28 Mayıs 2020 Perşembe

Yeni Bloggere geçiş Temmuz sonundan itibaren kalıcı hale geliyor ancak çok şikayet var..

                                                  Yeni Bloggera geçiş Temmuz sonundan itibaren kalıcı hale geliyor ancak ciddi sorunlar var gibi gözüküyor..

Son zamanlarda blogger ayarlarının altında "yeni bloggeri deneyin" diye kırmızı renkli bir buton eklenmiş,buradan yeni bloggera geçiş yapmamızı istiyorlar..Bu buton ilk çıktığında deneyimleyenlerden biriydim ancak nedense hiç hoşuma gitmemişti..Çok ağır bir yapısı var..Yani "yeni blogger" teması,özellikle açılışlarda çok "ağırlaşıyor"  yani blogda deyim yerindeyse "kasılmalar" meydana geliyor..Yani açılış biraz yavaşlıyor..

Editör ksımından içeirk paylaşımda da bu farkedilebiliyor.Ayrıca,hem içerikte hem de blog yayınlama butonlarının yerleri de değişmiş gibi sanki..Hiç alışamadık,bazı yeni özellikler de var ama ne işe yarıyor bir türlü çözemedik..

Ayrıca eski bloggerin içerik düzenleme (editör) yerinde özellikle de youtube videolarını ,içeriği yayına sokmadan izleyebilme şansımız vardı,ama bu yenisinde böyle bir şans yok sanki..Bu BSSMO için kötü olabilir,çünkü youtubeden videoları yayına sokmadan,burada çalışıp-çalışmadığı kontrol edilebiliyordu ama yeni blogger temasında bu özellik olmadığı için,youtube videolarının bloglarda çalışıp-çalışmadığı daha doğrusu video paylaşımı yapan youtube video sahiplerinin videolarının diğer sitelerde,bloglarda yayınlanamsına izin verip vermediğini bu nedenle hızlı bir şekilde öğrenebilmemiz de mümkün olmayacak gibi gözüküyor..Yani her seferinde içeriği yayına soktuktan sonra bunu ancak görebileceğiz demektir,işte bu çok kötü oldu..

Ben bu sorunu az önce BLOGGER YARDIM kısmında bir soru açarak bildirdim..İşte aşağıda başlık ve linkini verdim..Bakalım ne cevap verecekler?


Eğer  aynı sorunu sizler de yaşıyorsanız, bu açtığımız soru sayfasına bildirim yaparak yardımcı olabilirsiniz.. Size kalmış.. İstemezseniz "yeni blogger" ile ilgili sorunlarınız olursa, şuradaki Blogger Topluluğuna yani Blogger Yardım bölümüne sizler de soru sorarak,bildirim yapabilirsiniz..Bildirim yaparak yani soru sorarak hem kendinizin hem de sizinle aynı sorunda olanlaraın sorununuza bir çözüm sağlanmış olursunuz hem de bloggera yardımcı olmuş olursunuz..

Bu yeni blogger deneyiminde çok şikayet vardı  bu sayfada,bunlardan biri de resimlerin gözükmemesi ile alakalımış..Bazı bloger arkadaşlarımızın resimlerinin gözükmediğini biliyorduk ama bunun tyeni blogger temasıyla ilgili olabileceğini bilmiyorduk,demek ki bu nedenlemiş,aynı sorunu yaşayan çok kişi varmış..

Bloggerin, blogger kullanıcılarına gönderdiği paylaşımda şöyle;

"Web'de daha iyi bir Blogger deneyimi,

1999'dan beri milyonlarca kişi Blogger'da kendilerini ifade etti. Hayal edebileceğiniz hemen hemen her elma çeşidiyle ilgili ayrıntılı yayınlardan , bloglama sanatına adanmış bir bloga , web'de kolayca paylaşma, yayınlama ve ifade etme yeteneği Blogger'ın misyonunun temelinde yer alır. Web sürekli geliştikçe Blogger'ı kullanan herkesin içeriklerini web'de yayınlamak için kolay ve sezgisel bir deneyime sahip olmasını sağlamak istiyoruz.

Bu yüzden Blogger için yavaş yavaş geliştirilmiş bir web deneyimi sunuyoruz. Soldaki gezinme bölmesinde "Yeni Blogger’ı Deneyin" i tıklayarak yeni arayüze göz atın.

Blogger'ın yenilenmiş görünümünü ve izlenimini görmek için "Yeni Blogger’ı Deneyin" düğmesini tıklayın.

Yeni bir izlenime ek olarak, Blogger artık web'de yanıt veriyor ve mobil cihazlarda kullanımını kolaylaştırıyor. Geliştirilmiş bir web platformuna yatırım yaparak, gelecekte yeni özellikler için potansiyel sağlar.

Blogger'ın yeni duyarlı tasarımı, hareket halindeyken blogunuzu yönetmenizi kolaylaştırır.

Blogger deneyiminizi daha da iyi hale getirmek için yayınladığımız sayfaya özgü güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinin:

İstatistikleri
Yeniden tasarlanan İstatistikler sayfası, en son yayınınızı vurgulayarak blogunuzdaki en önemli verilere odaklanmanıza yardımcı olur.

Yorumlar
Yeni bir Yorumlar sayfası, yorum yönetimi gibi dikkatinizi gerektiren alanları ortaya çıkararak okuyucularla daha kolay bağlantı kurmanıza yardımcı olur.

Gönderiler
Blogger yayınlarınızı ve sayfa arama sonuçlarınızı daha kolay filtrelemenize yardımcı olmak için Yayınlar sayfasındaki Arama Operatörleri desteğini geliştirdik .

Editör
Yeni geliştirilmiş Editör sayfası tablo desteği sunar, daha iyi harf çevirisi sağlar ve iyileştirilmiş bir görüntü / video yükleme deneyimi içerir.

Okuma listesi 
Telefonunuzdan oluşturmasanız bile, hareket halindeyken diğer içerik oluşturucuların bloglarını okumak her zamankinden daha kolay.

Ayarlar 
Tüm denetimlerinizi tek bir yerden yönetmenize yardımcı olmak için Ayarlar sayfasını düzenledik.

Önümüzdeki aylarda herkesi yeni arayüze taşıyacağız. Haziran ayının sonundan itibaren, birçok Blogger içerik oluşturucusu yeni arayüzün varsayılan haline geldiğini görse de, sol taraftaki gezinme bölmesinde "Eski Blogger’a geri dön" seçeneğini tıklayarak eski arayüze dönebilirler. Temmuz ayının sonunda, içerik oluşturucular artık eski Blogger arayüzüne geri dönemeyecek.

Bugün deneyime girerek geçişin önüne geçmenizi öneririz. Üst gezinme çubuğundaki Yardım simgesine dokunarak yeni tasarım hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. Blogger içerik oluşturucularının seslerini dünyayla paylaşmak için en son güncellemeleri nasıl kullandıklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Blogger ekibi adına Fontaine tarafından gönderildi

Kaynak:https://blogger.googleblog.com/2020/05/a-better-blogger-experience-on-web.html
20 Mayıs 2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

12 yorum:

  1. Bundan öncekinde de zorla değiştirmek zorunda kalmıştık. Eskisi çok daha pratikti. Gitgide niye daha kötüleşiyor bilmem.

    YanıtlaSil
  2. I think it's very useful post for bloggers:)

    YanıtlaSil
  3. illa birşey yapacaklar, iyiydi eskisi ama.. teşekkür ederiz Ertuğrul Bey:)

    YanıtlaSil
  4. Google, Blogger için gölge etme başka İhsan istemez be.

    YanıtlaSil
  5. Ben bi bakayım dedim de offf çok zor yaa bi şarkı atana kadar cınım çıktı ||Dd

    YanıtlaSil
  6. ben bir baktım yeni temaya ama bir türlü ısınamadım alışkanlıkları kolay bırakamıyoruz sanırım ama teşekkür ederiz yazmanız güzel oldu mecbur aa eski temayı yine kullanabileceğiz sanırım

    YanıtlaSil
  7. Bundan önceki güncellemede de insanlar mevcutta kullandığını sevmemişti. Facebook'ta da hep aynı şikayetler oluyordu ancak bir süre sonra geçiş zorunlu olunca herkes alışıp gitti. O yüzden merak etmeyin sorunlar zamanla çözülecektir, sizler de alışıp gidersiniz ki ben yeni Blogger kullanıyorum memnuniyetle aylardır...

    YanıtlaSil
  8. Ayrıca, eski sürümün daha kolay kullanıldığını söyleyen blogger kullanıcılarının şikayetlerini sık sık okuyup duyuyorum. Belki bu, Google'ın eski sürümü tutması için de bir girdi olacaktır.

    YanıtlaSil
  9. Benim bilgisayarim yok...mobil telefon ile yazip paylasiyorum...Geçtim fakat zor oluyor..yukleme yavas...
    Direk paylasim iyi..gersini begenmedim..
    Sanirim bir iki haftadir etiket girislerinde Bx Hatasi verdi...buda yeni bloggere gecmeyenlerde ...mecbur gecicez ama memnun degilim

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.
    Blogger uzun zamandan beri hep yenilikler yaparak, Blogger'i daha kullanışlı, hızlı ve pratik bir blog platformu yapmak istiyor olabilir. Ancak, her yaptığı yenilikte geçmişte kullanılan ara yüzlere bizleri muhtaç ediyor. Eski "İzleyiciler eklentisi"nde yer alan takipçi üyelerin sayfalarına ulaşıyorken, güya yaptığı son yeni profil bilgisinde profil sahibinin blog sayfasına ulaşamazsınız. Çok lazımmış gibi, takip ettiği sayfaların listesi ve linkleri yayınlanıyor.

    Son yaptığı yeni pozisyonlarından bazılarını deneme sonrası karşılaştığım hatalardan dolayı daha ileriye devam etmeden hemen eski Blogger'e dönüyorum. Resim yükleme öyle ağırlaştırılmış ki, resim yüklemek bir zulüm haline gelmiş. Video yüklemeyi daha hiç denemedim. Etiket eklemek de bir hayli sorun. Bir çok Blogger kullanıcısı ( ben de dahil) bu tür hataların nereye rapor edileceğini bilemediği için sesini duyuramıyor. Sizin bu paylaşımda söz konusu hata iletim adreslerini linklemeniz çok iyi olmuş. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
  11. bu yeni sistemi kullanmadım daha bikaç kere girip baktım, bi sorun var gibi gelmedi bana ama zor diyolar yazmak bakalım haziranda herhalde eskiyi kullancaz, bencesi temmuzdan sonra da hem eski hem yeni olur ama belki bi süre sonra sadece yeni olur ona da alışırız ki yaa, iyidir yenilik :)

    YanıtlaSil
  12. Alışırız bunada artık :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..