13 Haziran 2020 Cumartesi

Madem resmi işlerimizi zorunlu olarak E-Devlet'ten hallediyoruz,o zaman İNTERNET ÜCRETSİZ OLMALIDIR..

                       Herşey internetten online olarak zorunlu olunca..pics(1)

E-Devlet varsa,zorunluysa,internet kesinlikle ücretsiz olmalıdır..

Artık herşey internet üzerinden online olarak zorunlu yapılıyor..

Üstelik devlette bazı şeyleri zorunlu olarak online yapılmasını istiyor mesela..Değil mi ama madem herşeyimizi internetten online olarak hallediyoruz,alışveriş yapmak gibi ve madem ufak-tefek,büyük-küçük önemli resmi olan işlerimizi e-devlet üzerinden hallediyoruz (ve üstelik sanmıyorsak bunların birçoğu da online olarak e-devletten yapılması zorunlu), yani ee o zaman, internetin de buna göre ücretsiz olması gerekmiyor mu?

Virüs bitse bile online işlemler yine mecburi olacak..

Bakın şimdi,etrafta virüs var,pandemik var,herkes şimdi hemen hemen tüm işlerini internet üzerinden online olarak yapmak zorunda kaldılar,yapıyorlar da zaten,devlet istiyor,zorunlu yani..E-Okul,E-Devlet, E-Tapu, E-Randevu gibi vs vs güzel gelişmeler var..Bir de yakında inşallah E-Doktor uygulaması da gelir herhalde,gelsin tabii canım,istiyoz olsun, ihtiyaç var,o da geldi mi tamamdır..( E-DOKTOR uygulamasının gelmesiyle ilgili bir fikri BURADAN okuyabilirsiniz..) Ee yani bir de E-Fatura durumları var di mi,onu da unuttuk bak şimdi,fatura yatırma vs gibi krtik işlemler de yine online yapılıyor..

Artık hemen hemen herşeyimizi internetten online yapıyoruz,yapıyoruz da zaten,buna mecburuz,zorunlu yani..Zaten devlette yavaş yavaş bazı resmi şeyleri zorunlu olarak,internetten online olarak yapılmasını istiyor,yani kafanıza göre hareket edemiyorsunuz yani..

Eee o zaman şimdi bu gelişmeler güzel,vatandaşlar için büyük kolaylık bizce..Bu gelişmeleri sadece virüs,pandemi zamanında olanlar" olarak değerlendirmemeli,bu gelişmeler,virüsden sonra da devam edecek gibi gözüküyor..Yani artık ehmen herşey zorunlu olarak online hale gelebilir..Gelsin canım bişi demiyoruz da internet sorun..

Büyük kolaylık da,ee yani şimdi herkesin interneti yok ki,bu iş nasıl olacak?

OHA lan ne bu fiyat!

İnternet fiyatları almış başını gitmiş mesela..4mb hem de kotalı interneti bile 40 lira mı 50 lira mı ne yapmışlar,yanii "OHA!" dedirtecek devenin nalı artık,oha be kardeşim oha size emi! İnternet bu kadar zamlanır mı yahu,hiç mi siz de vicdan micdan yok?!

Valla onu bunu bilmiyoz artık, devletimize bir çağrımız var..

Vatandaşlara büyük kolaylık olması için, madem herşeyimizi ve üstelik E-devletten de resmi işlerimizi de üstelik zorunlu olarak internetten online olarak hallediyoruz;

..İNTERNETİ TAMAMEN ÜCRETSİZ hale getirin..Yada bu olmazsa bile hiç değilse bari en azından en düşük 8mb hızdaki sınırsız interneti bari serbest bırakın,bunu ücretsiz yapın..Bu hız,zaten "internetten e-devlet işleri,online alışveriş yapmak" gibi durumlar için yeterlidir..Oyun vs gibi yüksek hız gerektiren diğer uygulamalar içinse, yüksek hızlardaki internetin ücretli olarak devam ettirilebilir..Tabii gönül isterdi ki tüm hızlardaki internet ücretsiz olsun..Ama bu olamıyorsa,bu 8mb hız kesinlikle ücretsiz olmalıdır..Bu;

"8MB HIZDAKİ SINIRSIZ İNTERNET ,KESİNLİKLE ZENGİNİ FAKİRİ AYIRT EDİLMEDEN TÜM VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ OLARAK VERİLMELİDİR.." 

Herşeyi zorunlu olarak online yapılırsa ki zaten bu yapılıyor,bu internet meselesi artık milli bir mesele haline geldi demektir..Milli mesele internet ücretsiz olmalı bizce..Hiç değilse bari 8mb hızdaki sınırsız internet ücretsiz olmalı..Belki de ilerde bizler de maddi imkansızlıklar yüzünden interneti hiç ama hiç kullanamayacağız..İşimiz Allah'a kalmıştır demektir..

Neyse walla başka aklımıza bişi gelmiyor,daha iyisini fikir edeninenler varsa,yorumda belirtsinler..Belki devletimiz,onları da düşünebilir..Valla bekliyoz bunu, yoksa vatandaşların bu interneti kullanması biraz hayal.. Haydi sağlıcakla kalın dostlarım..

Resim Kaynak;
(1)Yaşlı Dostu Teknolojik Yenilikler Hemen Şimdi!
http://bianet.org/kurdi/bilisim/129164-yasli-dostu-teknolojik-yenilikler-hemen-simdi
ET:13.06.2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

14 yorum:

  1. Ücretsiz olsa cidden çok güzel olurdu. Dediğiniz gibi internet fiyatları aldı başını gitti. Ama böyle bi şey olması telekomünikasyon şirketlerinin hiç hoşuna gitmeyecektir.

    YanıtlaSil
  2. En azından e-devlet, e-okul gibi siteler için ücretsiz olması sağlanabilir.

    YanıtlaSil
  3. heey son yazımdaki yeşil kitap tam senin için. blogunda yazdığın konulardan yani. tümü komplo teorileri. birçoğunu ilk defa duydum. kitap daha yeni çıktı, beş liraya aldım yerden yaa ne şans :) kitabın arka kapağını senin için çekip yazıya ekledim, içindeki konulardan bazıları var arka kapakta, fotiyi büyütebilirsin, kendine kopyalayabilirsin istersen tabii. bulursan oku senin sevdiğin konular hep :) bana yine komik geldi tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dawkins komplocu değil profesör, bak üstte dedim yeşil kitap komplo kitabı, diğer kitap komplo kitabı :) alta da senin için kapağını koydum, senin sevdiğin konular tümü, arka kapaktan da konu seçebilirsin, fikir alabilirsin.

      Sil
  4. yapsınlar ücretli yaa, hiçbirini kullanan yok ki, e devlet, e okul ve diğerlerini kimse kullanmıyor benim tanıdığım. devlet her şeyden para alıyor bundan da alsin ki napalım bizim devlet yoksul alsınlar :)

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle her bireye belli kotada, en azından temel internet işlerini yürütebilecekleri kadar, ücretsiz ağ ulaşımı sağlanmalı ama bu isteğimiz mevcut sisteme göre biraz ütopik.

    YanıtlaSil
  6. Çok hak verdiğim bir yazı. 👏

    YanıtlaSil
  7. sanırım internetin ücretsiz olduğu ülkeler vardı unuttum şimdi ama :) bizde bu olmaz yoksa nerden para kazanacaklar çalışıp maaş alabildiğimiz için bile vergi veriyoruz günde aldığımız nefes sayısını ölçüp buna da para isteyecekler sanırım :D ama e devlet gibi resmi sitelere giriş ücretsiz olabilir bunun için kampanya filan başlatılabilir belki. şey gibi telefonda acil aramalar da ücretsiz ya onun gibi önemli resmi siteler net paketi olmadan da açılabilmeli bence :)

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi olurdu internetin ücretsiz olması , özellikle de zorunlu sitelerde çok gerekli bence de :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    Ah! Sevgili Kardeşim Ah! Ne kadar doğru ve ne kadar da güzel söylüyorsunuz. Nerede o günler?.. Hem e-devlet üzerinden hizmet sağla, hem de bu bağlantıyı sağlayan internet hizmeti ücretli olsun değil mi? Hadi internet ücretli olsun da, adam gibi ve müşteriyi velinimet sayan platformların elinde olsun. Bu firma sahipleri tüm internet aboneleriyle kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar. Aslında bu tür hizmet sağlayan firmaların önceliği hizmet, daha sonra da para kazanmak işleri olmalı.

    Bu güzel ve aydınlatıcı paylaşınızdan dolayı kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilemekle birlikte bu konuda yazılacak çizilecek o kadar çok şeyin olduğunu da söyleyerek, yorumuma son vermek istiyorum. Size sağlıklı ve koronasız hayırlı günler dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. internet ücretsiz olmalı dediğin gibi. söylediklerine katılıyorum :) kalemine sağlık

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..