15 Ağustos 2024 Perşembe

Akıl hastalıklarında ilaçsız tedavide muhteşem bir örnek.. Hani "asla ilaçsız olmaz"dı?

                                                       İbrahim bin Havvas Hazretleri hakkında yapılan bir filmden kareler.. (1)

Sevgili dostlar..  Sağlıkla (akıl sağlığı) ilgili bu makale, araştırma-inceleme bloguna taşınmıştır. "Akıl hastalıklarının İLAÇSIZ Tedavi, Bakım Ve Rehabilitesinde İbrahim bin Havvas Hazretlerinden çok güzel bir örneğini.." BURADAN okuyabilirsiniz.. Değerli okumalarınız, yorumlarınız ve anlayışınız için teşekkür ederim.. 😊

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

9 yorum:

  1. Zor işler zor dengeler zor yaşamlar Ertuğrul...Allah hepsine ve hepimize yardım etsin.

    YanıtlaSil
  2. Ertuğrul bey..Müthiş bir öngörü aslında bunlar. Filmden öngörü çıkarmak da maharet isteyen birşey.Dediğiniz gibi 1.şık biraz zor ama diğerleri olabilir bence de..Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Kimileri bazı insanların bizlerden üstün olduğunu kabullenemiyorlar. Bu inançsızlık sebebiyle de bir çok manevi şeyden faydalanamıyorlar. Baksanız hiçbirinde huzur ve sükûnet yok ama bunun dahi farkında değiller malesef.

    Hz. Allah nasıl ki peygamberleri diğer insanlardan farklı yaratmışsa, mürşid-i kâmiller de öyle farklı yaratılır. Onların gözle görünür gayretleri de bizden çok üstündür ama sırf kendi gayretleriyle bu mertebelere çıkmazlar. Onlar özel lütfa sahip insanlardır. Tabi birilerinin çıkıpta ben mürşidim demesiyle olmuyor. Hakiki mürşidi kamiller şöhret peşinde olmayıp, hizmet başında oluyor.



    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Her şey biz insanlar içindir ve aslında çaresiz dert yoktur! Geç kalınan ve gözden çıkarılan dertleri çaresizlikmiş gibi sunanlara ibretlik bir hikaye.
    Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  5. Ertuğrul Bey yine uzun uzun yazmak için film repliklerine kadar yazmışsınız. Keşke bu kadar detaya girmeseniz de biz de atlaya atlaya değil de zaten önemli olan satırları okusak. :)

    Akıl hastalıkları da ilaçsız bir nebze tedavi edilebilir ancak onun için de ciddi bir maneviyat gerekir. Allah yardımcınız olsun...

    YanıtlaSil
  6. Yas tutan ya da depresif hisseden insanlara genelde acısıyla baş etmesi için bir meşguliyet önerilir haklısınız...Onun dışında siz de belirtmişsiniz ilaç tedavisi v.s ayrı konular tedavi görenler bunu aksatmamalı ancak kendilerini de meşgul etmeliler bence de.

    YanıtlaSil
  7. Thank you for sharing the insights on Hazrat Ibrahim bin Havvas and the movie focusing on drug-free treatment for mental illnesses. It’s enlightening to explore alternative approaches to mental health care, especially those that emphasize holistic and non-drug methods. Your mention of the Byzantine period scenes and their parallels to contemporary psychiatric treatment sounds intriguing.

    I invite you to check out my latest blog post on melodyjacob.com. I think you’ll find it thought-provoking.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara suç unsuru taşıyabilecek link (sadece suç unsuru taşımayan kişisel blog adreslerine izin verilir) ve her türlü telefon numarası bırakmak ve küfür, hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır.. Tespit edilirse yayınlanmaz.. Gözden kaçıp-yayınlananlar olursa, sonradan tespit edilirse silinir.. Teşekkürler..