11 Ağustos 2020 Salı

Google Meet,telefonları çöpe attırabilir (mi?)

                                            Google Meet ile Telefonların Savaşı olabilir (mi?) - Pics(1,2,3)

Google'in Hangout meet denen "görüntülü konuşma" versiyonu vardı,bu biraz daha geliştirilerek "Google Meet" olarak yeni adıyla,sanmıyorsak Nisan (2020) ayından itibaren kullanıcıların karşısına çıkmış durumda..Ve ÜCRETSİZ tabii ki..Bu açıdan aslında süpeer bişi..

Bireysel kullanıcılar için ücretsiz (tabii şimdilik,eğer bireysel kullanıcı sayısı artarsa büyük ihtimalle ücretli olabilir,tabii tam emin değiliz,Google'a kalmış bir durum),şirketler vb gibi kalabalık toplantılar için ise sanmıyorsam belli bir zamana kadar ücretsiz olmalı..Konuya tam hakim değiliz,internette bazı karışık bilgilerden öğrendiklerimiz..

Google Meet'i nasıl kullanabiliriz?

Google Meet'i sadece gmail'den kullanabiliyorsunuz..Yani sadece br gmail adresiniz olması yeterli..Gmail adresinizin SOL tarafında altta,"Meet - Toplantı başlat - Toplantıya katıl" diye iki seçenek var..Birincisinde "görüşmeyi siz başlatıyorsunuz",,diğerinde ise var olan bir toplantıya yani görüşmeye DAHİL olabiliyorsunuz..Anladığımız bu..Tabii daha detaylı bilgi için, Google Meet sayfasına bakmanızı öneririz..

Google Meet hakkında detaylı bilgiler ve SSS
Google Meet'in ücretli ve ücretsiz sürümleriyle ilgili planı

Şimdi gelelim sadedeeee..

Google Meet'i henüz kullanmadık..Ancak bizce çok kullanılışlı gibi gözküyoo..Ya düşünsenize,uzak mesafelerdeki sevdiklerinizi çocuğunuzu,anne babanızı,akrabanızı,arkadaşlarınızı vs vs Google Meet ile görüntülü olarak hemi de ÜCRETSİZ görüşebileceksiniiiiiz..Bundan daha iyisi can sağlığı,demi ama oleeeeeey!

"Eeee nolmuş yani,telefonların da böyle özelliği var,buna gerek yok ki?!" diye düşünüyorsanız bir kez daha düşünün bakalım,ekonomik açıdan..Hem internete hem de telefona ayrı ayrı para ödüyorsunuz..İnternet elinizin altında,kullanıyorsunuz,para ödüyorsunuz..Google'da size böyle "internetten ücretsiz görüntülü görüşme" imkanı sunuyor..

Eğer telefondan görüntülü görüşme yaparsanız paranız uçup gider,bu kadar basit işte..Ama elinizin altındaki internetle ücretsiz görüntülü görüşme yaparsanız,o uçup giden paralar cebiniz de kalır..Kalmaz mı?

Tabii ki herkesin interneti yok..

Hem bu açıdan hem de telefon bazı yerlerde özellikle de Acil durumlarda (ki zaten bu da ücretsiz,112 falan) ihtiyaç olabiliyor..KEŞKE İNTERNET ÜCRETSİZ OLSA DA HERKES GOOGLE MEET'İ ÜCRETSİZ KULLANSA..İşte o zaman telefon operatörlerini çöpe atardık herhalde..Ve ilk biz atardık herhalde,iyice gıcık olmaya başladık şu operatörlereeee..

Bizce iyi olmuş Google Meet'in ücretsiz olması,imkanı olan yani interneti olan varsa,hiç telefonla görüşme özelliğini falan kullanmasın,Google Meet yeterli olabilir bizce..

Peki Google Meet ne kadar güvenli?

İşte orasını bizde bilmiyoruz..Adımınızı ona göre atın..Araştırın..Biz yeterince araştırmadık..Sadece düşüncelerimizi açıklıyoz..Ve biz de henüz kullanmadık,çünkü henüz bu özellikden haberi olmayan insanların ve tanıdıklarımızın sayısı çok fazla..

Eğer böyle ücretsiz olmaya devam ederse,bu Google Meet özelliği hızla yayılır ve belki o zaman Google Meet'e geçebiliriz..Telefonu da ilerki zamanlarda çöpe atabiliriz o da tabii belki..Telefon operatörlerini ve ISS'leri hiç sevmiyoz,insanları sürekli tavuk gibi yoluyorlar..Hele de internette..

Ha bir de Elon Musk'un "uydudan ücretsiz/ucuz interneti" gelirse,bakın işte ozman telefon operatörleri ve ISS'ler nasıl yok olup gidiyoooo..

Oteriter devletler yasaklayabilir..

Tabii bu arada şunu da ititraf edelim.. Şimdi Google MEET bir yandan Elon Musk amca'nın uydudan ücretsiz interneti bir yandan böle görüşmeleri,interneti falan ücretsiz yaparsa,oteriter ülke devletleri "HAKSIZ REKABET" bahanesiyle,bunları yasaklayabilir..Bunu daha önce açıklamıştık..Elon Musk olayında,"oteriter devletler bundan hoşlanmayabilir" demiştik,aynı durum,bu Google Meet için de geçerli olabilir..

Neyse çok fazla konuştuk..Hadi size iyi okumalar....

Resim Kaynaklar;
----------
(1) 7 reasons not to trash an old phone
https://www.bankrate.com/finance/mobile/reasons-not-to-trash-old-phone-1.aspx
ET:11.08.2020
(2) googlemeet png svg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Google_Meet_text_logo_dark.svg
ET:11.08.2020
(3)GoogleSearch
https://meet.google.com/
ET:11.08.2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

12 yorum:

  1. abi günün birinde ülkemizde adil internet erişimi olursa bunda senin yazılarının da katkısı olmuş olacak :)

    YanıtlaSil
  2. Hımm ilk defa duydum yeniymiş zaten de. Bakalım ilerleyen zamanda kullanırım belki.

    YanıtlaSil
  3. Valla bence hiç biri güvenli değil eğer başarılı olur ve reklamlarını sağlam yaparlarsa uygulama özellikleri de bahsettiğiniz gibiyse bakacacağız göreceğiz diyelim çok teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
  4. Google meet çok iyiymiş ilerden ben de kullanabilirim workshop için .Teşekkürler bilgi için 🎈

    YanıtlaSil
  5. hangout iyiydi yaa, bu meet kullanmadım ama kullanılabilirmiş, bilmiyodum, piki :) yani wadzap yerine geçebilir, anladım, wadzap kadar kolay olursa telefonda, neden olmasın yani. ücretsiz net bilemedim, bizim ülkede olmaz herhalde şimdilik :)

    YanıtlaSil
  6. ücretsiz internet gelsin artık, hadi Elon Musk:)) elinize sağlık Ertuğrul Bey:)

    YanıtlaSil
  7. Bakalım tüm millet ne zaman kullanmaya başlayacak?

    YanıtlaSil
  8. Google Meet duydum ama hiç kullanmadım.Bilgilendirme için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gmailime bakayım o zaman.Hangout uygulamasını biliyorum o da kaldırıldı...

      Sil
  9. hatırlıyorum okulda bize isdn teknoloji yakın zamanda gelecek görüntülü telefon olacak demişlerdi, 'yav he he' demiştik :) teknoloji kısa sürede çok ivme kazandı.

    YanıtlaSil
  10. Biraz kurcalayayım ben de, teşekkürler bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..