9 Kasım 2017 Perşembe

Blogger "yorum kutusu (eklentisi) yok' sorunu..

                                                 Yorum kutusu (eklentisi) sorunu

Evet,bazı blog yazarı arkadaşlarımızın kendi blog sayfalarında yazdıkları yazıların altında olması gereken "blogger yorum eklentisinin (kutusunun)" olmaması sorunu,galiba halen devam ediyor gibi..Ama inanın sorunu ben de çözebilmiş değilim..O zaman ne diye böyle bir yazı yazdım? Çünkü,bazı çözümler var ama işe yarar mı bilemiyorum.

Çünkü,sanmıyorsam blogger'da yorum kutusunun gözükmemesi sorunu daha çok ,temalarla yada tema şablonlarına / yazının eklendiği HTML kısmına eklenen bazı kodlarla ilgili olabilir.. O nedenle vereceğim çözümler,onlar için bir çözüm olmayabilir..

Öncelikle şunu söyleyeyim.Benim kodlarla aram iyi değildir.O nedenle vereceğim çözümler,daha çok sizlerinde bildiğini sandığım,bloggerin kendi çözümleridir..Öncelikli olarak bunları bir kontrol edin. Eğer düzelmezse,o zaman sorun temanızda yada tema şablonunuza /yazının eklendiği html kısmına eklediğiniz bir/birden fazla koddan dolayı olabilir..Bu kodların hangisi olduğunu bilemiyorsanız eğer ya konu hakkında uzman blogger seolarından bir yardım alabilir yada temanızı komple değiştirebilirsiniz.. Size kalmış birşey..

Bu arada benim size vereceğim çözümler,daha öncede dediğim gibi bloggerin kendi çözümleridir..Ve büyük ihtimalle bunları sizlerde biliyorsunuzdur..Bundan dolayı uygulamanızda bir sakınca olduğunu da pek sanmıyorum..Eğer birşeyler yanlış giderse diye,önceden blogger şablonuzun bir yedeğini almayı unutmayın sakın.. :)

Evet,şimdi başlayalım;

Öncelikli sorunun nedenlerini bir faredelim.Neden olmuş olabilir?

1. Temadan dolayı olabilir..

2. Tema şablonunuza /HTML kaydınıza (yazının olduğu yere) eklediğiniz bir/birden fazla koddan dolayı olabilir.

3. Blogger Panel Ayarlar kısmından bir yerden dolayı olabilir.Bunlar;


                                                     Blogger Panel Ayarları kısmı

3a: Blogger Paneli + Kaydı (yayını) Düzenle + (sağda) Yayın ayarları + Seçenekler + Okuyucu Yorumları + İzin ver (seçili olmalı) : AŞAĞIDA;

                                                    Blogger paneli + Kaydı (yayını) Düzenleme kısmı

3b: Blogger Paneli + Ayarlar + Yayınlar,yorumlar ve paylaşımlar + (sağda) Kayıtlar + Yorumlar + Yorum konumu + Yerleşik (seçili olmalı)  : AŞAĞIDA;

                                                                       Blogger Paneli + Ayarlar kısmı

3c: Blogger Paneli + Yerleşim + (sağda) Blog kayıtları (main) + Düzenle + Blog kayıtlarını yapılandır + 5 yorum (seçili olmalı)   : AŞAĞIDA;

                                              Blogger paneli + Yerleşim kısmı

3 numaradaki blogger panel ayarlar kısmındakileri kontrol etmenize rağmen sorun halen devam ediyorsa,büyük olasılıkla sorun, temanızla yada tema şablonuna /yazının olduğu html kısmına eklenmiş herhangi bir/birden fazla kodlarla ilgili olabilir..Bunları çözmeye çalışın.. Benim elimden gelen şey sadece bunlar..

Bu arada sorunu daha önce yaşayıp da,çözen blog yazarı arkadaşlarımız varsa,diğerlerine yardımcı olmak maksadıyla,burada açıklayabilirler ise çok iyi olur..Yada kendi sayfalarında açıklasınlar,önemli değil..Yeter ki sorunu çözelim.. :)

NOT: Bu arada blogegra ne oluyor anlayamıyorum.? Google+ gadgeti ingilizce olmuş. Bir de benim kendi sayfamda yorumlara yanıt veremediğimi daha yeni farkettim. Bunun nedenini de daha önce bazı yerlerde okumuştum. Ancak hangi siteydi onu pek hatırlayamıyorum..Blog panelinin "yerleşim" kısmındaki o " 5 yorum" tikinin o şekilde sabit kalması,blog yorumlarını kısıtlayan bir özelliğe sahipmiş..Ancak ne kadar doğru onu bilemiyorum..Ben daha yeni yorumlara yanıt veremeyince,bu özelliğe gidip,"yerleşim" kısmındaki "5 yorum" yazan yere "1000" sayısını ekledim,bu şekilde düzelttim. :)Ama inanın çözüm bu muydu halen bilmiyorum..Denedim ve oldu.. Hepsi bu.. :) Haydi sağlıcakla kalın.. :))

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

9 yorum:

  1. Bu sorun bende de vardı. Kodlarla falan oynamadığım için kodlardan olabileceğini sanmıyordum. O yüzden Ayarlar kısmına oradan da Yorum Ayarları kısmına geçtim ve Blogger'ın kendi yorum seçeneğini değil de Google+ yorum seçeneğini aktif hâle getirdim. Sonradan Google+ yorum seçeneğini pasif hâle getirdim ve sorun çözülmüştü. Türklerdeki vurunca çalışır mantığıyla hareket ettim ve oldu. :)

    YanıtlaSil
  2. Valla teknik şeylerden hiç anlamam umarım en kısa zamanda düzelir, çözülür.
    Sağlıcakla kal:)

    YanıtlaSil
  3. Bende çok fazla karıştırıyorum. Sonrası facia :) Artık ellemiyorum. Tüm yorumlarım silindiği dönemide gördü bu gözler :) Teşekkürler bilgi için...

    YanıtlaSil
  4. Hocam ellerinize saglık bayagı detaylı bilgilendirme yapmışsınız

    YanıtlaSil
  5. sağol hocam o 5 yorum kısmının tik ini kaldırmışım farketmemiştim teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. kardeşim sağ ol seçenekler kısmındaki yorum yerini gizle yapmışım onu senin sayende fark ettim eyvallah adamsın

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..