25 Şubat 2020 Salı

Asya'nın En İyi 21 Tarihi Dizileri - Asia's 21 Best Historical Series

                                                   Asya'nın En İyi 21 Tarihi Dizileri - Asia's 21 Best Historical Series

Uzun zamandır ne versek,ne yayınlasak,ne paylaşsak diye düşünüyorduk..Aklımıza tarihi Asya dizileri geldi.."Asya dizileri" denince hemen "Kore dizileri" gelir,en azından ülkemizde..Kore dizileri öyle bir hal aldı ki,şimdi dünya da da bir popüler yani..Afganistan,Kazagistan,Balkan ülkeleri hatta Africa ülkelerinde bile yayınlanıyo,bu tarihi kore dizileri..

Aslında dünya da Kore dizilerinden daha popüler olan Asya dizileri de mevcut..Nedense,özellikle de biz Türkler saplantılı olarak Kore dizilerine odaklanmışık..Koreliler şirin ya ondandır herhalde.. 

Neyse,aslında en az Kore dizileri kadar ünlü olan bazı Asya dizilerinin bir listesini yaptık..Tabii burada Kore dizileri de mevcut..Özellikle de tarihi asya dizilerini seçtik..Çünkü,tarihi asya dizileri şu sıralar çok popüler Asya'da..Sizler için 21 tane tarihi asya dizisi derledik..Bakın bakalım,seyrettikleriniz var mı,bu dizilerden..Hadi size iyi okumalar..

Saraydaki İmparatoriçe (Empresses in the Palace)


"Saraydaki İmparatoriçe, Liu Lianzi'nin aynı adlı İnternet romanına dayanan 2011 Çin televizyon dizisidir. Zheng Xiaolong tarafından yönetilen film, Sun Li'yi Zhen Huan unvanında canlandırıyor. Dizi ilk kez 17 Kasım 2011'de Çin'de yayınlandı.

Oyuncular
---------
Sun Li
Ada Choi
Chen Jianbin
Jiang Xin
Li Dongxue
Lan Xi
Tao Xinran " (1)

Haechi (해치)


"Haechi, Jung Il-woo, Go Ara, Kwon Yul ve Park Hoon'un oynadığı 2019 Güney Kore televizyon dizisidir. Kim Jong-hak Production tarafından üretilen SBS'nin Pazartesi ve Salı günleri 11 Şubat'tan 30 Nisan 2019'a kadar saat 22: 00'de yayınlandı.

Oyuncular
----------
Jung Il-woo
Go Ara
Kwon Yul
Park Hoon " (2)

Lan Ling Prensi (Prince of Lan Ling)


"Lan Ling Prensi, Kuzey Qi Hanedanlığı Prensi Gao Changgong'un yaşamı boyunca ayarlanan 2013 Çin televizyon dizisidir. Tayvanlı aktris şarkıcısı Ariel Lin ve Hong Kong aktör şarkıcısı Daniel Chan ile birlikte Çinli aktör Feng Shaofeng'i Lan Ling'in ünlüsü Prens olarak gördü.

Oyuncular
----------
Feng Shaofeng
Ariel Lin
Daniel Chan
George Hu
Shawn Wei
Nikita Mao " (3)

Taçlı Palyaço (The Crowned Clown)


The Crowned Clown, (Kral Olan Adam), Yeo Jin-goo, Kim Sang-kyung ve Lee Se-young'ın oynadığı 2019 Güney Kore televizyon dizisidir. 2012 filmi Masquerade'ın bir versiyonu olan seri, bir kraliyet mahkemesini ve kraliyet ailesini etkileyen yoğun güç mücadelelerinden kaçmak için tahtaya umutsuzca koyduğu bir palyaço olan bir Joseon kralı ve doppelganger'ın hikayesine odaklanıyor. TVN'de 7 Ocak - 4 Mart 2019 tarihleri arasında yayınlandı.

Oyuncular
----------
Yeo Jin-goo
Kim Sang-kyung
Lee Se-young " (4)

Üç Krallığın Sırrı (Secret of the Three Kingdoms)


Üç Krallığın Sırrı, Ma Boyong'un San Guo Ji Mi romanına dayanan 2018 Çinli bir televizyon dizisidir. Tangren Media tarafından üretilen ve Patrick Yau ve Cheng Wai-man tarafından yönetilen dizide başrollerde Ma Tianyu, Elvis Han, Regina Wan, Dong Jie, Sunny Wang, Dong Xuan, Tan Jianci ve Tse Kwan-ho rol aldı.

Oyuncular
----------
Ma Tianyu
Elvis Han
Regina Wan
Dong Jie
Sunny Wang
Dong Xuan
Tan Jianci
Tse Kwan-ho " (5)

Resim
https://www.viki.com/tv/35857c-secret-of-the-three-kingdoms

Qin'in Efsanesi (The Legend of Qin)


Qin'in Efsanesi, aynı zamanda Qin'in Ay'ı, Robin Shen tarafından yazılmış ve yönetilmiş bir CG Çin animasyon TV dizisidir. Hikaye, Tayvanlı yazar ve girişimci Sayling Wen'in aynı ismin romanına dayanıyor. Çin'in Hangzhou, Zhejiang'daki Sparkly Key Animation Studio tarafından üretilen ilk 3D wuxia animasyonu.

Oyuncular (Voices of)
-------------------
Feng Junhua
Shen Dawei
Shen Lei
Huang Yiqing
Sun Ye
Zhai Wei
Hong Haitian " (6)

Denizler İmparatoru (Emperor of The Sea / Hae-shin)


Denizler İmparatoru, Kang Il Soo ve Kang Byung Taek'in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Jung Jin Ok Sangdo ve Hwang Joo Ha'un yazdığı Kore'de 787-846 yıllarında yaşayan Jangbogo adlı tüccarın hayatını, kölelikten kurtuluşunu, yükselişini ve verdiği savaşları anlatan biyografi tarzındaki televizyon dizisi.

Oyuncular
---------
Choi Soo Jong (최수종) as Jang Bogo (장보고)/Goong-bok (궁복)
Song Il Gook (송일국) as Yeom Moon (염문)/Jang (장)
Kim Heung-Soo (김흥수) as Yeon (연)
Chae Si Ra (채시라) as Madam Jami (자미부인)
Soo Ae (수애) as Lady Jung-Hwa (정화)
Kim Kap-su (김갑수) as Yi Do-hyung " (7)

Resim
https://tr.pinterest.com/pin/271341946276930200/

Nokdu Çiçeği (Nokdu Flower)


Nokdu Flower, Jo Jung-suk, Yoon Shi-yoon ve Han Ye-ri'nin yer aldığı bir 2019 Güney Kore televizyon dizisidir. 26 Nisan - 13 Temmuz 2019 tarihleri ​​arasında SBS TV'de yayınlandı.

Oyuncular
---------
Jo Jung-suk
Yoon Shi-yoon
Han Ye-ri "(8)

Resim
http://google.com/search?tbm=isch&q=The+Nokdu+Flower

Ah Generalim (Oh My General)


Oh My General, Ma Sichun ve Sheng Yilun'un oynadığı 2017 Çinli bir web dizisidir. Ju Hua San Li'nin "Ben aşağıdayım yukarıda general" romanından uyarlanmıştır. Şarkı hanedanının arka planında yer alan cinsiyet bükücü serisi, son derece yetenekli bir kadın general ve rakipsiz bir güzellik prensi arasındaki evlilik hikayesini anlatıyor. Dizi, 25 Ekim 2017'den itibaren Youku'da yayınlandı.

Oyuncular
---------
Ma Sichun
Sheng Yilun "(9)

Milenyum Aşk Mekiği  (Shuttle Love Millennium)


2016'dan zengin bir parti çocuğu, 1936'dan itibaren efsanevi bir şefle cesedi değiştirir. Sonraki 80 yılını, dönemine geri dönmek için bir yol bulmak zorunda kalabilir.

Oyuncular
---------
Wei Da Xun
Janice Man
Puff Kuo
Wei Lai
Zhang Zi Mu
Wu Yi " (10)

Prenses Ajanlar (Princess Agents)


Princess Agents, Xiao Xiang Dong Er tarafından yazılan 11 Chu Te Gong Huang Fei romanına dayanan 2017 Çinli bir televizyon dizisidir. Yıldızı Zhao Liying, Lin Gengxin, Shawn Dou ve Li Qin. Dizi, 5 Haziran - 1 Ağustos 2017 tarihleri ​​arasında Hunan TV'de yayınlandı. Hikaye bitmemiş ve son bölümde bir uçurumda bitiyor.

Oyuncular
---------
Zhao Liying
Lin Gengxin
Shawn Dou
Li Qin "(11)

resim
http://google.com/search?tbm=isch&q=Princess+Agents

Efsane Prens (Jumong)


Kore tarihinin başlangıcı sayılan Jumong hikâyesini ele alan bir dizidir. Dizi 2006 yılının Kore'de en çok izlenen dizilerden birisi olmuştur. Gojoseon Krallığı, Çinliler tarafından parçalanmıştır ve halkı Çinliler tarafından köle olarak çalıştırılmıştır. Hae Mo Su'nun liderliğini yaptığı Damul Ordusu ise Gojoseon halkını Çinlilerin zulmünden kurtarmak ve Gojoseon'u yeniden kurma amacında çeşitli saldırılar düzenlemektedir.

Oyuncular
---------
Song Il-Gook
Han Hye Jin
Kim Seung Soo
Hu Joon Ho
Oh Yun Soo "(12)

Ruyi'nin Saraydaki Kraliyet Aşkı (Ruyi's Royal Love in the Palace)


Ruyi'nin Saraydaki Kraliyet Aşkı, Liu Lianzi'nin Hou Gong Ru Yi Zhuan romanı üzerine kurulu bir 2018 Çin televizyon dizisidir. Zhou Xun ve Wallace Huo'nun başrol oynadığı dizi, Qianlong İmparatoru ve Adım İmparatoriçesi Hoifa-Nara'nın evliliğini anlatıyor.

Oyuncular
---------
Zhou Xun
Wallace Huo "(13)

Zamanda Kayıp Aşk (Lost Love in Times)


Lost Love in Times, Shi Siye'nin Drunk Linglong adlı romanından uyarlanan Cecilia Liu ve William Chan'ın oynadığı 2017 Çinli televizyon dizisidir. Dizi, 13 Temmuz - 29 Eylül 2017 tarihleri ​​arasında her Perşembe ve Cuma saat 22:00 saatlerinde Dragon TV'de arka arkaya iki bölüm yayınladı.

Oyuncular
---------
Cecilia Liu
William Chan "(14)

Prenses Ja Myung Go (Princess Ja Myung Go)


Ja Myung Go, Jung Ryeo-won, Park Min-young ve Jung Kyung-ho'nun başrol oynadığı 2009 Güney Kore televizyon dizisidir. SBS'de 9 Mart - 21 Temmuz 2009 tarihleri ​​arasında Pazartesi ve Salı günleri 21: 55'te 39 bölüm yayınlandı.

Oyuncular
---------
Jung Ryeo-won
Jung Kyung-ho
Park Min Young "(15)

Resim
https://tr.pinterest.com/pin/358458451569192559/

Dr. Jin


Dr.Jin, Joseon Hanedanlığı'na zamanında yolculuk eden 21. yüzyılın beyin cerrahı Song Jin-heon'un başrolünde Song Seung-heon'un oynadığı 2012 Güney Kore tarihi televizyon dizisidir.

Oyuncular
---------
Song Seung-heon
Park Min-young
Lee Beom-soo
Kim Jaejoong
Lee So-yeon "(16)

Benim Adil Prensesim (My Fair Princess)


İnci Prensesi veya Prenses Dönen İnci olarak da bilinen Benim Adil Prensesim, Tayvan'da Yi Ren Communications Co. ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde Hunan Yayın Sistemi tarafından ortaklaşa üretilen 1998-1999 televizyon kostüm dizisidir. 1.Sezon 1997'de, 2.Sezon 1998-1999'da çekildi.

Oyuncular
---------
Zhao Wei
Ruby Lin
Alec Su
Zhou Jie
Zhang Tielin
Fan Bingbing "(17)

Aşk Külleri (Ashes of Love)


Ashes of Love, Dian Xian'ın Heavy Sweetness, Ash-like Frost romanına dayanan 2018 Çinli bir televizyon dizisidir. Baş rollerde Yang Zi ve Deng Lun rol alıyor. Dizi, 2 Ağustos 2018'den itibaren Jiangsu TV'de yayınlandı. Ocak 2019 itibarıyla seri 15 milyar görüntülemeye ulaştı.

Çiçek Tanrıçası Jin Mi adını verdiği bir kızı doğurur. Peri görevlileriyle, kızının hayatının ilk 10.000 yılında büyük bir aşk davası çekeceğinden korktuğunu paylaşıyor. Kızını güvende tutmak ve kendisiyle aynı kaderi karşılamaktan iki şey yapar: ilk olarak, Jin Mi'ye romantik aşkı hissetmesini ve ifade etmesini önlemek için büyülü bir hap verir; ikincisi, katılımcılarının Jin Mi'nin Çiçek Tanrıçası'nın kızı olarak kimliğini herkese ifşa etmesini yasaklar. Ardından Çiçek Tanrıçası vefat ederek kızını Çiçek Perilerine bakacak şekilde bırakır.

Oyuncular
---------
Yang Zi
Deng Lun
Luo Yunxi
Wang Yifei
Chen Yuqi
Zou Tingwei "(18)

resim
-------
http://google.com/search?tbm=isch&q=Ashes+of+Love

Çiçeğin Yolculuğu (The Journey of Flower)


Çiçek Yolculuğu Wallace Huo ve Zhao Liying'in başrol oynadığı 2015 Çin televizyon dizisidir. Taoist efsanelerden ölümsüzlüğe giden yoldan esinlenilen, Taze Guoguo tarafından yazılmış aynı adın kurgusal romanına dayanıyor.

Oyuncular
---------
Wallace Huo
Zhao Liying "(19)

Kırmızı Kalp (Scarlet Heart)


Scarlet Heart, Tong Hua'nın Bu Bu Jing Xin adlı romanına dayanan bir 2011 Çin televizyon dizisi. Çin'de 10 Eylül 2011 tarihinde Hunan Broadcasting System'de yayınlandı. Asya televizyonunda zaman kayma türünün öncüsü olan Scarlet Heart, hem Çin'de hem de Asya'da ticari ve kritik bir hit oldu.

Oyuncular
---------
Cecilia Liu
Nicky Wu
Kevin Cheng
Yuan Hong
Lin Gengxin "(20)

Kraliçe In-hyun'un Adamı (Kraliçe ve ben) ; (Queen In-hyun's Man (Queen and I))


Queen and I, Ji Hyun-woo ve Yoo In-na'nın oynadığı 2012 Güney Kore televizyon dizisidir. Hikaye, Joseon Hanedanlığı'ndan 300 yıllık geleceğe 21. yüzyıla atlayan, zaman yolculuğu yapan bir bilgin olan Kim Bung-do'ya aşık olan belirsiz aktris Choi Hee-jin etrafında odaklanıyor.

Oyuncular
---------
Ji Hyun-woo
Yoo In-na "(21)

--------------------------

NOT : Bu da internetten "tarihi asya dizileri" hakkında çok önemli bir bilgi veren wikipedi sayfası..Çok sayıda diziler var..Bakabilirsiniz..

"Asya'da çekilen tarihi dram filmleri

"Tarihi veya dönem draması, hikayelerin tarihi olaylara ve ünlü kişilere dayandığı bir film türüdür. Bazı tarihsel dramalar, mevcut tarihsel araştırmanın izin verdiği ölçüde tarihsel bir olayı veya biyografiyi doğru bir şekilde tasvir etmeye çalışır. Diğer tarihsel dramalar, gerçek bir kişiye ve eylemlerine dayanan kurgusal masallardır. Bu türe dahil olan çok sayıda film ve süreklilik ilgisi nedeniyle, bu liste öncelikle Doğu Asya, Orta Asya ve Hindistan tarihiyle ilgili filmlere odaklanmıştır. Yakın Doğu ve Batı uygarlığının tarihiyle ilgili filmler için, lütfen Yakın Doğu ve Batı uygarlığında geçen tarihsel dönem tiyatro filmleri ve dizilerinin listesine bakınız. Bu sayfadaki filmler bölgelere ayrılmıştır ve her bölgede filmler konuya göre kronolojik olarak listelenmiştir." (22)

KAYNAKLAR;
-----------
(1) Empresses in the Palace
https://en.wikipedia.org/wiki/Empresses_in_the_Palace
ET:25.02.2020
(2) Haechi
https://en.wikipedia.org/wiki/Haechi_(TV_series)
ET:25.02.2020
(3) Prince of Lan Ling
https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Lan_Ling_(TV_series)
ET:25.02.2020
(4) The Crowned Clown
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Crowned_Clown
ET:25.02.2020
(5) Secret of the Three Kingdoms
https://en.wikipedia.org/wiki/Secret_of_the_Three_Kingdoms
ET:25.02.2020
(6) The Legend of Qin
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Legend_of_Qin_(TV_series)
ET:25.02.2020
(7) Denizler_İmparatoru
https://tr.wikipedia.org/wiki/Denizler_İmparatoru
ET:25.02.2020
(8) Nokdu Flower
https://en.wikipedia.org/wiki/Nokdu_Flower
ET:25.02.2020
(9) Oh My General
https://en.wikipedia.org/wiki/Oh_My_General
ET:25.02.2020
(10) Shuttle Love Millennium
https://mydramalist.com/20876-shuttle-love-millennium
ET:25.02.2020
(11) Princess Agents
https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Agents
ET:25.02.2020
(12) Efsane Prens
https://tr.wikipedia.org/wiki/Efsane_Prens
ET:25.02.2020
(13) Ruyi's Royal Love in the Palace
https://en.wikipedia.org/wiki/Ruyi%27s_Royal_Love_in_the_Palace
ET:25.02.2020
(14) Lost Love in Times
https://en.wikipedia.org/wiki/Lost_Love_in_Times
ET:25.02.2020
(15) Ja Myung Go
https://en.wikipedia.org/wiki/Ja_Myung_Go
ET:25.02.2020
(16) Dr. Jin
https://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Jin
ET:25.02.2020
(17) My Fair Princess
https://en.wikipedia.org/wiki/My_Fair_Princess
ET:25.02.2020
(18) Ashes of Love
https://en.wikipedia.org/wiki/Ashes_of_Love_(TV_series)
ET:25.02.2020
(19) The Journey of Flower
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Journey_of_Flower
ET:25.02.2020
(20) Scarlet Heart
https://en.wikipedia.org/wiki/Scarlet_Heart
ET:25.02.2020
(21) Queen In-hyun's Man (Queen and I)
https://en.wikipedia.org/wiki/Queen_and_I_(South_Korean_TV_series)
ET:25.02.2020
(22) Historical drama films set in Asia
https://en.wikipedia.org/wiki/Historical_drama_films_set_in_Asia
ET:25.02.2020

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

6 yorum:

  1. Kore dizileri dünyada birçok kimse tarafından izleniyor. Bir ben alışamadım.:) Bunların konuları tarih olduğu için izleyebilirim aslında. Teşekkürler güzel tavsiyeleriniz için. :)

    YanıtlaSil
  2. asyalılara karşı sevgim büyük, sadece tarihi yapımlarını sevemiyorum... :D

    YanıtlaSil
  3. hiçbirini bilmiyoreee. tarihi dizi izlemiyom tarih sevmiyom yanii ama moon lovers izlediydim. bayılmıştıım. çok aşklı tarih olursa belkiiii olabiliir. hepsini izledin miii. en iyisi aşklısı dramlısı hangisi belki bi gün izleyebiliriim. birincisi olabilir miii :)

    YanıtlaSil
  4. heey bak başlık doğru değil. 21 adındaki tarihi dönemin dizileri sandım okuyuncaaa. tarihte 21 diye bir dönem var galiba dedim. en iyi 21 tarihi. 21'in tarihi oluyor. türkçede sıfatların sıralanmasııı konusu buu :)

    şöyle olabiler baak :)

    en iyi tarihi 21 dizi
    21 en iyi tarihi dizi

    ingilizcesini doğru sıralamışsın baak. ingilizce ile türkçe ters. türkçeye çevirirken sondan başa çeviriyoz gibi. :)

    YanıtlaSil
  5. Kore dizlerinin hastaları çok fazla ama ben pek izlemiyorum konusu çok cezbedici olamadığı süre ama bir iki ilgimi çeken var bir göz atıcam teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Korece öğrenen biri olarak tarihi kore dizilerine bayılıyorum. İzlemediğim pek çok dizi varmış klasikler dışında. Hemen not ediyorum. Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..