1 Ocak 2018 Pazartesi

2018'in ilk nostalji listem ile Müslüm Gürses ve Küçük Emrah ile ilgili komik anılarım..

                                                                     Hababam sınıfı (1)

Şimdi sizlere bazı nostaljik parçalar vericem,bakalım hatıranız canlanacak mı? Ardından da Müslüm Gürses ve Küçük Emrah ile ilgili küçük ama sevimli,komik anılarımı anlatmak istiyorum.. Anlatmasam olmaz..İlla da anlatıcam,yerinde duramam şimdi..

Herneyse dün ve bugün interneti çok gezdim herhalde..Sürekli eskilere ait özellikle de hareketli nostalji parçalar dinledim..Eskilere özlem mi duyuyorum ne,hiç anlamadım? O dinlediğim parçaları bir liste yaptım,onları aşağıda verdim..Aslında çok sayıda sevdiğim ve dinlediğim nostalji parçalar var ama aklıma gelenler şimdilik bunlar..Siz de ekleyebilirsiniz bunlara başka nostaljik parçaları..Ben özellikle de Türk filmlerinde de yer alan hareketli nostalji parçaları ekledim,bakalım bunları hatırlayabilecek misiniz?

İşte listem..

Bundan sonra da ünlü arabesk şarkıcımız namı dieğer adı "Müslüm Baba" olan Müslüm Gürses ile arabesk ve pop şarkıcımız küçük Emrah ile ilgili komik bir anımı size anlatıcam..Acele etmeyin sırası gelince anlatıcam işte..

Nostalji Listem - Tarihleriyle birlikte
----------------------------------------
Her Yerde Kar Var - Salvatore Adamo,1964
Aşkımız Bitti (Deniz ve Mehtap) - Dario Moreno,1967
Dağlar kızı reyhan  - Kamuran Akkor,1969
Sev kardeşim - Şenay,1971
Hayat bayram olsa - Şenay,1973
Oh olsun -  Füsun Önal,1973
Senden başka - Füsun Önal,1973
Ah nerede,vah nerede - Füsun Önal,1975
(Ah kalbim) Delisin - Cici kızlar,1975
Genclik Basimda Duman - Güzin ile Baha,1975
İkimiz Bir Fidanız - Kamuran Akkor,1975
Bim Bam Bom - Yasemin Kumral,1975
Mavi boncuk - Emel Sayın,1975
Bu ne dünya (kardeşim) - Yeliz,1976
Neler oluyor hayatta - Uğur AKDORA,1976
Anlasana - İlhan İrem,1976
Estarabim - Erkin Koray,1976
Sevdan olmasa (ah bu hayat çekilmez) - Erol Evgin,1977
Bir de bana Sor - Erol Evgin,1977
Gel teskere - Esmeray,1977
Çillibom - Kenan,1978
Şiki Şiki Baba - Durmuş Çiğdem,1983
Muallim - Mustafa Topaloğlu,1985
Candan Sevmeli - Emrah,1985
Fabrika kızı - Alpay,1988
Kadınım - Tanju Okan,1991
Alladı pulladı - Seyyal Taner,1991
Aldırma gönül (aldırma) - Edip Akbayram,1992
Dudaklarımda şarkısın - Hüner Coşkuner,1998
Fesuphanallah - Erkin Koray,1998
Haberin var mı - Edip Akbayram,2008

Dönemin Müslüm Babası ve Küçük Emrah'ı ile ilgili küçük ama komik anılarım..

Belki ciddiye alınacak ve önemsenecek bir anı da olmayabilir..Ama yine de anlatıcam..İçimde bir ukde olarak kalmasın bari..  (Ukde de ne ki la!) 

Neyse,aslında ne Müslüm Baba ne de Küçük Emrah,beni tanımaz ama ben onları iyi tanırım..nerden mi? Gelmiş oldukları GALA'dan.."GALA'ya gelmekle ünlü mü tanınırmış?"  Tabii ki de öyle tanıma değil..

Müslüm Baba'yı da Küçük  Emrah'ı da GALA'dan hatırlıyorum..Bu nedenle onları çok iyi hatırlıyorum..Bilemiyorum ama küçük Emrah ile hemen hemen aynı yaşlardayız herhalde..

İtiraf edeyim gerçekten küçük Emrah'ın küçükken çok muhteşem bir sesi vardı..Abartmıyorum muhteşem diyorum çünkü bizim o zaman kaldığımız mahallede bile o dönemler de hemen hemen her evde sevilerek dinlenen bir sesti Emrah..O dönemlerde duygulanıp ağlaşanları mı görürsün,gözyaşlarını silenleri mi? Böyle bir dönemdi o dönemler..Hangi dönemden bahsediyoruz..Tabii ki Emrah'ın popülerliğinin arttığı 1980'li yıllardan bahsediyoruz..

Türkiye'de arabesk kültürünün popülerliğinin arttığı dönem 1980'li yıllar..

1980'li yıllarda renkli televizyon daha yeni yeni hayatımıza giriyordu..Tv kanalları öyle çok değildi..Önceleri sadece TRT vardı..Ama nedense TRT, arabesk sanatçılarını ekranlara çıkartmıyordu bildiğim kadarı ile..Daha sonra ilk özel kanal olarak sanmıyorsam Star televizyonu yayına başladı..Daha sonra da KanalD,Show ve Atv gibi özel kanallar sırayla yerlerini almaya başlamışlardı..

Emrah daha küçüktü ama o dönemlerde çok popüler olmuştu..Bu kadar popüler olmasının altında yatan nedenlerin arasında pek çok neden vardı..Öyle ki bunlardan biri "küçük bir çocuğun sesinin" insanların duygularını derinden etkileyecek derecede etkili olması söz konusu idi..Tabii küçük bir çocuğun sesinin bu kadar etkili olması sadece buna bağlı değildi..

Türkiye'nin o dönemlerdeki toplum psikolojisini de hesaba katarsak,o dönemlerdeki "toplumun psikolojik durumları,tv kanallarının sayısının artmaya başlaması,açık hava sinema salonlarının o dönemlerde halen bile popülerliğini yitirmiş olmaması" gibi pek çok nedenleri de bu gerekçelere ekleyebiliriz..

Sadece Emrah mı? Tabii ki değil..O dönemler deki toplumun psikolojisi,"bir çocuğun sesinden derinden etkileyebilecek bir seviyede olması",o dönemlerde sadece Emrah'ı değil diğer küçük Emrah'ların da ön plana çıkmasına neden olmuştu..Mesela Küçük Ceylan gibi..

O dönemlerde Arabesk kültürü bayağı rağbet görüyordu ve bu kültür toplumun psikolojisine son derece etki eden adeta psikolojik bir silah gibiydi..Rahmetli Müslüm Gürses'in o dönemlerdeki müdavimlerinin arasında "jiletçi Müslümcüleri"ne bir göz atmamız,arabesk kültürünün toplum psikolojisine ne kadar etkili olduğunu görebilmemiz açısından son derece büyük önem taşır..

"Arabesk müzik kültürü kadar toplumu duygusal yönden etkileyebilecek bir müzik kültürü daha henüz 2000'li yıllarda keşfedilmiş değil.."

Dediğim gibi 80'li yıllarda arabesk kültürünün bu denli popüler olması,o dönemlerdeki toplumun psikolojisi ile yakından ilgilidir..2018 yılına girdiğimiz şu ortamda 2000'li yılların popülerliği müzik açısından nedir,onu tam olarak çözemedim..Çünkü,teknoloji öyle gelişti ki,toplum artık (bırakın arabeski) sadece Türk parçalara değil, yabancı parçalara da çok büyük rağbetler göstermeye başlamıştı..O yüzden günümüz teknolojisinde toplumun daha çok hangi müzik türüne odaklandığını bulabilmek gerçekten çok zor olsa gerek..

Ama 80'li yıllar o şekilde değildi..O dönemlerde teknoloji gelişmediği için (yani oturup-yerinde sayan ve dünyadaki gelişmelerden bi haber olan bir toplum psikolojisi içerisinde olduğumuz için),doğal olarak toplumun psikolojisine derinden etki edebilecek tek müzik parçalarından biriydi arabesk kültürü..

Arabesk müzik kültürü,gecekonduların baştacı gibiydi..

Türk sanat müziği,Türk halk müziği ve Türk pop müziği de zaman zaman etksini gösteriyordu ancak özellikle de gecekondu bölgelerinde ilk sırayı alan arabesk kültürü olmuştu..

Arabesk kültürü ülkemizde özellikle de  en çok gecekonduları son derece etkileyen bir müzik kültürü olmuştur..Etkisi zamanla kırılsa da halen bile günümüzde gecekondular da arabesk dinleyenlerin sayısı az değildir..

Şimdi de gelelim Müslüm Gürses ve küçük Emrah ile ilgili komik anımıza..

O dönemlerde açık hava sinemaları çok popülerdi..

Aslına bakarsanız bu benim anılarım sadece küçük Emrah ile değildi..Rahmetli Müslüm Gürses,Küçük Ceylan ve şu an aklıma gelmeyen diğer 2 sanatçı daha vardı..Büyük ihtimalle ya Ferdi Tayfur,Orhan Gencebay,İbrahim Tatlıses idi / başkaları da olabilirdi..Çıkartamadım şimdi..

Hani bilirsiniz,o dönemlerde açık hava sinemaları vardı..Çok popülerdi o dönemlerde bu tür açık hava sinemaları..İşte o popülerlik döneminde pek çok ses sanatçısı (ve hatta sinema sanatçısı bile)   "GALA" için özellikle de bu tür açık hava sinemalarına gelirlerdi..Özellikle de ses sanatçıları buralara gelerek,halkı selamlar ve bir kaç tanede şarkı söyledikten sonra da çekip giderlerdi..

Müslüm Gürses ile ilgili anım..

                                                                            Müslüm Gürses (2)

İşte yukarda saydığım sanatçılarla ben bu GALA'lar da karşılaşmıştım..Rahmetli Müslüm Gürses,yine bildik hareketleri ile halkı güldürüyor ve gür sesiyle etrafı inletiyordu..Kendisine yaklaşanlara izin verilmiyordu ama hatırladığım kadarı ile izdihamdan bir çocuğun ezildiğini görünce,çok üzülmüştü  galiba,çocuğu yerden kaldırmaya çalışmıştı..Tabii bu hareketi takdir toplamıştı,bir anda alkış kopmuştu..

İşte bu sırada hatırladığım kadarıyla,ben de çocukluk aklıyla, etraf kalabalık olduğu için fırsat bu fırsat dedim  hemen Müslüm Gürses'e bi sarılayım demiştim.. Biraz sarılır gibi oldum ama korumalar o kalabalık ta beni tuttuğu gibi dışarı çıkarmışlardı hemen.."Yav,durun kardeşim,ne güzel sarılıyoz işte,Allah'ım yarabbim.." 

Tabii ben o zamanlar çocuktum,ne yaramazmışım ama..Ama tabii ki yalnız gitmemiştim GALA'ya..Aynı yaşlarda olan diğer arkadaşlarla gidiyorduk.."Oley! Müslüm baba geldi...Oley!"  diye sevinip,sanatçılara üşüşüyorduk..Aynı durumlar diğer sanatçılar için de yaşanmıştı ama bu çok bambaşkaydı..

Şimdi de sıra küçük Emrah ile ilgili anımıza gelelim..

                                                                                Küçük Emrah (3)

Emrah o dönemlerde küçüktü,dediğim gibi hemen hemen benim yaşlarda olmalı herhalde..Kendisini ilk gördüğümde tıpkı 80'li yıllarda çevirdiği filmlerdeki gibi çok mazlum gibi duruyordu.. Ne yalan sölim,ben de saçımı falan uzattığımda etraftakiler "Ya,Ertuş,bayağı sen küçük Emrah'a benzemişsin!"  diyerek,sırtımı sıvazlamaya çalışıyorlardı.. Ya tabii ben de yemiştim.. Ama ne yalan sölim,bir sanatçıya benzemek güzel bi duygu aslında..Benim de hoşuma gitmiyo değildi hani..

Küçük Emrah,geç kalmıştı..

Neyse kaldığımız yerden devam edeyim..Söz konusu olan açık hava sinemasında en 1/2 hafta önceden küçük Emrah'ın GALA'ya geleceği pankartlarla duyurusu yapılmıştı..GALA günü yanlış hatırlamıyorsam akşam saat 21:00 sularında gelmesi gerekiyordu..GALA günü gelmişti..Saat 21:00'e geldiğnde küçük Emrah ortalıkta yoktu..Saat 22:00 oldu yine yoktu..23:00 oldu yine yoktu..

Artık insanlar neredeyse isyan etme derecesine gelmişti..Bazı sinema severler yavaş yavaş sinemadan ayrılmaya başlamışlardı..Çünkü zaman geçtikçe,insanların sabrı tükeniyordu..Üstelik gece vakti olduğunda açık hava sinemasında içki satışı da yapıldığı için,içkiciler etrafı doldurmaya başlamıştı..

Ailesi olanlar bundan son derece rahatsız olmaya başlamışlardı ki saati tam hatırlayamıyorum ama 23:00 ile 24:00 arasında bir saatte küçük Emrah gelmişti..Geldiğinde yine kalabalıktı,yani biraz daha geç kalmış olsaydı büyük ihtimalle sinema salonu boşalacaktı..Küçük Emrah, sinema sahnesine çıkmaya başladı ama izdihamdan neredeyse onu da yapamayacaktı..

Sonunda geldi ama gönülleri de aldı..

"N'oldu,niye geç kaldın küçük Emrah?" diye sesler yükselmeden küçük Emrah,gecikmeden dolayı özür diledi..Ama o da ne? Kısa bi parça söyledi ve sonra "şimdi müsadenizle gitmek zorundayım" diyerek,GALA'dan ayrılmaya çalışıyordu..Ancak sinema salonunu tıklım tıklım dolduran Emrah'ın sevenleri buna çok kızmıştı..Onu bırakmak istemiyorlardı.."Bunun için mi bekledik bu zamana kadar?" diye feryat ediyorlardı..Küçük Emrah,hatasını geç fark etmişti,bu nedenle hatırladığım kadarı ile 1-2 parça daha söylemişti..Etraf gümbür gümbür olmuştu o zaman..

Sonra yeniden izin isteyerek ayrılmak istedi..Halk da gönüllerinde taht kuran küçük Emrah'ı kıramadı..Ona yol verdiler ancak benim gibi bazı yaramaz çocuklar  ve içkiciler rahat durmuyorlardı..Küçük Emrah'ı göndermemek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyolardı....Ama etraf ana baba günü olduğu için,aileler,içkiciler,çocuklar birbirlerine karışmıştı adeta..

O da ne biri tekme atmaya çalışıyo..

Küçük Emrah korumaları eşliğinde ağır ağır adımlarla kalabalığın arasından gitmeye çalışırken,hatırladığım kadarı ile içkicilerden biri küçük Emrah'a tekme atmaya çalışıyodu..Ben de bunu gördüğüm için,sarhoş adamı elimle ileri ittirmiştim,.. Yani herhalde kılpayı kurtulmuştu küçük Emrah..Çünkü o tekme büyük ihtimalle sırtına gelseydi,büyük olasılıkla onu ağır yaralayabilirdi .. Ben tabii kızmıştım.."Lan burda şarkı dinlemeye geliyoz,adam mı katlediyonuz?"  dedim çocuk aklımla.,o hırsla ben de onu ittirmiştim.. Hey Allah'ım ya! Ne günlere kaldık..

Her neyse durum bu sevgili arkadaşlarım..Aslında sadece küçük Emrah ve Müslüm Gürses ile ilgili anımı anlatacaktım ama iş biraz başka yönlere de kaydı,,nerdeyse ülkemizdeki arabesk tarihini de irdelicektim emi.. Neyse,umarım canınız sıkılmamıştır..

Herkesin 2018 yılının huzurlu,mutlu,sağlıklı olması dileği ile..Sağlıcakla kalın.. E.Y.

ÖNEMLİ NOT: Burada önemli bir açıklama yapmak istiyorum.. Benimle rahmetli Müslüm Gürses ve Küçük Emrah arasında geçtiğini söylediğim,o önemli ayrıntılarından (birer sanatçı olmaları ve o ayrıntıları görmemeleri nedeniyle) haberlerinin olmadığını bildirmek istiyorum..Büyük ihtimalle de haberleri bile yoktu..Çünkü olaylar hatırladığım kadarı ile kısaca şöyle gerçekleşmişti;

Müslüm Gürses'e sarılma olayında tıklım tıklım dolu olan kalabalık esnasına "arkasından kendisine sarılma" şeklinde olduğu ve Küçük Emrah'a tekme olayında ise aynı şekilde tıklım tıklım olan kalabalık esnasında "arkasından yapılabilecek bir eylem" olduğu için,her iki durumda da sanatçıların bunları görme ve bilme durumları pek olmamıştır diyebilirim..Yani yanlış anlaşılmamalara mehal vermemek için bunları söylüyorum ki,olaylar başka yerlere kaymasın..Saygılarımla..Güncelleme:03.01.2017

NOT 2: Bu arada yanlış bilmiyorsam Küçük Emrah'ın ünlü olmasına neden olan küçüklüğünde çıkmış olduğu bir tv programı  youtube'de yayınlanmış..Link adresi aşağıda,izlemenizi öneririm..

Küçük Emrah - Diyarbakır 1981 - 1982 - 1983
https://www.youtube.com/watch?v=1aszd8LQZMc
Yayın Tarihi: 06.10.2017
ET:03.01.2018

KAYNAKLAR;
-------------
(1) Resim1 : Hababam sınıfı : https://www.youtube.com/watch?v=4k_LWeUhxio  ET:01.01.2018
(2) Resim2 : Müslüm Gürses : https://galeri.uludagsozluk.com/r/m%C3%BCsl%C3%BCm-g%C3%BCrses-117244/  ET:01.01.2018
(3) Resim3 : Küçük Emrah : https://www.youtube.com/watch?v=fksi0wZ6cko  ET:01.01.2018

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - Hababam Eğlencesi



Boynu Bükükler - Türk Filmi
Sanatçı : Emrah
Çıkış tarihi: 1986
https://www.youtube.com/watch?v=fksi0wZ6cko
ET:01.01.2018

Güldür Yüzümü
Snatçı : Müslüm Gürses
Çıkış Tarihi : 1985 /1986
https://www.youtube.com/watch?v=ftzOCkrWDao
https://www.youtube.com/watch?v=8eAgmlfusD8
ET:01.01.2018

Hababam Sınıfı Uyanıyor - Vokal Grubu
https://www.youtube.com/watch?v=4k_LWeUhxio
ET:01.01.2018

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

22 yorum:

  1. Haha iyi dönüp sana vurmaya kalkmamis o adam :) Müslüm babada nolurdu sana bir kez sarilaydi hemen atmislar disariya :)

    Cok eglenceliydi. Bu arada Emrah 45 yasinda falandir heralde ya. Bakmadim ama :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir geçmişe yolculuk yapmış olduk sayenizde 😊😁çok güzel ve keyifle okudum ve o nostaljik şarkılar harika severim hepsinde 😊emeğinize sağlık anılarınız çok güzeldi bu arada 😁😊sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Müslüm Gürses'e saygım var. Küçük Emrah mı? :(

    YanıtlaSil
  4. Ben seni yirmili yaşlarda küçük sanıyordum yahu :)

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirinden güzel :) Enfes bir liste ve yayın olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Bir dönem dinlediğim şarkılardan hepsi. Özellikle Emrah benim çocukluk dönemi,nde çokça dinlediğim şarkıydı ama babam kendisini sevmediğinden "memlekette başka adam kalmamış gibi bunları mı dinliyorsunuz" der ve radyoyu ya da televizyonu kapattırırdı :)

    YanıtlaSil
  7. Küçük Emrah'ın sesini bende çok beğeniyordum. Fakat genel itibariyle arabesk müziği tasvip etmiyorum. Geçene senelere dinliyor, durup dururken dertleniyordum :)

    YanıtlaSil
  8. Hahahaha, neler olmuş öyle? Hakikaten komikmiş, ben arabesk ne yalan söyleyeyim pek sevmem ve dinlemem aksini söylersem size haksızlık etmiş olurum çünkü blog arkadaşlarıma her daim dürüst davranmak isterim. Arabeske giriyor mu bilmiyorum (ama galiba giriyor)bir tek o tarz sevdiğim şarkı var Emel Sayın söylemişti 'bu akşam yine benim yollarıma bakmışsın, gelmeyince ağlayıp perdeyi kapatmışsın..."
    Ama nostalji listesinin en başındaki Her Yerde Kar Var çok severim..bayılırım.


    Teşekkürler bu güzel anıları paylaştığınız için:)

    YanıtlaSil
  9. Ben yetim parçasını açtım dinliyorum şimdi :) Bakalım ağlayacak mıyım?
    TRT uzunca bir dönem arabeske direndi. TRT de ilk kez arabesk parça çalacağı açıklandığında büyük ses getirmişti. O programı izlemiştim. Sohbet ve müzik eşliğinde sunulmuştu. Çalan parça ise '3 yaşında bir kardeşim var seni ondan bile kıskanıyorum' ismini taşıyordu...
    Şarkı bitti ama ağlamadım :)
    Yazlık sinemalar 80 lerde oldukça yaygındı. O zamanlar oturduğumuz varoşlarda bile 3 tane yazlık sinema vardı. Sonra inşaat furyası başlayınca yok oldular...
    Küçük Emrah o yıllarda koruma olarak almalıymış sizi. Büyük bir kayıp yaşamış bence :))
    Şakası bir yana güzel, kıymetli anılar bunlar. İyi ki paylaştınız.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Çok eğlenceli bir o kadar aksiyon. İyi size sarhoş biri sizi ittirmedi. Ya size bir şey olsaydı...

    YanıtlaSil
  11. Ben de sizi 20'li yaşlarda sanıyordum. Malum hiç fotoğrafınızı göremedik sadece yazılardan tanıdığımız için :) Bu arada güzel anılarla yüklü bir paylaşım olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Ertuğrul. Hem okuyor, hem aşağıya koşup yorumu yazıyorum. İlkin, ben on altı yaşındaydım, Adamo'ya aşıktım. Türkiye'ye konsere gelecekti. Bir de hangi gazetedeydi hatırlayamadım şimdi. Adamo'ya yazın, sizi cevaplasın diye okur okumaz, aman ne heyecanla hemen yazdım, derhal postaladım. Herkesten önce yollamışım ki, hemen yayımlandı. Bunu hiç unutmam, Tüm şarkılarını ezbere bilirdim. o listedekilerin hepsini kim bilir kaç kere dinlemişimdir. Arabesk gerçekten bir ara çok popülerdi.
    Hababam eğlencesi... Filmlerini de çok beğenirdim onları da, beraber yaptıkları koroyu da hem güler hem de beğeniyle seyrederdik. Hey gidi günler. Bizi nerelere götürdün Ertuğrul kardeşim. Anıların da güzelmiş valla. İnsan yakından görünce sanatçıları bir hoş olur tabii. Yeni yılın sağlık, huzur ve mutlu geçsin, eline sağlık kardeşim 😀

    YanıtlaSil
  13. Nostaljik şarkıların hemen hepsini bilirim ,severim.Arabesk evet bir zamanlar çok popülerdi,hepsini sevdiğimi söyleyemem ama Orhan Gencebay şarkılarını severim mesela:) Küçük Emrah'ın o ağlak yüzü bana hiç hoş gelmezdi nedense.Hababam sınıfının o Adile Naşit'li okul gösterisi sahneleri de ne muhteşemdir.Hey gidi günler hey:)) Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir anılar silsilesi olmuş. Naif ve sade yıllardı o yıllar. Ne güzel sanatçılar her ne kesimden ya da türden (müzik türü) gelir halkın arasına karışırlarmış.
    Küçükken benim de bir tane Arabeskçi ile anım var :D
    Çok küçüktüm, yanlış hatırlamıyorsam, Bakırköy'de bir sürü lahmacun dükkanı açmıştı İbrahim Tatlıses. Ben de (hala öyle) bayılırım lahmacuna :D O zamanlar tabii çok küçüğüm, saçlarım lüle lüle, biraz da sarışınım, üzerimde miki mouse figürlü kıyafetler (amma da az hatırlıyormuşum). Biz o dükkanlardan birinde ailem ile yemek yerken İbrahim Tatlıses, tabii sahibi, geldi müşterilerini gezdi. O zamanlar programı da vardı televizyonda, oradan tanıyorum, izlerdik. Gördü beni, sarışın, şirin kız çocuğu, almış kucağına. Hayal meyal hatırlıyorum ancak bu kadarını...
    Ne günlerdi, efendim, ne günlerdi...

    YanıtlaSil
  15. Güzel bir yazı olmuş. Eskiler... Eskiler... eskiler
    Nostalji şarkılar, siyah beyaz filimler
    Ben hala dinlerim yukarıdaki şarkıları çok da severim. Cocukluğumuzun şarkıları. Şimdilerde yok böyle şarkılar. Ayrıca güzel bir anılar yolculuğu olmuş.
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Unutulmayan efsane onlar hala izlerim bu filmleri her izleyişim aynı heyecanla gülerim. Şimdikiler hiç onların yerini tutmuyor hele Adile Naşit bambaşka mekanı nur ile dolsun ölen değerli sanatçılarımızın hepsini saygıyla özlemle anıyorum.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Ertuğrul Bey, bu güzel şarkılar hem sözleriyle hem de ritmiyle bir döneme damga vurmuş toplumun kendisini yansıtan müzikler... Bir de bugünün sözde şarkılarına bakalım.. Aradaki fark her şeyi anlatıyor. Emeğinize sağlık. Saygılar.

    YanıtlaSil
  18. Erol Evgin'den Bir de Bana Sor şarkısı mı? Bayılırım! ^_^
    Bir insanı korumak için tehlikeyi göze alarak saldırganı uzaklaştırmaya çalışman çok güzel gerçekten. :)
    Kalemine sağlık, bayağı emek dolu bir yazı olmuş yine. ^_^

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim gerçekten. Okumaktan keyif aldım. Bazı şarkılar filmlerle o kadar bağdaştı ki kafamızda, müziklerini duymamız bile filmleri hatırlatıyor bizlere :)

    YanıtlaSil
  20. Ne güzel bir liste yapmışsınız.Müslüm Gürsesi bende çok severim.Neler gelmiş başınıza :))
    Keyifle okudum.Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Ya zevkle okudum ve güldüm benimde anım var ama onlar bilmez yani haber değeri yok o zamanlar ben yabancı pop dinlerdim oldukça kültürlü bir genç kız ayaklarındaydım ve arabeskten nefret eder arabesk dinleyen gençlerle konuşmazdım yani çok saçma ama o dönem öyle bir imaj çizerdik işte bir gece rüyamda büyüdüğümde küçük emrahla evlendiğimi görmüştüm ve bunada inanmıştım ya.Günlerce ağladım emrahla nasıl bir hayatım olacağını düşündüm yok ya bana göre değildi başkasını bulsaydı keşke:)))Sonra seren serengille birlikte olduğunu duyunca bir sevinmiştim evlensinler mutlu olsunlar diye dua etmiştim:))))Müslüm babaya da aslında saklasamda hep hayran olmuştum şimdi açık açık söylüyorum o sesi yokmu efendiliği evde yalnızken açar dinlerim bir taneydin be baba özlüyoruz

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..