5 Haziran 2020 Cuma

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg ve Trump

                                  Trump : "Chill Greta, Chill!"  Pics(8,9,10)

Geçen sene (Aralık 2019),Time'in Gretha'yı "yılın insanı" seçmesine kızan Trump'un yüz ifadesi ile Grethan'ın yüz ifadesini bir araya getirdik...Gerçi Gretha'nın tepskisi çok sert olmuş sanmıyorsam ama tabii tam bilmiyoz,aşağüıdaki videoda izleyebilirisiniz..Bayağı sinirliydi Gretha.. 

Neyse, biz de arayı biraz yumuşatalım dedik,araya da gülen pozlu bir melek emoji koyduk,barışsınlar diye.. Barışırlar mı dersiniz,bakalım zaman gösterecek..İyi kız Gretha seni seviyoz bak,Türkiye'den de sana selamlar. gönderiyoz.

Trump’tan, Time tepki: Greta Thunberg'in 'Yılın İnsanı' seçilmesini 'saçmalık'
ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in TIME dergisi tarafından 'Yılın İnsanı' seçilmesini 'saçmalık' ifadeleriyle yorumladı. BD Başkanı Trump, Son haftaların en çok konuşulan isimleri arasında yer alan 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in, kendisinin de adayları arasında olduğu TIME dergisi tarafından 'yılın İnsanı' seçilmesine, 'Çok saçma' diyerek tepki gösterdi. Trump, Thunberg'e 'Gevşe Greta gevşe' diyerek genç iklim aktivistine bir arkadaşıyla sinemaya gitmesini tavsiye etti. " (1)

"Genç aktivist Greta Thunberg, Twitter biyografisini, Trump'ın Yılın Kişisi onuruna 'saçma' demesine tweet atmak için değiştiriyor." (9)

Başkan Trump, Genç Aktivist Greta Thunberg ile dalga mı geçti? 
(Did President Trump Mock Teen Activist Greta Thunberg?) (11)



Madem Gretha'yı konu edindik,kısaca kendisini bir tanıyalım..

Gretha Thunberg kimdir?

Aslen İsveçli (Stockholm) olup- gerçek adı,Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg olan Gretha Thunberg, henüz daha 17 yaşında olan genç ve öğrenci bir çevreci(iklim) aktivistlerden biri.. "Ağustos 2018'de iklim değişikliği ile savaşılmaya hemen başlanması gerektiği konusunda protestolara başlayan İsveçli bir eylemci. "İklim için okul grevi" ile medyanın dikkatini çekmeye başlayan Thunberg, o zamandan beri iklim aktivistliği yapmaktadır." (2)

Aldığı Ödüller: 
----------------
"Doğru Yaşam(geçim) Ödülü,"bugün karşımıza çıkan en acil zorluklara pratik ve örnek cevaplar sunanları onurlandırmak ve desteklemek" için verilen uluslararası bir ödüldür. Ödül, 1980 yılında Alman-İsveç hayırsever Jakob von Uexkull tarafından kuruldu ve her yıl Aralık ayı başında verilir." (3)

"Uluslararası Çocuk Barış Ödülü, çocuk hakları savunucusu olan ve her yıl, HIV / AIDS hastası çocukların durumunun iyileştirilmesi için önemli bir katkı yapmış olan bir çocuğa verilir."" (4)

Glamour Award for The Revolutionary,(Glamour Yılın Kadınları Ödülleri) (2019)
Kazanan: Greta Thunberg
Kuruluş tarihi: 2019
Ait olduğu kategori: Glamour Yılın Kadınları Ödülleri (GOOGLE)

Shorty En İyi Aktivizm Ödülü (2020)  (GOOGLE)

"Ambassador of Conscience Award (Prix Ambassadeur de la conscience),Vicdan Elçisi Ödülü, Uluslararası Af Örgütü'nün en prestijli insan hakları ödülüdür. İnsan haklarının nedenini ilerleten haksızlığa karşı olağanüstü bir cesaret göstererek ve yeteneklerini başkalarına ilham vermek için kullanan bireyleri ve grupları kutluyor. " (5)

"Rachel Carson Prize,Rachel Carson Ödülü, çevreci Rachel Carson'un başarılarını anmak ve ruhundaki çabaları ödüllendirmek için 1991 yılında Norveç'in Stavanger şehrinde kurulan uluslararası bir çevre ödülüdür. Ödül, Norveç'teki veya uluslararası çevre için olağanüstü çalışmalarda kendini seçen bir kadına verilir." (6)

"Nordic Council Environment Prize,İskandinav Konseyi Çevre Ödülü her yıl bir İskandinav şirketine, kuruluşuna ya da bireye "çevreye saygıyı işlerine ya da işlerine ya da çevre adına başka bir tür olağanüstü inisiyatifle bütünleştirmek için örnek çabaları" tanımak için verilir." (7)

NOT: Dün 5 Haziran "Dünya Çevre Günü"müş..İnanın hiç bilmiyorduk ve şaşırdık açıkçası..Demek ki Gretha gibi bir çevreciyi hem de bugün buraya eklememimizin bir nedeni olmalıydı herhalde..Tesadüf olabili herhalde..  (06.06.2020)

KAYNAKLAR
-------
(1) Trump’tan, Time tepki: Greta Thunberg'in 'Yılın İnsanı' seçilmesini 'saçmalık'
https://m.timeturk.com/trump-tan-time-tepki-greta-thunberg-in-yilin-insani-secilmesini-sacmalik/haber-1319174
12 Ara 2019,ET:05.06.2020
(2)Gretha Thunberg
https://tr.wikipedia.org/wiki/Greta_Thunberg
ET:05.06.2020
(3) Doğru Yaşam(geçim) Ödülü
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Livelihood_Award
ET:05.06.2020
(4) Uluslararası Çocuk Barış Ödülü
https://tr.wikipedia.org/wiki/Uluslararas%C4%B1_%C3%87ocuk_ve_Bar%C4%B1%C5%9F_%C3%96d%C3%BCl%C3%BC
ET:05.06.2020
(5) Ambassador of Conscience Award (Prix Ambassadeur de la conscience)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ambassador_of_Conscience_Award
ET:05.06.2020
(6) Rachel Carson Prize
https://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Carson_Prize_(environmentalist_award)
ET:05.06.2020
(7) Nordic Council Environment Prize
https://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_Council_Environment_Prize
ET:05.06.2020
(8)Trump, Greta Thunberg at the Time cover: chill, Greta, things are better than ever
https://www.theaustralian.com.au/commentary/trump-greta-thunberg-at-the-time-cover-chill-greta-things-are-better-than-ever/news-story/c659dac6e2fba68556e6edfc7268c8d4
ET:05.06.2020
(9) Teenage activist Greta Thunberg changes her Twitter bio to clap back at Trump's tweet calling her Person of the Year honor 'ridiculous'
https://www.businessinsider.com/greta-thunberg-donald-trump-twitter-bio-person-of-the-year-2019-12
ET:05.06.2020
(10) emoji female
https://pixabay.com/vectors/female-angelic-halo-holy-wings-1312656/
ET:05.06.2020
(11) Did President Trump Mock Teen Activist Greta Thunberg?
https://www.youtube.com/watch?v=i4hXzw2OnnE
ET:05.06.2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

9 yorum:

  1. Bu kızı yeni duydum. Baya ödül almış anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. Araya melek de koysan barışmazlar :)

    YanıtlaSil
  3. gretayıo severim yaa çevrecileri de hıhım çevre günü :) trump komedi adam :)

    YanıtlaSil
  4. Gretha biraz fazla mı abartıldı o dönemde yoksa ben mi bir şeyler kaçırdım bilemedim. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ertuğrul Bey,

    Hepimizin çevreci olması olmazsa olmazımız olmalı. Zira sağlıklı ve mutlu yaşamaksa hedefimiz, doğal ortamı korumak ve kollamak zorundayız. Diğer taraftan "ReHiTU" okuyucunuza aynen katılıyorum. Gretha'yı dünya kamuoyuna aniden çıkaranlar, öyle inanıyorum ki doğayı talan edenlerin ta kendisidir... Emeğinize sağlık, saygıyla esen kalınız.

    YanıtlaSil
  6. hem komik hem hazin..:) elinize sağlık Ertuğrul Bey, süper olmuş.:)

    YanıtlaSil
  7. Yani trump bir nebze haklı gibi arkdaşa ne kadar iyi şeyler yapmış olsada yılın insanı olmak bu kadar kolay olmamalı bence neyse kendisine hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..