyorum. Koşma konusunda bu stil daha verimli olsa da insan bacaklarının kollarından uzun olması buna engel oluyor. Bu kişi bir fenomenlik girişimde olsa da konu düşündürücü teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Moda diye her gün yeni abuk sabuk şeyler çıkıyor. At gibi koşmak nedir ga insanın aklına nerden gelir tövbeler olsun :D

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..