7 Nisan 2019 Pazar

Atatürk'ün doğduğu eve panaromik bir gezinti (2017)

                             Atatürk Müze Evi'nde koltuğa oturtulmuş Atatürk balmumu heykeli..

Atatürk'ün doğduğu yer olan Thessaloniki (Selanik), Makedonia Thraki (Doğu Makedonya /Trakya Makedonyası)da bulunan evin içi (hatta bahçesi bile) Google Maps'te "M&R NewsAgency" adlı kullanıcı tarafından Google Street View benzeri panaromik bir görüntü elde edildi..

Şahsen ben içini gezdim..Şahene idi..Sizlerinde gezmenizi tavsiye ediyorum.. Linkini aşağıda veriyorum..

Kullanıcının "Atatürk Evi Müzesi" adı altında açmış olduğu sayfaya giderek,SOL taraftaki resimlere tıklayınca,SAĞ tarafta Panaromik görseller karşınıza çıkıyor..Hem evin içi hem de evin bahçesini rahatlıkla gezebiliyorsunuz..

NOT: Eğer sayfa büyürse ve SOL taraftaki görseller kaybolursa,endişelenmeyin..Hemen sol yukarıdaki OK işaretine tıklayın,hemen gelir..Ancak bu işlemi, gezmeden sonra yaparsanız çok daha iyi olur..Yoksa tekrar eski başa geliyor..

NOT 2: Ayrıca bazen kontrol ediyorum,linkler çalışıyor mu çalışmıyor mu diye..Bazen linkin verildiği sayfanın SOL tarafında görseller olmayabiliyor..Ben "acaba görseller kaldırıldı mı?" diye düşünmüştüm ama birkaç sefer denemeden sonra yeniden görseller gelmeye başladı..Neden olduğunu bilmiyorum ama sizinde başınıza gelirse,birkaç sefer bu linkten giriş yapmaya çalışın derim..Giremezseniz eğer,bunu yorumda belirtirseniz çok sevinirim..Ona göre ben de kontrol eder ve düzeltmeye çalışırım..

Kolay Gezinti; (yerlerini bulamayanlar için)

Atatürk'ün balmumu heykelinin bulunduğu yer
* Ali Rıza Beyin bahçede diktiği ağaç ve evin bahçesi
* Atatürk'ün doğduğu oda
* Genç Mustafa 1
* Genç Mustafa 2
* Zübeyde Hanım
* Kitap odası
* Evin alt bölümü

Atatürk'ün doğduğu evin uzaydan görüntüsü ve uzay koordinatı..



* Atatürk'ün doğduğu evin uzaydan görüntüsü (2D)
* Atatürk'ün doğduğu evin uzaydan görüntüsü (3D)
* Atatürk'ün doğduğu evin koordinatı (Google Maps) : 40.6357227 22.9541572

NOT: Atamızın ikinci bir balmumu heykeli daha vardı evin içinde..Ayrıca Zübeyde hanım ve diğer bilinmeyen yerler..Yerlerini bulamayanlar için şimdi yeni bir düzenleme yapmıştım ama linkler nedense hep aynı yeri göstermeye başlamıştı....Ama şimdi düzeldi gibi..Kontrol edebilirsiniz..Sorun çıkarsa,yorumda belirtebilirsiniz..

ATATÜRK'ÜN EVİNİN DIŞ TARAFINI GEZELİM

Bu da Atatürk'ün doğduğu evin dış tarafı..Google Street View gene sokak görüntüsü ile Atamızın evinin etrafını ,gezebilmemiz için bu şekilde bize hediye etmiş :) BURAYA tıklayarak,evin sokak tarafını görebilir ve etrafını gezebilirsiniz..

NOT: Ayrıca bu sayfa da,Atatürk'ün evini ziyaret eden çok sayıda kullanıcının çekmiş olduğu panaromik olan ve olmayan görüntülere de ulaşabilir ve gezebilirsiniz..Hatta 360 DERECE GÖRÜNÜM ile gezme olanağı da sunmaktadır..

Ben evin içinden çok sayıda şahane  kareler çektim..Ancak,telif hakları nedeniyle bunları yayınlayamıyorum..Evin içindeki şahane kareleri artık sizler evin içini gezerek elde etmeniz gerekecektir..

Sadece Google Street View sokak görüntüsünden elde edilen görüntülerden çekilen bazı yakaladığım şahane görselleri eklemek istiyorum..

İşte Atamızın evinin dış tarafından elde ettiğimiz bazı görüntüler;







NOT: Umarım Türkiye Cumhuriyeti devleti,ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin hem içini hem de bahçesi ve dışını ,tıpkı Google Street View görüntüsü gibi panatromik olarak, bir çalışma yapar ve bunu yüce Türk milletine hediye eder..Çünkü buna ihtiyaç var kanımca..Saygılarımla..

BAZEN YAZIMIZA YENİ EKLEMELER YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM..

Önceden aklımıza gelmeyen bazı önemli bilgileri sonradan yazımıza ekleyerek,paylaşımın daha anlamlı olmasını sağlamaya çalışıyorum..Bundan dolayı önceden girenler için özür diliyorum..E.Y.

ArkaPlan Muzik; Piano Trio In E Flat by Franz Schubert

✔ Blogger Author by Ertuğrul Yıldırım 🙂💓

31 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım, teşekkür ederim. Umarım birgün ben de ziyaret edebilirim Atam'ın doğduğu evi. Tekrardan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyiymiş, çok teşekkürler arkadaşım. Mekanı cennet olsun Ata'mızın.

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık. Son nottaki dileğinize tüm kalbimle katılıyorum. İnşallah böyle bir çalışma "Kültür Bakanlığı" tarafından yapılsın.
    Alt görsellerden ikinci karede bir tuhaf oldum. Küçük Mustafa'yı gördüm, sanki askeri okula giderken evden ayrılmadan evi özlemesini hissettim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler sayenizde gezinti yaptım. Umarım yakından da görebileceğim günler gelir. Bunu gerçekten çok isterim.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaki fon müziğinin eşliğinde çok emek verilmiş bir çalışma izledim. Sanırım bloğuna ilk gelişim, mazur gör ne olur. Ama artık takipteyim. Atatürk'ümüzü anmış olduk böylece. Bu değerli çalışma için kutluyor ve çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kal :)) Tekrar gelip linkleri kontrol edeceğim, yeniden yorum bırakırım :) İyi geceler dileklerimle.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar... Henüz gördüğüm bu güzel çalışmanızı izlerken içim sımsıcak bir duyguyla doldu... Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Varlığıyla övünç ve gurur duyduğum Güzel Ata'm iyi ki var!.. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. Dileğinize katılıyorum ama bir taraftan da içimi bir kurt kemiriyor. Umalım bir gün gelir de olur. :)

    YanıtlaSil
  8. Atamızın doğduğu eve gitmiştim.Etkilenmemek mümkün mü?Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir paylaşım olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. ooo eski yazılaar :) bi dee, after life ve the mist, ikisi de kitap değil ki yaa, biri trajikomik dizi, diğeri de korku dizisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak mayıs 2017 de yazmışsın bu yazıyı. ondan sonra gittim bu eve. atatürk'ün eşyalarının çoğunu kaldırmışlar, yoktu ortalıkta. bi de burda doğmamış atatürk, yakındaki başka evde doğmuş. ama ev ve bahçesi güzel. karşısındaki kafeler çok güzel. selanikte çok türk var. gelen giden türk çok. göçmenler çok. selanik çok güzel. aynı izmir. sahili çok güzel. en güzel şey de döner pide. dürüm. pyta gyros. içine yoğurt da koyuyorlar, dürümün :) nefis yaa.

      Sil
    2. iyi aklımda olsun. atatürk çok çok severiiim. izmirde de evi var, latifenin aslında, hemen annemlerin evine çok yakın, özel türk kolejinin içinde :)

      Sil
    3. karşıyakada değil göztepede o ev, bizim eve çok yakın, özel türk kolejinin içinde dedim yaa, sezen aksu ve haluk bilginerin evine de çok yakın. bizim maalle yaa. karşıyakada başka ev var. uşakizade göztepede :)

      Sil
    4. hımm doğrudur, araştırmacı gasteci sensiiin, ben kurgucuyum, tarih sevmem :)

      Sil
  11. Belki günün birinde... neden olmasın :) Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  12. Ben de merak ediyordum. Bu gezi ve tanıtım çok güzel olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Tarihi, kitaplardan okumak kadar zaman,fırsat ve imkan doğrultusunda yerinde de yaşamak lazım..En azından sanal da olsa bir gezinti imkanımız oldu sayenizde..

    YanıtlaSil
  14. Ben bizzat gittim,gördüm.Panoromik gezmek de güzel olur.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. Samsunda da Atamızın doğduğu evin bir kopyası yapılmış hayret ettim.

    YanıtlaSil
  16. Google mapstan çok iyi bir hizmet, Atatürk'ün balmumu heykeli de oldukça gerçekçi teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. çok güzel bir paylaşım. Atatürk'ün doğduğu evi bu şekilde de olsa görmek çok güzel

    YanıtlaSil
  18. blogumu takip ettiğiniz için teşekkür, life0003 sizsiniz sanırım. ben sizi takipteymişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakmayın, teşekkürler cevabınız için

      Sil
  19. Çok merak ediyordum çok teşekkür ederim sayenizde panoramik bir gezinti yaptım Atamızın doğduğu eve..Gercegini de görmek nasip nasıl olur insalah😊

    YanıtlaSil
  20. Son zamanlarda panaromik gezintiler çok yaygınlaştı ve iyi oldu. Gidemediğimiz yerleri en azından böyle görebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Ertuğrul Bey. Ne kadar güzel bir gezinti yapmışsınız. Keşke ben de gidip gezebilsem Atamızın evini. Panaromik gezintiyi az sonra yapacağım sayenizde ama tabii gidip canlı canlı görmeyi çok isterim. Bu arada bu hesabımızdan da takibe aldık sizi. Bloglar çoğaldıkça hesaplar da çoğalıyor. Bari dostlarımıza bir faydamız olsun demi ama. Bu arada sizin diğer blog ne oldu. Çok seviyordum ben onu kapattınız mı yoksa. Üzülürüm valla yapmayıınn. :)

    YanıtlaSil
  22. Cok güzel bir paylasim. Gidip görmeyi cok istiyorum 😊

    YanıtlaSil
  23. o "evlen benimle" "ı me wed" idi, bir kadın aile baskısı nedeniyle kendi kendisi ile evleniyordu, bu film ise isim benzerliği, türkler yakın isim koymuş, "evlen benimle!", ünlem var sonunda :) bu filmin orijinal adı ise "marry me" :) aynı film değil yanii, farklı filmler bunlar :) ama bunun dışında bir film defalarca izlerim kiii. üç renk mavi adlı bir film var örneğiin, 30 kez izledim yanii :) sefertası adlı hint filmini ise birkaç yıl önce, sinemada, bir haftada 7 kez izledim, yani her gün gittim filmee :)

    YanıtlaSil
  24. Allah razı olsun ne güzel paylaşım bu böyle.Facebook sayfamda paylaşıyorum biliyorsun kaliteli yaşam sayfamın ismi daha önce paylaşmıştım.Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM UYARISI : Yorumlara link ve telefon numarası bırakmak ve küfür,hakaret vb gibi suç unsuru olabilecek yazılar yazmak yasaktır..Tespit edilirse yayınlanmaz..