28 Nisan 2019 Pazar

Google+Plus kapandı,Blogger hortladı.. Blogger'ın zombileri..

                                                           Blogger'in zombileri/trolleri

Bir polemik işte : "Ayy aman aman gelme,gelirsen incilerin dökülür, çok meraklıydım sanki senin yorumuna..Dünyalar senin olsa ne yazar gıııız?" 

Google+ Plus kapanınca Blogger hortladı mı?

Hortlamış gibi gözüküyo..Kuşkularımız Blogger zombilerinden yana.. Yani trollerden.. Dünya genelinde sayıları on/yüzmilyonlarca  olan GooglePlus abonelerinin hepsi olmasa da büyük kısmının, (GooglePus kapandığından dolayı) Blogger ortamına geçiş yaptıkları tahmin ediliyor..Tabii Türk kullanıcıları da buna dahil.. Türk kullanıcılarının sayısı kaç,onu da bilemiyoruz..

Bu nedenden dolaı, bloggerda bayağı bir patlama yaşanıyor gibi şu sıralar.. Aslında Blogger yazarlarının bu kadar çok fazla olması güzel bir şey, ne kadar çok blogger yazar olursa iletişim ve etkileşim de o kadar çok olur vs vs..

Blogger'in zombileri.. Yani Troller..

Ama tabii sayı fazla olunca bir de bunun zorlukları da olabiliyor mesela,örneğin Blogger zombileri..Yani bildiğimiz troller işte..Zaten bazı blog yazarı arkadaşlarımız da bundan şikayetçiydi sanmıyorsam..Bi spam yorum falan vardı bi ara,şimdi noldu bilemiyom..Neyse her sosyal medyada olduğu gibi, blogger'da da troller daha önce de vardı zaten.. Ama GooglePlus kapandı kapalalı, bu trol sayısı bayağı artmış gibi gelyo sanki..

Tabii GooglePlus'dan Blogger'a geçen tüm kullanıcıları kastetmiyoruz tabii ki..Sözümüz trolcülüğü gerçek anlamda yapanlaradır..Tabii kim bunlar bilemiyoruz? Ama işte sayı fazla olunca böle zombiler olabiliyo maalşef..

Ayy aman aman gelme,gelirsen incilerin dökülür, çok meraklıydım sanki senin yorumuna..

Gıcık olmaya başladım valla.. Nezaket kuralı bana yorum yapanlara gidiyom,yorum yapıyom ama ama açıkçası bazıları hiç gelmiyo bloguma.. Bazı özel durumlar olabilir,anlarız bunu ,hiçbir yere yorum yapamayabilirler ama bakıyorum herkese yorum yapıpta,bize gelmeyenler var mesela.. İşte buna çok üzülüyorum.. Böyle nezaketsizlik olur mu hiç?

Bir de yorumlarımı yayınlamayanlar da var.. Yani ne desem,bilemiyom.. Sen gelmiyosun da sanki ben senin bloguna gelmeye çok meraklı mıyım? Nezaket kuralına uyalım diye gelyoz işte..

Madem yayınlamıyosun yorumlarımı,önceden söle de bari boşu boşuna gelmeyeyim bloguna,yorum yapmayayım.. Ne sen beni ara, ne de ben seni arayayım.. Çok meraklı değilim senin bloguna..

Biliyosunuz ben bu gibi konularda daha önce de yazılar yazmıştım..Okumak isteyenler olursa işte vereyim yazı ve linkleini;

1) Bir varmış bir yokmuş iki blogcu kızın hikayesi ve blogcular arasındaki "karşılıklı yorum yapmama" meselesi..
2) Ay,ben çok önemli biriyim! Herkes bana yorum yapar ama ben öyle herkese yorum yapmam. 
3) Blog yazarları,yazılarına yapılan yorumlara cevap vermek zorunda mıdır?
4) Blog yazarlarının,yorum ve cevaplarda saçmalama haklarının olması..
5) Blog yazarlığı, fikirler üreten internet yazarlığı kapsamında bir meslektir..
6) Blog yazarlığının meslek olmasını istemeyenlerin garip huyları 
7) Youtuber meslek oluyorda Blog Yazarlığı neden meslek olmuyor?
8) Emoji (ifade) kullananlar şımarık,hasta; kullanmayanlar ruhsuz,soğuk biri mi?

Yani işte ne diyeyim..Blog dünyasında aynı tas aynı hamam devam ediyor gibi.. Hele de Google+ Plus kapandı kapalalı, blogger bi garipleşmeye başladı.. İyice soğumaya başladım blog ortamından, kibirlik,büyüklük vs ne istersen her şey var..Kapatsam mı blogu ne? Sinir oldum iycee..

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

30 yorum:

  1. Bu yorum atma olayına felan baya kızmışsınız :) Rahat olunca yazmak isteyen yorum yazar zaten zorlamanın bir anlamı yok :) Yazmıyorsa sizde yazmazsınız olur biter ozaman :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğu kapatma bence. Bırak yorum yapmayan yapmasın. Sende yapmazsın. Ama blog demek emek demek.

    YanıtlaSil
  3. İnsanların çoğaldığı her yerde garipliklerden söz etmek mümkün. Bir de tripler vs hakikaten çekilmez olabiliyor ama en güzeli mi umursamamak.

    YanıtlaSil
  4. Polemiği görünce az daha geri dönüyorduk :)))))))

    YanıtlaSil
  5. alla alla yaa blogger zombileri, trolleri senden duydum yaaa. yorum yapmayanları anladım daaa, troller nabıyo yanii, blog gezip yorum mu yapmıyo, zombiler yani yorum yapmayanlar mıı:) blogçuların sayısının artması hoş bişe tabiii ne mutlu bize yaaa eğlenceli işte sevindim valla bunu duyduğumaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Google plus'ı zaten hiç tıklamıyordum, o yüzden kapanması benim için hiç farketmedi ama kullananlar için üzüldüm.
    Benim de hoş bulmadığım şöyle bir davranış şekli var: Mesela yazımın içeriğiyle, konusuyla ilgili tek kelime yorum yapmamış, bir hayırlı olsun bile dememiş, link bırakmış veya seni mimledim demiş. E yani NEZAKETEN iki sözcükle yorum da yap be arkadaş. Sevmiyorum böyle şeyleri....çünkü ben kimseye böyle yapmıyorum. Bana yapılmasını istemediğimi başka blog arkadaşlarıma yapmıyorum.

    Neyse üzülmeyin, insan olan her platformda oluyor böyle nahoş şeyler.

    YanıtlaSil
  7. Dikkat etmek gerekir Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zombilerden kurtulmak yok mu? her yerde var bunlardan.

      Sil
  8. Google+ kapandığından beri ben de bloga pek giremedim kişisel sebeplerden dolayı, o yüzden bahsettiğiniz trollerin hiç farkında değilim, merak ettim kendilerini :D
    Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de Esseve gibi google+sonrası durumdan pek haberdar değilim.
    Ben ziyarete gelip yorum bırakan herkese mutlaka cevap veriyorum, öyle de olması gerektiğini düşünüyorum.
    Yorum yapma konusunda da sedece ilgimi çeken bir yazı olursa yazıyorum bir şeyler.İlgimi çekmiyorsa ne yalan söyleyeyim pek tıklamıyorum.

    YanıtlaSil
  10. Blogger da inanılmaz bir yoğunluk var gerçekten de hadi hayırlısı diyelim..bu arada yorum yapmak yayınlamak çok önemli zaten birbirimizi desteklemek için yapıyoruz :)

    YanıtlaSil
  11. Yorum olayı çok derin. İnsanlar bana gelsinler ama benim işim çok yorum yapamam modunda. Bir de reklam yazıları olunca dönüş yapılsın diye gelenler var. Üstelik bunu düzenli yapanlar.

    YanıtlaSil
  12. İnan bazen bloglara o kadar çok yorum yapıyorum ki okuyacak çok blog olduğu için bazılarını hızlı geçmek zorunda kalıyorum. Her hafta oturup bilgisayar başına toplamda 4-5 saat blog okuyorum. Takip listesinde bazen o kişiye bile sıra gelmiyor. O hafta okuyamayınca sonraki hafta paylaşılanlara bakayım derken aradan kaçıyor. Bence sen yorum için canını sıkma. İnan okunma sayısı yorum sayısından onlarca yüzlerce kat fazladır. İyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil
  13. Açıkçası ben bu yorum yapma yapmama meselesine takılmıyorum. Beğendiysem yorum yaparım ya da okur geçerim. Samimi olmadıktan, sırf kendi bloğuna okuyucu çekmek için yorum yaptıktan sonra bırak yapmasın. İnsan zaten kendisi için yazmalı. Okuyan olursa ne âlâ, olmazsa mualla. Çok da şeytmemek gerek. Bloğundaki her yazıya 100 yorum gelen popüler mi oluyor ya da yorum gelmeyen kötü mü oluyor. Göreceli şeyler bunlar. Takılmamak lazım. Ben çalıştığım için müsaitsem işte okuyabiliyorum. Akşam çok nadir pc başındayım. Mesela o hafta çok yoğunum okuyamadım ne olacak yani kimseye gitmedim diye gelmeyeceklerse gelmesinler. Valla çok da umurumda değil açıkçası.

    YanıtlaSil
  14. Nezaket erdemliktendir.Gelene iade-i ziyaret adaptandır. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ben hep blogger'da olanlardanım... umarım okumayı özlediklerimiz de bir an önce geri döner...

    YanıtlaSil
  16. Blog yerine instagram bloggerleri türedi.Blog okunma oranları da düştü :((

    YanıtlaSil
  17. Good article about social media:)

    YanıtlaSil
  18. Şsst bana kızma vakit buldukça yorumları yayınlıyorum özellikle yayınlamıyorum ki geri dönüş yapmayı unutmuyum severim seni bilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol bir tanesin💖Koreli yazimi neden tekrar tekrar yayinladigimi sormussun eskiden cok okunan bir yazimdi simdi nolmussa indexte yok google gibi getirde tarattim noindex olarak isaretlenmis dedi hic bir sekilde yaziyi yayinlamiyor taramiyor oysa hic bir sey yapmadim bazi yerlerini degistirip yayinladim gene olmadi sanirim silip yeni bir sayfada yayinliycam yazimi bu sekilde hata veren 5 yazim var ama bunla cok ugrasmistim ondan cok uzuldum sevgiler💖

      Sil
  19. Ne güzel anlatmışsınız. İşleri güçleri yok insanların Facebookta spam, blogda isimsiz yorum falan... Bugün bizim link yine spamlenmiş. İleti atılmıyor face de. Bu tipler her yerdeler ve çok sıkıldım artık. Yorum meselesine gelince, yorum yapmayana gitmeyin kesinlikle. Ben gitmiyorum kesinlikle. Amaç dayanışma ise karşılıklıdır. Benim zaman zaman bloğa giremediğim, yorumlara uzun süre cevap veremediğim olur. Ama sonuçta o yorumlara mutlaka dönerim. Dönmeyecek olan da kendi bilir. Bir de takipten çıkanlara sinir oluyorum ben. Tabii ki kimse takip etmek zorunda değil kimseyi. Ama Takipten çıkacaksan, niye geliyorsun. İnstagram takipçi kasma işi zannediyorlar burayı da... Hiç üzülmeyin valla. Kendileri kaybederler.

    YanıtlaSil
  20. bayağı dolmuşsunuz bu konuda siz :) google+ dan gelmedim bende daha önce kişisel bir bloğum vardı, sildim şimdi rap müzikle ilgili bir bloğum var umarım bende troll olmuyorum :)

    YanıtlaSil
  21. Sakın bırakmayın kızgınlıkla. Blog yine de tüm sosyal medya içersinde en iyisi. Yorum yazan yazar, çok ilgilenmeyenle ben de ilgilenmiyorum doğal olarak.

    YanıtlaSil
  22. Blog dünyası da gerçek hayatın bir kopyası. Burada da ilişkiler de sıkıntılar oluyor.

    YanıtlaSil
  23. Bloglarda var bu aralar bir anormallik ama bakalım sonucunda neler olacak bekleyip göreceğiz...

    YanıtlaSil
  24. Hayat bazen rüzgarlı, bazen dalgalı, bazen sakin devam ediyor. Blog dünyası da bunun bir yansıması. Gel-gitler oluyor. Toplumun tüm temsilcileri de var işte. Kimi selam veriyor, kimi okuyor kimi son yıllarda birilerinin meşhur ettiği troller. Sen yazmaktan mutlu musun üstad, mutluysan kırk yılın hatırıyla, huzurla, keyifle devam.

    YanıtlaSil
  25. yine çok hoş bir yazı Ertuğrul Bey, bu konularda sizi öncü olarak görüyorum, ufkumuzu açıyorsunuz, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  26. Boşver takma kafanı bunlara, gülüp geçmek lazım işte...

    YanıtlaSil
  27. Maalesef o olaylari hep yasayacağiz. Ben de bazen üzülüyorum ama gelmeyenlere gitmeyip fazla konuya takilmamaya çalisiyorum. Zaten gittigim halde gelmiyorsa gitmemi de istemiyordur.

    YanıtlaSil
  28. İyi günler ben de ilk kez duydum zombileri, Google+ plus eksikliğini her daim hissettiriyor ne yazık ki :(

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..